18 Ιουνίου, 2021

WWF Greece: Μια έκπληξη για την Ώρα της Γης 🌍 Κάνε μια νέα αρχή! (βίντεο)

Επιμέλεια – Γράφει: Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες εδώ και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει!

Οι ONIRAMA, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές.

Ήδη, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης, ενώ δεκάδες φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα.

Σε περιμένουμε!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή στην Ώρα της Γης!

Κάνε μια νέα αρχή!

Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

Ήταν η κρίση της πανδημίας όμως που έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Πως η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Πως η φύση δεν είναι μια πολύχρωμη carte postale στο ψυγείο, αλλά η ουσία και η ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν, ενστικτωδώς, επαναξιολογήσαμε τη σχέση μας μαζί της και στραφήκαμε σε εκείνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, για να βρούμε γαλήνη και ανακούφιση.

Για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!

Ελάτε στην ψηφιακή μουσική γιορτή της Ώρας της Γης!

Μία μεγάλη μουσική γιορτή θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου! Στην ψηφιακή Ώρα της Γης, οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, παίζουν ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους. Σβήσε τα φώτα και μπες στον ρυθμό για έναν ζωντανό πλανήτη!

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες εδώ και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει!

Το 2021 είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Φέτος, παρά τις αντιξοότητες, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν.

Τη φετινή Ώρα της Γης ενώνουμε τη φωνή μας για τη φύση!

Στις 27 Μαρτίου 2021, από τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα.

Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.

Sleepy