24 Οκτωβρίου, 2021

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους Δ/Υ να καταθέτουν ως μάρτυρες

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021

Ξεπερνούν κάθε όριο οι αποφάσεις του καθεστώτος ΝΔ Μητσοτάκη που παριστάνει τη κυβέρνηση.

Δεν ρωτούν δεν συζητούν δεν υπολογίζουν τίποτα.

Αποφασίζουν και διατάζουν και νομίζουν πως ο λαός και η κοινωνία θα υπακούν δίχως καμία αντίσταση.

Υπολογίζουν και ποντάρουν στην “ανοσία της αγέλης” που μεθοδευμένα έχουν θρέψει και στα ΜΜΕ που εξουσιάζουν και τους στηρίζουν με τις λίστες Πέτσα

Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους Δ/Υ να καταθέτουν ως μάρτυρες.

Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά εγκύκλιο, η νομική σύμβουλος του κράτους, Ελένη Πασαμιχάλη, απαγορεύει στους Υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να καταθέτουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις με διάδικο το ελληνικό δημόσιο.

Απόφαση την οποία στηρίζει και η ΕΑΕΚ – Η Ενωτική Αγωνιστική Εκ-κινηση

Αναλυτικά…

ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά εγκύκλιο,

Χωρίς να επικαλείται καμιά διάταξη Νόμου και κανένα άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει: «… Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα»!!!

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του Συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αντισυνταγματική, αυθαίρετη και απαράδεκτη και καλεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο όνομα του οποίου υπογράφεται, να τη αποδοκιμάσει και την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο, ακολουθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΝΣΚ_ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy