18 Ιουνίου, 2021

Έφυγε ο Θεός της μπάλας… ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο του Τσάβεζ του Μοράλες του Μαδούρο και της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε την ίδια μέρα που έφυγε και ο Φιντέλ Κάστρο.

Adios Diegito…

Αντίο Ντιέγκο, καλό ταξίδι, με το συγκλονιστικό κείμενο του Εδουάρδο Γκαλεάνο για σένα.

«Σας ζητάω μόνο να μ’ αφήσετε να ζήσω τη ζωή μου. Ποτέ δεν ήθελα να αποτελώ παράδειγμα» έχει πει ο ίδιος ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κόσμος του ζητούσε να γίνει κάτι το οποίο δεν ήθελε.

Ο κορυφαίος Ουρουγουανός συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο ήταν ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν σαγηνευτεί από το ποδόσφαιρο αλλά και την προσωπικότητα του Ντιέγκο και έδωσε ίσως την καλύτερη περιγραφή του. Είναι ο πιο ανθρώπινος των θεών, γράφει στο βιβλίο του «Καθρέφτες», εκδόσεις Πάπυρος.

«Κανένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής δεν είχε μιλήσει ανοιχτά κατά των αφεντικών του εμπορικού ποδοσφαίρου. Το έκανε ο πιο διάσημος και δημοφιλής όλων των εποχών, υπερασπιζόμενος τους λιγότερο διάσημους και λιγότερο δημοφιλείς παίκτες. Ένας γενναιόδωρος και αλληλέγγυος άνθρωπος, ένα είδωλο, που μέσα σε πέντε λεπτά είχε σουτάρει τα δυο πιο αντιφατικά γκολ ολόκληρης της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί του τον λάτρευαν και για τα δυο: δεν θαύμαζαν μόνο το γκολ του καλλιτέχνη, εκείνο που έβαλε με τα διαβολικά του πόδια, αλλά και το γκολ του κλέφτη -ίσως μάλιστα περισσότερο αυτό-, εκείνο που το χέρι του έκλεψε.

Τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τον λάτρευαν όχι μόνο για τα υπέροχα ακροβατικά του, αλλά και γιατί ήταν ένας τρωτός θεός, αμαρτωλός, ο πιο ανθρώπινος των θεών. Όμως οι θεοί, όσο και ανθρώπινοι κι αν είναι, δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ανώνυμο πλήθος απ’ όπου είχε βγει. Η δόξα, που τον είχε βγάλει από τη φτώχεια, τον κρατούσε φυλακισμένο. Ο Μαραντόνα ήταν καταδικασμένος να παριστάνει τον Μαραντόνα, ήταν υποχρεωμένος να είναι αστέρι σε κάθε γιορτή, το μωρό σε κάθε βάφτιση και ο νεκρός σε κάθε κηδεία. Η δόξα είναι ένα ναρκωτικό που προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή απ’ ό,τι η κοκαΐνη. Στις αναλύσεις αίματος και ούρων δεν ανιχνεύεται».

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy