25 Ιανουαρίου, 2022

Ο Παύλος Πολάκης στην ολομέλεια της βουλής, κατακεραυνώνει τον Θ. Πλεύρη στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο που έφεραν προς ψήφιση την τελευταία ώρα (βίντεο)

Επιμέλεια – Γράφει : Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σφακιανός βουλευτής Χανίων του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης Παύλος Πολάκης… καταιγιστικός και ισοπεδωτικός εχθές στη βουλή στην ολομέλεια… Ξεφτίλισε στη κυριολεξία Πλεύρη και κυβέρνηση

Ομιλία του Βουλευτή Χανίων, Π. Πολάκη, στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση την τελευταία μέρα πριν τη διακοπή της Βουλής για τις γιορτές.

Ο Π. Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Ελληνικό Λαό, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή λευτεριά τόσο από την πανδημία όσο και από την Μαξίμου Α.Ε. που τυραννά τη χώρα εδώ και 2 χρόνια.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον υπουργό κ. Πλεύρη, αναρωτήθηκε γιατί σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, πάρθηκε απόφαση να προκηρυχθούν τρεις διαγωνισμοί, για την καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, προκειμένου να επανέλθει εργολάβος στο νοσοκομείο με αμοιβή 880.000€, τη στιγμή που επί κυβέρνησης Σύριζα, με ατομικές συμβάσεις, το συνολικό κόστος ήταν και για τις τρεις υπηρεσίες 570.000 € το χρόνο;

Αυτό τι είναι κ. Πλεύρη; Διαφύλαξη του Δημόσιου χρήματος ή αισχρή προσπάθεια να επανέλθουν οι εργολάβοι και μάλιστα, το λέω ευθέως με χοντρή μίζα;

Σχετικά με τα στοιχεία που δόθηκαν για τις ΜΕΘ:

Παραλάβατε είπατε από εμάς 557 κρεβάτια. Λάθος, ήταν 568, τη στιγμή που εσείς μας παραδώσατε 438 κρεβάτια.

Από τον Ιούλιο του 2019, μέχρι το Μάρτιο του 2020, όχι μόνο δεν προσθέσατε κανένα κρεβάτι στο σύστημα, αλλά του αφαιρέσατε και 13 κρεβάτια κάνοντας μικρορουσφέτια εδώ και εκεί, μεταφέροντας νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η πραγματική αύξηση που έχετε κάνει δεν υπερβαίνει τα 180 με 200 κρεβάτια καθώς στα νούμερα που δίνετε κάθε φορά συμπεριλαμβάνετε κρεβάτια ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών (200 κρεβάτια), κρεβάτια ειδικών μονάδων: εγκαυμάτων, τραύματος, χειρουργικές, ΜΑΦ κλπ (350 κρεβάτια) και τα κρεβάτια ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων (50 κρεβάτια). Όλα αυτά τα κρεβάτια υπήρχαν και πριν στο σύστημα και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα 568 κρεβάτια που σας παραδώσαμε και τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά στα κρεβάτια εφημερίας του ΕΚΑΒ.

Το αποτέλεσμα:

Οδηγήσατε τη χώρα να έχει σήμερα 1938 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού τη στιγμή που η Σουηδία, που ευχόσασταν να μην τη φτάσουμε, έχει 1490.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης Τσιόδρα/Λύτρα από 1/9/2020 ως 6/5/2021, 6.500 χιλιάδες συμπολίτες μας ή με αναγωγή από την αρχή της πανδημίας 12.000, πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Που είναι λοιπόν τα άφθονα κρεβάτια που διαθέτουμε προκειμένου να διασωληνώσουμε αυτούς τους ασθενείς; Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα;

Καταλήγοντας, ο Π. Πολάκης, τονίζοντας ότι το τίμημα των 20.000 νεκρών είναι τεράστιο, έκανε έκκληση για:

Την επαναφορά των 6.500 υγειονομικών στα νοσοκομεία με πολλαπλά rapid test κάθε εβδομάδα.

Τη μαζική χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων καθώς από τα 2.000 που ήρθαν στη χώρα μας έχουν δοθεί μόνο 150 με 180 παρόλα τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε η χρήση τους.

Δείτε το video:

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy