1 Αυγούστου, 2021

“Απόψεις… με Άποψη” – “Για όσες δεν μάθαμε ποτέ το όνομά σας…”

Read Time:54 Second

Γράφει – Επιμέλεια: Δημήτρης Πετράς

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Απόψεις… με Άποψη

📍 Θα έχουμε κάνει όντως τρομερή πρόοδο ως κοινωνία, όταν οι πατεράδες θα αρχίσουν να αγωνιούν μήπως το αγόρι τους εξελιχθεί σε γυναικοκτόνο ή βιαστή κι όχι εάν θα ναι ομοφυλόφιλος.

📍 Θα έχουμε κάνει όντως τρομερή πρόοδο ως κοινωνία, όταν τόσο ο πατέρας όσο και η «αθάνατη ελληνίδα μάνα» θα αρχίσουν να συμβουλεύουν το αγόρι τους να συμπεριφέρεται με σεβασμό απέναντι στις γυναίκες και να τις αντιμετωπίζει ισότιμα.

📍 Θα έχουμε κάνει όντως τρομερή πρόοδο ως κοινωνία, όταν με την παραμικρή ένδειξη βίας το περιβάλλον της κοπέλας θα την προτρέπει να φύγει και όχι να τα υπομένει επειδή «τι θα πει ο κόσμος» και το περιβάλλον του άντρα θα τον απομονώνει και θα του εκφράζει την αηδία του για την κακοποιητική του συμπεριφορά.

Υ.Γ. Για όσους αναφέρονται στην ιδεολογία του δράστη, να τους πω πως πολλές φορές αυτή μπορεί να είναι ο φερετζές των κακοποιητών, δηλαδή το να δηλώνει κάποιος «υπερεπαναστάτης», «υπερπατριώτης», «ασυμβίβαστος» στα λόγια είναι υπέροχο για το «κοινό» τους, ψηφιακό ή πραγματικό.

Στις πράξεις όμως όλοι κρινόμαστε…

Δημήτρης Πετράς

Ο Δημήτρης Πετράς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ απέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» με ειδίκευση στον τομέα Ανάπτυξη και Προγραμματισμός, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ» με πρακτική άσκηση στον Όμιλο του ΣΚΑΪ. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος και ήταν από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2019 εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Περάματος. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Περάματος.
Sleepy