25 Ιανουαρίου, 2022

Εργάτες της “Καβάλα Oil” αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ μες στο εργοστάσιο (βίντεο)

Επιμέλεια – Γράφει : Σάββας Σεληθωμάς

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Το Αυταρχικό Αστυνομοκρατούμενο καθεστώς Μητσοτάκη-ΝΔ συνεχίζει τη τρομοκρατία, την καταστολή και την ωμή βία σε λαό κι εργαζόμενους αδιακρίτως.

Η αστυνομία από το ξημέρωμα επιχειρεί εναντίον εργατών που αγωνίζονται στο εργοστάσιο της #ΚΑΒΑΛΑ_OIL. Ρίξαν χημικά, προσήγαγαν εργάτες, απέκλεισαν τον χώρο.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Χωρίς εσάς γρανάζι δεν γυρνά.

Είμαστε μαζί σας!

Στο βίντεο που ανέβασε το Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ βλέπουμε τη στιγμή που τα ΜΑΤ πραγματοποιούν επέμβαση μέσα στο εργοστάσιο εκτοξεύοντας κρότου-λάμψης σε μια επικίνδυνη περιοχή με εύφλεκτα υλικά.Οι εργάτες προσπαθούν να κρατήσουν τα ΜΑΤ μακριά χρησιμοποιώντας μάνικες νερού. Αργότερα σκαρφάλωσαν σε πύργο απ’ όπου κατέβηκαν μόλις πριν λίγες ώρες και αφού έλαβαν εγγυήσεις για παρουσία δικηγόρων.

Η εταιρεία Energean σχεδιάζει να απολύσει το 1/3 των εργαζομένων (περίπου 80 άτομα) ενώ σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων δεν πληρούνται τα κριτήρια ασφάλειας στην εργασία.

Η επέμβαση της αστυνομίας και οι 10 συλλήψεις εργατών μας θυμίζουν σε ποιανού το πλευρό βρίσκεται πάντα η εξουσία και γιατί ενισχύεται διαρκώς η αστυνομία ενώ δεν έχουμε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και πυροσβέστες.

Να είναι σίγουροι εκεί στην κυβέρνηση ότι τέτοιες εικόνες θα δούμε κι άλλες και η πάλη των εργατών θα γίνει ακόμα πιο αποφασιστική!

Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!

Την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Καβάλα Oil!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες!

Καμία απόλυση!

Δείτε το video:

Σάββας Σεληθωμάς

Εν πάση περιπτώσει......... εκέντησα με τη φωθιά....... Ώρα σας καλή.... και.... τα μιλούμε μρε..... "Ανυπάκουος κι Ασυμβίβαστος" Σπούδασε στο "Ανήσυχο πνεύμα" - Μέλος - Ταμίας στο Δ.Σ της Ε.Τ.Π.Ν - Ένωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού - Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο στην Π.Ο.Τ.Κ.Ε - Υ.ΕΘ.Α - Μέλος του Συντονιστικού της Ο.Μ Περάματος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Sleepy