24 Οκτωβρίου, 2021

Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη: Τα μέτρα και οι δηλώσεις των βουλευτών της κυβέρνησης της Ν.Δ εκφεύγουν της συνταγματικής νομιμότητας

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Όπως τονίζει η Δικηγόρος παρά Αρείου πάγου Εργατολόγος και μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Α’ Θεσσαλονίκης κα Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη τα μέτρα και οι δηλώσεις των βουλευτών της κυβέρνησης της Ν.Δ εκφεύγουν της συνταγματικής νομιμότητας.

Αναλυτικά….

Η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε στη σημερινή πρωινή εκπομπή του OPEN BEYOND Ότι…

❌ “Όσοι δεν εμβολιαστούν και βγουν σε αναστολή, μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να απολυθούν”. Έκανε λόγο τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.
Με άλλα λόγια, το μέτρο της αναστολής σύμβασης, το οποίο και βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, θα μετατραπεί σε ΑΠΟΛΥΣΗ.

⚠️ Ας ενημερώσουν οι νομικοί της σύμβουλοι την κ. Υφυπουργό ότι η ΑΠΟΛΥΣΗ είναι ULTIMA RATIO! Είναι το έσχατο-τελευταίο μέσο.
Εξάλλου, η πανδημία έχει μία παροδικότητα, ενώ η απόλυση είναι μόνιμη.

⬛️ Ποιος θ’ αποζημιώσει και ποιος θα επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο-μισθωτό ή και δημόσιο υπάλληλο που θα έχει απολυθεί, όταν εξαφανισθεί ο Covid-19;

👉 Η Επιτροπή που θ’ αποφασίζει ποιος μπορεί να εμβολιαστεί και ποιος όχι θα έχει την απόλυτη ευθύνη, όταν προκύψει περιστατικό εσφαλμένης απόφασης;

✅ Επιτέλους, απεκδυθείτε τον ρόλο του “χωροφύλακα” και του τιμωρού και ενημερώστε τον πολίτη με ΗΡΕΜΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΠΕΙΘΩ!!!

📌 Μόλις χθες η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός!

♥️ Είμαστε ΥΠΕΡ του εμβολίου, όχι όμως με το μέτρο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

🔆 Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

ΥΓ. Η γράφουσα είμαι ήδη πλήρως εμβολιασμένη και με τις δύο δόσεις. Όμως η συνεχής ενασχόλησή μου με το Συνταγματικό, Διοικητικό κι Εργατικό Δίκαιο δεν μου επιτρέπει να δέχομαι άκριτα δηλώσεις, οι οποίες εκφεύγουν της συνταγματικής νομιμότητας.
Κι επιτέλους, ας μην φτάσουμε στο σημείο ν’ αποφασίζει η Δικαιοσύνη για κάθε πολιτικό ζήτημα.

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy