24 Οκτωβρίου, 2021

Νίκος Ηγουμενίδης: Θα είμαστε αποφασιστικά απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε επισιτισμό-τουρισμό στο Ηράκλειο σήμερα ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ο βουλευτής συμμετείχε στην κινητοποίηση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τους όρους με τους οποίους θα επιχειρήσει η Κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου τόνισε ότι «η Κυβέρνηση σχεδιάζει χωρίς καμία προετοιμασία το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και χωρίς να έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων, συνθλίβοντας εδώ και μήνες μισθούς και δικαιώματα σε επισιτισμό-τουρισμό».

Με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση ενορχηστρώνει επίθεση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η επίθεση αφορά το ωράριο, τις αμοιβές, τη συλλογική διαπραγμάτευση και τη συνδικαλιστική έκφραση και δράση. Επιχειρεί μια τέτοια επίθεση ευελπιστώντας ότι θα περάσει με ευκολία αντι-εργατικές διατάξεις εν μέσω πανδημίας. Η σημερινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο στέλνει το μήνυμα ότι θα βρεθούμε αποφασιστικά απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης».

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy