24 Οκτωβρίου, 2021

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελία σοκ: ζητούν πιστοποιητικό φρονηματων από εργαζόμενο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές προηγούμενων δεκαετιών αναβιώνουν στη χώρα επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Podemos.gr, εργαζόμενος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη επειδή αρνήθηκε να υπογράψει… δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας τα πολιτικά του πιστεύω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη άνοιξη, ο καταγγέλων αιτήθηκε μετάθεση, επικαλούμενος -μεταξύ άλλων- ιατρικούς λόγους. Το αίτημά του εγκρίθηκε, ωστόσο, τα όσα ακολούθησαν ήταν άκρως… ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά αναφορικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία γαλάζια στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Λίγες ημέρες έπειτα από την αίσια έκβαση της υπόθεσής του, ο εργαζόμενος ενημερώθηκε πως θα πρέπει να προβεί σε δήλωση μετανοίας για τις αντικυβερνητικές του αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και σε ευχαριστήρια ανάρτηση για “αυτούς που αποδέχθηκαν το αίτημά του”.

Φυσικά, ο καταγγέλων αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις, με αποτέλεσμα το αίτημα μετάθεσής του να επανεξεταστεί. Ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά δυστυχώς για τους εμπνευστές της ιδιότυπης πολιτικής δίωξής του, η ετυμηγορία δεν άλλαξε.

Και ενώ άρχισε να πιστεύει πως τα βάσανα τελείωσαν, αίφνης εμφανίστηκε στους υψηλούς ορόφους του Πενταγώνου ένας “ανώνυμος φάκελος” που περιείχε όλες τις αντικυβερνητικές αναρτήσεις του εργαζόμενου στα Social media.

Η… τυχαία αποκάλυψη του φακέλου προκάλεσε την άσκηση πειθαρχική δίωξης εναντίον του, με τον ίδιο να καλείται σε απολογία εντός των προσεχών ημερών.

Φυσικά, τα ερωτήματα που γεννόνται είναι αμείλικτα, καθώς κάθε εργαζόμενος πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν το εργασιακό του μέλλον εξαρτάται από τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Παράλληλα, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλουν να εξηγήσουν εάν το φακέλωμα των εργαζομένων αποτελεί πάγια τακτική

Το Podemos.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέα ανάρτηση.

Ας κρατήσουμε και ως δεδομένο ότι στο Υπουργείο Άμυνας πέφτουν φακέλοι από τον ουρανό με πληροφορίες για το προσωπικό του.

Sleepy