18 Ιουνίου, 2021

Ξεκινάει από τα Χανιά για να κάνει 7.000 χλμ. με το ποδήλατό του! (βίντεο)

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ποδηλατώντας την Ελλάδα: Από τα Χανιά το ποδηλατικό ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων του Παναγιώτη Μπαλολάκη απ’ άκρη σ’άκρη της χώρας

Ο Παναγιώτης Μπαλολάκης (ερασιτέχνης ποδηλάτης) θα επιχειρήσει μια πρωτότυπη οικολογική διαδρομή. Ξεκινώντας από τα Χανιά στις 4 Μαΐου 2021 θα ταξιδέψει για 180 μέρες, περισσότερα από 7000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Προγραμματίζει να επισκεφθεί όλες τις πρωτεύουσες της χώρας καθώς και τις σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες με μόνο όχημα το ποδήλατό του.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα καθώς αξιοποιεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας / καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.

Στις προθέσεις του Παναγιώτη Μπαλολάκη είναι να επισκεφθεί τα κατά τόπους Δημαρχεία και να μεταφέρει ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από τα Χανιά σε κάθε σημείο της μεγάλης αυτής διαδρομής.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Χανιά – (εν πλω προς Πειραιά) – Νίκαια – Κορυδαλλός – Χαϊδάρι – Πετρούπολη – Περιστέρι – Αιγάλεω – Αθήνα – Πειραιάς – Μοσχάτο – Καλλιθέα – Παλαιό Φάληρο – Άλιμος – Γλυφάδα – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Ανάβυσσος – Λαύριο – Κερατέα – Καλύβια – Μαρκόπουλο – Ραφήνα – Σπάτα – Γέρακας – Αγία Παρασκευή – Χαλάνδρι – Μαρούσι – Κηφισιά – Άγιος Στέφανος – Καπανδρίτι – Ωρωπός – Οινόφυτα – Σχηματάρι – Χαλκίδα – Ερέτρια – Αλιβέρι – Κάρυστος – Ιστιαία – Λίμνη – Ψαχνά – Νέα Αρτάκη – Θήβα – Αλίατρος – Λειβαδιά – Ορχομενός – Αταλάντη – Καμένα Βούρλα – Λμία – Στυλίδα – Αλμυρός – Νέα Αγχίαλος – Βόλος – Μηλιές – Αργαλαστή – Τσαγκαράδα – Ζαγορά – Πορταριά – Βελεστίνο – Φάρσαλα – Δομοκός – Σπερχειάδα – Καρπενήσι – Άγραφα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα – Κατερίνη – Κορινός – Μακρύγιαλος – Αιγίνιο – Χαλάστρα – Εύοσμος – Αμπελόκηποι – Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Θέρμη – Περαία – Νέα Μηχανιώνα – Νέα Μουδανιά – Κασσάνδρα – Άφυτος – Νικήτη – Ιερισσός – Βόλβη – Ελευθερούπολη – Καβάλα – Χρυσούπολη – Εύλαλο – Άβδηρα – Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Σάπες – Κομοτηνή – Ξάνθη – Σταυρούπολη – Παρανέστι – Δράμα – Προσοτσάνη – Νέα Ζίχνη – Χρυσό – Σέρρες – Σιδηρόκαστρο – Νέο Πετρίτσι – Ροδόπολη – Κιλκίς – Πολύκαστρο – Κουφάλια – Πέλλα – Γιαννιτσά – Σκύδρα – Έδεσσα – Νάουσα – Βέροια – Κοζάνη – Μαυροδένδρι – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα – Πρέσπες – Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Νεάπολη – Σιάτιστα – Γρεβενά – Κηπουρειό – Μέτσοβο – Πέραμα – Ιωάννινα – Ελεούσα – Καλπάκι – Κόνιτσα – Παραμυθιά – Ηγουμενίτσα – Πάργα – Φιλιππιάδα – Άρτα – Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Πρέβεζα – Λευκάδα – Μύτικας – Αστακός – Νεάπολη – Αγρίνιο – Αιτωλικό – Νεοχώρι – Μεσολόγγι – Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα – Άμφισσα – Δελφοί – Δίστομο – Λουτράκι – Ζευγολατειό – Κιάτο – Ξυλόκαστρο – Αίγιο – Πάτρα – Λεχαινά – Τραγανό – Ανδραβίδα – Αμαλιάδα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Κρέστενα – Ζαχάρω – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη – Πεταλίδι – Μεσσήνη – Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Γύθειο – Σκάλα – Μολάοι – Σπάρτη – Τρίπολη – Άστρος – Άργος – Ναύπλιο – Κρανίδι – Επίδαυρος – Νεμέα – Κόρινθος – Μέγαρα – Ελευσίνα – Κερατσίνι – (εν πλω προς Χανιά) – Χανιά.

Ποδηλατώντας την Ελλάδα – Cycling Greece

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Το ταξίδι ξεκίνησε για τον Παναγιώτη από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!

180 ημέρες, 7.000 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας την Ελλάδα με αφετηρία τα Χανιά.

#PodilatontasTinEllada #CyclingGreece #chania #greece #cycling

Δείτε το video από την εκκίνηση:

podilatontastinellada

Το ταξίδι ξεκίνησε για τον Παναγιώτη από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!
180 ημέρες, 7.000 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας την Ελλάδα με αφετηρία τα Χανιά.

#PodilatontasTinEllada

#CyclingGreece

#chania

#greece

#cycling

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Φτάνωντας στον Πειραιά

Ξημέρωμα εν πλω.

Στο Λιμάνι του Πειραιά

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

1η στάση: Δημαρχείο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη, Ρέντης

Από τα Χανιά σε όλη την Ελλάδα, με ένα ποδήλατο!

#ποδηλατώντας_την_Ελλάδα #Χανια #chania #ποδηλατο #Δημος_Χανιων #podilatontastinellada #cyclingGreece #greece #cycling #ρεντης #νικαια

2η στάση: Δημαρχείο Κορυδαλλού

Από τα Χανιά σε όλη την Ελλάδα, με ένα ποδήλατο!

#ποδηλατώντας_την_Ελλάδα #Χανια #chania #ποδηλατο #Δημος_Χανιων #podilatontastinellada #cyclingGreece #greece #cycling #κορυδαλλος

ΜΜΕ – MULTIMEDIA:

Ο Παναγιώτης θα ταξιδεύει καθημερινά και θα καταγράφει τις εμπειρίες και εντυπώσεις του στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/podilatontastinellada

καθώς και στο instagram:https://www.facebook.com/podilatontastinellada

Καθημερινά θα λαμβάνουμε από τον Παναγιώτη σημαντικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο με λήψεις drone, ημερολόγιο ημέρας).

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε τον Παναγιώτη σε αυτή την πρωτότυπη οικολογική διαδρομή.

Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για ασφαλή και οικολογική μετακίνηση αλλά και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην αστείρευτη ανθρώπινη ικανότητα.

Μέσα από τις σελίδες της δράσης στα κοινωνικά δίκτυα, θα μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και υλικό από τη διαδρομή του Παναγιώτη Μπαλολάκη σταθμό-σταθμό, μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι του και να επιστρέψει πίσω στα Χανιά, απ’ όπου ξεκίνησε.

Facebook: https://www.facebook.com/podilatontastinellada

Instagram: https://www.instagram.com/podilatontastinellada/

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία