1 Αυγούστου, 2021

Κούβα: Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους για την υπεράσπιση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού (βίντεο)

Επιμέλεια – Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Εν πάση περιπτώσει………….

Είναι γεγονός πλέον πως η προσπάθεια της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας να αποδομήσει την Κουβανική Επανάσταση και να παρουσιάσει μια κατάσταση διαφορετική από τη πραγματική έπεσε στο κενό.

Η ψευδής εικόνα πως ο λαός της Κούβας εξεγείρεται ενάντια στη κυβέρνηση και στην Επανάσταση και πως αγανακτισμένος βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί κάθε άλλο παρά πραγματικότητα είναι.

Κανένα πετσοταισμένο μέσο δεν θα τα δείξει δεν θα πει κουβέντα…

Marka1 – twitter

Χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώθηκαν στην Αβάνα καθως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού συνεχίζει να υπερασπίζεται την Επανάσταση.

Βέβαια δεν θα δείτε όχι φωτογραφία, ούτε μονόστηλο στην Καθημερινή

#LetCubaLive #UnblockCuba

*Roger Waters sobre Cuba*

_Si le interesa mi casa y no me la puede comprar, es porque no se la quiero vender, ni tampoco se la quiero alquilar o arrendar… Entonces usted me encierra en mi casa, y no me deja salir para ir al supermercado, ni a la farmacia, ni al banco, y tampoco deja que me vendan los repuestos del carro o la moto, y aunado a esto me cancelan las cuentas y tarjetas de crédito y ahorro… Al cabo de un tiempo mis familiares se van a desesperar, algunos escaparán por la ventana… y usted desde afuera empezará a vociferar que soy un inepto para conducir las riendas de mi casa y que soy un dictador, que hago sufrir a mi familia… y entonces van a comenzar a decir que el gobierno de mi casa está en CRISIS y que los vecinos tendrán permiso para INTERVENIR y ECHARME con el propósito de atender la CRISIS HUMANITARIA de mi familia._

.
_Eso si… nunca usted dirá que lo que le interesa es quedarse con mi casa. Y que por eso fue que usted me puso a mi en esta situación tan CRÍTICA ante mi familia._

#NoAlBloqueo
#CubaNoEstáSola

* Roger Waters στην Κούβα *

_ Αν ενδιαφέρεσαι για το σπίτι μου και δεν μπορείς να το αγοράσεις, είναι επειδή δεν θέλω να το πουλήσω, ούτε θέλω να το νοικιάσω ή να το νοικιάσεις… Τότε με κλειδώνεις στο σπίτι μου, και δεν με αφήνεις να βγαίνω στο σούπερ μάρκετ, ούτε στο φαρμακείο, ούτε στην τράπεζα, ούτε να τους αφήσω να μου πουλήσουν τα μέρη του αυτοκινήτου ή της μηχανής, και μάλιστα με αυτό ακυρώνω λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες και εξοικονομώ… Μετά από ένα ενώ τα μέλη της οικογένειάς μου πρόκειται να απελπιστούν, κάποιοι θα ξεφύγουν από το παράθυρο… και εσείς από έξω θα αρχίσετε να φωνάζετε ότι είμαι ανίκανος να οδηγήσω τα ηνία του σπιτιού μου και ότι είμαι δικτάτορας, ότι κάνω την οικογένειά μου να πάσχουν… και μετά θα αρχίσουν να λένε ότι η κυβέρνηση του σπιτιού μου είναι σε ΚΡΙΣΗ και ότι οι γείτονες θα έχουν άδεια να ΕΠΕΝΕΡΓΟΥΝ και ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ με σκοπό να παρακολουθήσουν την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ._

.

_ Αυτό είναι αν… δεν θα πεις ποτέ ότι ενδιαφέρεσαι να πάρεις το σπίτι μου. Και γι ‘ αυτό με βάλατε σε αυτή την ΚΡΙΤΙΚΗ κατάσταση ενώπιον της οικογένειας μου._

#NoAlBloqueo

#CubaNoEstáSola

Ο ημεροδρόμος έγραψε…

Ο λαός της Κούβας ξεχύθηκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί την Επανάστασή του! Χιλιάδες Κουβανοί βροντοφωνάζουν στην Αβάνα “δεν θα επιτρέψουμε κανείς να έρθει να μας χειραγωγήσει, εδώ υπάρχει ένας λαός ευφυής και αξιοπρεπής”.

Την ώρα που η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα βαφτίζει φωτογραφίες από την… Αίγυπτο του 2011, από την… Νικαράγουα το 2018 και από τους πανηγυρισμούς στο Μπουένος Αιρες των Αργεντινών για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα (!) σαν… “αντικυβερνητικές διαδηλώσεις”, ο κουβανικός λαός ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και διαδηλώνει στους δρόμους υπερασπιζόμενος τον σοσιαλισμό και την ανεξαρτησία του.

Εικόνες όπως αυτές καταγράφηκαν χτες στην Αβάνα. αλλά δεν έτυχαν της… προσοχής των διεθνών ΜΜΕ

Αυτή είναι η απάντηση του λαού της Κούβας στα ψεύδη και στην προπαγάνδα περί “δικτατορίας”.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ, σημειώνει:

Εξοργίζει, προσβάλλει, προκαλεί θλίψη το παράλογο αφήγημα που προσπαθούν να επιβάλουν για την Κούβα. Ούτε δολοφονημένοι, ούτε αγνοούμενοι. Η τελευταία κουβανική δικτατορία ανατράπηκε το 1959. Το μίσος δε ζει εδώ. Είμαστε επικράτεια της ειρήνης.

Οι χτεσινές διαδηλώσεις υποστήριξης της Επανάστασης και του σοσιαλισμού στην Κούβα είναι συνέχεια των επίσης μεγάλων συγκεντρώσεων υποστίξης της Επανάστασης των προηγούμενων ημερών:

Marcos Sandoval

¡LO QUE LOS MEDIOS NO TE CUENTAN!

La mayoría de los grandes medios de comunicación a nivel nacional e internacional tergiversan la información. El descontento de unos cuantos cubanos lo magnifican. Aquí una marcha del 12 de julio en Camagüey a favor del gobierno cubano. Como dicen una imagen vale más que mil palabras.

ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ!

Τα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο λανθασμένη ενημέρωση. Η δυσαρέσκεια μερικών Κουβανών το μεγεθύνει. Εδώ είναι μια πορεία της 12 ης Ιουλίου στο Camagüey υπέρ της κυβέρνησης της Κούβας. Όπως λένε μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Juan Carlos Duarte

#BloqueoNoSolidaridadSi #LaCalleEsDeLosRevolucionarios 🇨🇺

Lo que no sale en los medios de comunicación. La defensa masiva de la Revolución! 🇨🇺

Ό,τι δεν βγαίνει στα ΜΜΕ. Η μαζική άμυνα της Επανάστασης! 🇨🇺

Willian Santiago

Las imágenes de Camagüey que no tr mostrarán en las redes.

Este es el pueblo. El verdadero dueño de las calles de Cuba.

La operación mediática orquestada y financiada en EEUU también se puede desmentir.

PARRIA O MUERTE

VENCEREMOS