18 Ιουνίου, 2021

Άνθρακας η ενίσχυση των ανέργων λόγω covid

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση απέναντι στην πανδημία έχουν μείνει οι άνεργοι, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ακολουθώντας τη συνηθισμένη της τακτική, η Νέα Δημοκρατία διατείνεται πως ασκεί κοινωνική πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή ζητάει… από την πίσω πόρτα τα ποσά που χορηγεί στους ανέργους.

Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση, με την εύρεση εργασίας να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, ο ΟΑΕΔ παρακρατά από τους δικαιούχους του επιδόματος Μακροχρονίως ανέργων τόσο την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνιων ανέργων για το 2020, όσο και το ειδικό βοήθημα λήξης της τακτικής ανεργίας που χορηγήθηκαν λόγω covid.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λαμβάνουν οι άνεργοι:

“Εάν έχετε λάβει τα 400 ευρώ του προγράμματος ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 2020. Το ποσό αυτό θα κρατηθεί από τις πρώτες καταβολές του επιδόματος Μακροχρονίως ανέργων . (Η έκτακτη ενίσχυση αφορά μη επιδοτούμενους Μακροχρόνια Ανέργους).

Επίσης θα ανακληθεί (και θα κρατηθεί το αντίστοιχο ποσό) το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΛΗΞΗΣ σε περίπτωση που το έχετε λάβει”.

Με απλά λόγια, ο ΟΑΕΔ, αφού επιδοτεί τους ανέργους λόγω της πανδημίας, στη συνέχεια παρακρατά τα ποσά της ενίσχυσης από το επίδομα μακροχρονίως ανέργων που δικαιούνται.

Με ακόμα απλούστερα λόγια, έχεις 0 ευρώ, σου δίνω 400 ευρώ, σου παίρνω πίσω 400 ευρώ και σε έχω ενισχύσει…

Φυσικά, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα sites “έπαιξαν” την έκτακτη ενίσχυση, ωστόσο, ουδείς ασχολήθηκε με την επιστροφή της…

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *