25 Ιανουαρίου, 2022

Χαΐνης-Δημήτρης Αποστολάκης: “Θα παίζω δωρεάν στου Φιλοπάππου για τους ανεμβολίαστους”

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

«Οι αυθόρμητες παραστάσεις του λόφου, θα διαρκέσουν όσο οι Χαΐνηδες θα παίζουν στο Σταυρό του Νότου»

Οι Χαΐνηδες γιορτάζουν τα τριάντα χρόνια δισκογραφικής τους παρουσίας με μία σειρά παραστάσεων στoν «Σταυρό του Νότου Plus» μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο Δημήτρης Αποστολάκης αποφάσισε να παίζει κάθε Κυριακή στο Λόφο του Φιλοπάππου για εκείνους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος αναφέρει στο tvxs.gr.

Η απαξίωση της μουσικής

Ιεροί χώροι είναι οι χώροι μυσταγωγίας. Εκεί σχηματίζεται μια κοινότητα, συντελείται ατομική κάθαρση, πεθαίνει τελετουργικά ο παλιός εαυτός και ο καινούργιος ψυχ-αγωγείται για να ενωθεί με το Όλον. Ο Θεός είναι η Ένωση. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

Οι εκκλησίες και τα θέατρα ανήκουν (έστω και θεωρητικά), σ’ αυτούς τους χώρους. Δεν αποκλείουν κανέναν, ούτε τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι εισέρχονται με ράπιντ τεστ.
Οι μουσικοί χώροι δεν είναι του Θεού της Ένωσης; Γιατί απαγορεύεται από την εξουσία η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, ακόμη κι αν έχουν κάνει ράπιντ τεστ στην είσοδο; Η μουσική είναι τέχνη του Διαβόλου; Δια- βάλει; Χωρίζει;

Αυτή η στάση της εξουσίας απαξιώνει τη λαïκότερη τέχνη και προσβάλλει βάναυσα μουσικούς, τεχνικούς και μουσικόφιλους. Η απαγόρευση αντίκειται στην απελευθερωτική ηθική της πανάρχαιας τέχνης μας.

«Οι Χαΐνηδες ξεκινούν το Νοέμβρη παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου. Πείστηκα να εμφανιστώ, για να πάρουν ένα νυχτοκάματο ένα τσούρμο εργάτες (μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές, ηλεκτρολόγοι, γκαρσόνια, αφισοκολλητές, γραφίστες κ.ά.).

Όμως εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Για το λόγο αυτό, θα παίζω δωρεάν, unplugged, κάθε Κυριακή (από τις 26/11), νωρίς το μεσημέρι, στο λόφο του Φιλοπάππου για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμένους, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής προστασίας. Οι αυθόρμητες παραστάσεις του λόφου, θα διαρκέσουν όσο καιρό θα παίζουν στο Σταυρό του Νότου οι Χαΐνηδες».

Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy