1 Αυγούστου, 2021

“Απόψεις… με Άποψη” – “Αντιγράφουμε τη μόνη χώρα που έχει καταστήσει υποχρεωτικά τον εμβολιασμό για όλους… το Τατζικιστάν”

Γράφει – Επιμέλεια: Έλλη Στασινή

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

“Απόψεις… με Άποψη”

Είναι μια περίοδος που ειλικρινά η απουσία της Μαλβίνα Κάραλη είναι αισθητή στην μικρή οθόνη, λείπει το καυστικό χιούμορ που σε έκανε να αναρωτηθείς για όσα διαδραματίζονται. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα από το απεχθέστατο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, οι εμβολιασμοί ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα με νέα μέτρα.

Αναμενόμενο, αυτό που δεν ήταν, είναι η συνεχής διάσπαση του κοινωνικού ιστού από έναν Πρωθυπουργό που μάλλον δεν ασπάζεται το «Ισχύς εν τη ενώσει» από το μύθο του Αισώπου (Γεωργού παίδες στασιαζοντές) αλλά έχει πάθει εμπλοκή να μοιράζει ευθύνες, φόβους και το χειρότερο να μη δίνει ουσιαστικές λύσεις.

Και θα είχε νόημα οι πράξεις του αν ήταν ένας τύραννος ή κάποιος διδάκτορας, αλλά όταν βγαίνεις δημόσια και δηλώνεις υποστηρικτής του φιλελευθερισμού, δε καταπατάς το θεμέλιο της ατομικής ελευθερίας που είναι βάση της πολιτικής φιλοσοφίας που τάσσεσαι.

Τα κρούσματα από το στέλεχος Δέλτα έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά ούτε η Καγκελάριος της Γερμανίας βγήκε να ρίξει ευθύνες στους ανεμβολίαστους, ούτε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας άφησε αιχμές για «μπόλια» και ούτε ο Προέδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ενημερωτικά με εξαίρεση τους εργαζόμενος στην υγειονομική περίθαλψη, η μόνη χώρα που έχει καταστήσει υποχρεωτικά τον εμβολιασμό για όλους είναι το Τατζικιστάν, μήπως έχουμε το συγκεκριμένο κράτος ως παράδειγμα; γιατί η Γαλλία ξεκίνησε νέα καμπάνια με κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλα τα δημοφιλή Τουριστικά σημεία της χώρας ώστε να μη κλείσει η βιομηχανία που λέγεται τουρισμός.

Από την άλλη η τακτική καρότο – μαστίγιο έχει κουράσει, καλό θα ήταν ο Υπουργός ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης να μη βγαίνει στο ραδιόφωνο και να κλαίγεται πως τα ταμεία είναι άδεια ενώ μετά από λίγα λεπτά υπόσχεται οικονομική ανάπτυξη, να κάνει την δουλεία του αθόρυβα διότι όσα λέει δε βγάζουν νόημα πέρα από τα ψέματα (Έργα Ελληνικού).

Τα 40δις που ίδιος υποστήριξε ότι έπεσαν στην αγορά κατά την καραντίνα ήταν από τα Ευρωπαϊκά ταμεία και δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που τα πήρε αλλά πακέτο 750δις. Μέρος των χρημάτων που πήρε η Ελλάδα ήταν επιχορηγήσεις για νοσοκομεία, και αμφιβάλλω ως πολίτης ότι έπεσαν τόσα χρήματα για την στήριξη των επιχειρήσεων. Είναι κρίμα μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού να μη σταματά ο διαχωρισμός, είναι άσχημο ένα χρόνο οικονομικά εφιαλτικό, άνθρωποι που ζούνε από το τουρισμό και το μεροκάματο να μη βλέπουν προκοπή και είναι χείριστο να παίζεις πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των πολιτών για τις εντυπώσεις.

Δίνω όμως ένα δίκιο στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει ρητορεία μήτε ενημέρωση μόνο λαϊκισμός και είναι πιο ανάλαφρη από 0% λιπαρά γιαούρτι. Όπως έγραψα παλιότερα ο εμβολιασμός είναι ατομική (ελεύθερη) επιλογή, και βασίζεται στην συνείδηση και την ευθύνη που φέρει κάθε άτομο. Το κατά πόσο ο εμβολιασμός προστατεύει, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Pfizer μίλησε για 60 με 90% κάλυψη σε όσους κάνουν τις δύο δόσεις ενώ μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχει χάπι.

Άρα από τα 100 άτομα σε ταβέρνα τα 90 θα κολλήσουν. Από την άλλη η εταιρεία Sanofi γνωστή για κλασσικά εμβόλια ως το φθινόπωρο θα βγάλει το εμβόλιο της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης που διαφέρει από την τεχνολογία των τωρινών, χώρια όλες οι θεραπείες που υπάρχουν για όσους εκτίθενται στον ιό.

Άρα γιατί αυτή η πίεση και τρέλα, δεν βλέπουν τα σεξουαλικά εγκλήματα που αυξάνονται, δε κοιτάνε που η παιδεία της χώρας είναι σε κατήφορο, δε τους νοιάζει το μεταναστευτικό, δε τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής του μέσου πολίτη;

Τα λύσανε όλα και έμεινε ο εμβολιασμός και ο εγκλεισμός;

Καλή δύναμη και ψυχική υγεία σε όλους!

Ζήτω η τρέλα που φώναζε ο Βέγγος.

Έλλη Στασινή.

Έλλη Στασινή