25 Ιανουαρίου, 2022

Η ΝΔ και η μεγαλύτερη απάτη της Μεταπολίτευσης, «Ζάκυνθος 15.000 στρέμματα στου… Χάρου τα δόντια-Ο Χάρος βγήκε παγανιά… στη Ζάκυνθο»

1 0
Read Time:4 Minute, 40 Second

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Δεν έχουν το Θεό τους πια οι της κυβέρνησης ΝΔ σχεδιάζοντας κι εκτελώντας την μεγαλύτερη απάτη της Μεταπολίτευσης.

η ΥΠΟΘΕΣΗ 

Υπάρχουν φορές, όπου η λογική φαντάζει αδύναμη μπροστά στον παραλογισμό και την αίγλη του ακατανόητου. Υπάρχουν στιγμές, όπου η λαγνεία του μύθου με τους κλέφτες, τα ιπτάμενα χαλιά και τα μαγικά λυχνάρια, πέρα στα κρυστάλλινα παλάτια των αραβικών χαλιφάτων, μοιάζει να κυριεύει τις ανθρώπινες επιθυμίες και τα ένστικτα της αγέλης.

Εδώ ανήκει, κατά κύριο λόγο, και η δική μας ιστορία.

Η αφήγηση ξεκινά με έναν αινιγματικό τύπο, ο οποίος τον Μάιο του 2014 ξεπουλά σε μια ανώνυμη εταιρεία real estate 15.000 στρέμματα προστατευόμενης και δασικής γης, που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα και νομή στον Δήμο Ζακύνθου, στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη των Γκρεμνών και, κυρίως, σε διακόσιες οικογένειες χωρικών των ορεινών κοινοτήτων Ζακύνθου. Εντός των «πουλημένων» συμπεριλαμβάνονται: ναοί, μοναστήρια, αγροικίες, ρέματα, αιγιαλοί, καλλιέργειες καθώς και η διάσημη, στα πέρατα της οικουμένης, παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Απέναντι στην προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις έντονες διαμαρτυρίες των «ταπεινών και καταφρονεμένων» της μικρής μας τοπικής κοινότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης… θα θέσει, ηγεμονικά και με περιφρονητική γενναιοδωρία, το πολιτικό δίλημμα: «Θέλετε ή δεν θέλετε ανάπτυξη για τη Ζάκυνθο;»

Ωστόσο, τα ερωτήματα, πολλές φορές, παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τις απαντήσεις. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήσαμε αυτό το βήμα επικοινωνίας, τοποθετώντας πάνω στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου τα ζητήματα, στη σωστή βάση τους:

ᴥ Ποιος νομιμοποιείται στη συγκάλυψη ενός πρωτοφανούς, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, πολιτικού και οικονομικού εγκλήματος, στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης;

ᴥ Τι καλό μπορεί να κομίσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου ένα συνονθύλευμα ανήθικων και κακουργηματικών πράξεων;

ᴥ Υπάρχουν όρια της ανθρώπινης αντοχής μπροστά σε αυτή την κλοπή, τη λεηλασία και τον πολιτικό αμοραλισμό;

ᴥ Για πόσον καιρό ακόμα μπορεί κάποιος να παραμένει ένας νηφάλιος και νομοταγής άνθρωπος, όταν υπό τις παρούσες συνθήκες τούτο μοιάζει αδύνατο;

ᴥ Το Έγκλημα της Ζακύνθου και η κτηνώδης επίδειξη δύναμης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος συνιστά μια υπόθεση εντός των στενών ορίων της Νήσου Ζακύνθου ή αποτελεί ένα μνημείο ασχήμιας και διαφθοράς, το οποίο προσβάλλει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό;

 

 

Τα Ντοκουμέντα

Με το υπ’ αριθ. 23.943/7-5-2014 επίμαχο Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, ο Γεώργιος Χάρος εμφανίστηκε, αίφνης, να πωλεί και να μεταβιβάζει, προς την ανώνυμη εταιρεία PIMANA S.A., έκταση 14.387 στρεμμάτων στη βορειοδυτική Ζάκυνθο και εντός των διοικητικών ορίων των τοπικών κοινοτήτων Εξωχώρας, Μαριών, Αναφωνητρίας και Βολιμών.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή στην τοπική κοινωνία η ανωτέρω απατηλή δικαιοπραξία, η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου, από κοινού με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών, προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καταθέτοντας:

ι) την από 12-11-2014 μηνυτήρια αναφορά προς την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

ιι) την από 6-4-2015 αίτηση, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, καθώς και

ιιι) την από 14-9-2015 αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου.

Στο πλαίσιο υποστήριξης της ανωτέρω αγωγής κατατέθηκαν Πρόσθετες Παρεμβάσεις υπέρ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών και κατά της αλλοδαπής εταιρείας PIMANA S.A. από:

α) το ΝΠΔΔ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

β) το ΝΠΔΔ του Δήμου Ζακύνθου,

γ) το Ελληνικό Δημόσιο (νομίμως εκπροσωπούμενο διά του Υπουργού Οικονομικών!) καθώς και

δ) από δεκάδες κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων της Νήσου Ζακύνθου.

Παρ’ όλα αυτά, και προς απόδειξη των ισχυρισμών μας περί ακυρότητας του επίμαχου Συμβολαίου Αγοραπωλησίας, ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε ότι:

  • Στις 15-1-2014 εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 6/2014 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (άρθρο 10, παρ. 3 Ν. 998/79), με την οποία ο Γεώργιος Χάρος ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ως ιδιοκτήτης της πωληθείσης εκτάσεως.

 

  • Στις 21-8-2014 συντάχθηκε και υπογράφηκε επιστολή-κόλαφος των αληθινών κληρονόμων του αειμνήστου Στυλιανού Δ. Φλαμπουριάρη, με την οποία βεβαιώνουν ότι ουδέποτε η οικογένεια Φλαμπουριάρη είχε στην κατοχή της έκταση 15.000, περίπου, στρεμμάτων στη Ζάκυνθο.

 

  • Στις 20-7-2015 εκδόθηκε η ιστορική υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με την οποία ΟΡΙΣΤΙΚΆ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ο Γεώργιος Χάρος ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ως ιδιοκτήτης της πωληθείσης εκτάσεως.

 

  • Στις 21-2-2017 ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε αρμοδίως το υπ’ αριθ. 20609/2017 πόρισμα-κόλαφος της Ομάδας Εργασίας, κατά άρ. 25 του Α.Ν. 1539/1938, του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ο Γεώργιος Χάρος ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ως ιδιοκτήτης της πωληθείσης εκτάσεως.

 

 

Πέραν τούτων, σημαντικά ιστορικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ουδέποτε η οικογένεια Φλαμπουριάρη –πόσο μάλλον ο Γεώργιος Ν. Χάρος– απέκτησε κυριότητα επί της επίδικης εκτάσεως των 15.000 περίπου στρεμμάτων, είναι τα ακόλουθα:

i) Ανεπίσημη μετάφραση του από 25-9-1783 Διατάγματος της Ενετικής Πολιτείας.

 

ii) Αντίγραφον της υπ’ αριθ. 488/1878 Αποφάσεως του Εφετείου Πατρών.

 

iii) Η υπ’ αριθ. 43/14-5-1928 Έκθεση-Μελέτη Κτήματος Αναφωνητρίας του Νομογεωπόνου Ζακύνθου.

 

iv) Η από 9-11-1929 ιδιόγραφη αίτηση του Ανδρέα Σ. Φλαμπουριάρη προς τον Δασονόμο Ζακύνθου.

 

v) Η ιστορική υπ’ αριθ. 701/15-9-1930 Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης της Δασικής Επιθεωρήσεως Πατρών.vi) Η από 4 Νοεμβρίου ΑΚΥΡΗ διαθήκη του Ανδρέα Σ. Φλαμπουριάρη.

 

vii) Δεκάδες ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναφωνητρίας, εγκεκριμένες Όλες και υπογεγραμμένες από τον Νομάρχη Ζακύνθου στα έτη 1964-1980.

 

viii) Η από 27-11-1970 ιστορική και επίσημη καταγραφή της κοινοτικής περιουσίας της τοπικής κοινότητος Αναφωνητρίας, ανερχόμενη σε 8.000 στρέμματα.

 

ix) Η από 16-1-1989 ιδιόγραφη, και μόνη αληθινή, διαθήκη της Σοφίας Αγγελακοπούλου-Φλαμπουριάρη.

 

x) Η υπ’ αριθ. 11496/13-12-1989 Δήλωση Αποδοχής Κληρονομιάς του Γεωργίου Ν. Χάρου.

 

Περισσότερα στοιχεία και Ντοκουμέντα εδώ…

 

https://navagiogate.com/ntokoumenta/

 

Πληροφορίες από το https://navagiogate.com

 

 

 

About Post Author

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *