25 Ιανουαρίου, 2022

Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον 23χρονο Γκανέζο διεθνή ποδοσφαιριστή Kingsley Fobi (Κίνγκσλεϊ Φόμπι)

Του Εστέμπαν Σουάρεζ – Esteban Suarez – Hombre deportivo – Escritor deportivo (ΣΠΟΡ)

Αθλητικά Ποδόσφαιρο Ελλάδα SUPER LEAGUE 2

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ παίκτης της από το 2022 θα είναι ο 1,80m Γκανέζος διεθνής με την Κ23 δεξιός ακραίος αμυντικός, Kingsley Fobi (Κίνγκσλεϊ Φόμπι)

Εναρξη συνεργασίας με Φόμπι

Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Kingsley Fobi (Κίνγκσλεϊ Φόμπι), ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Είναι γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1998 στη Γκάνα και αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος αμυντικός.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ακαδημία Right To Dream στην πατρίδα του,

Ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του μετά την αποχώρηση του από την Γκάνα ήταν η Κ19 της Ουντινέζε, για να βρεθεί στη συνέχεια στην Ισπανία για τη Γρανάδα, με την οποία το 2020 έκανε μια συμμετοχή και στη La Liga απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ενδιάμεσα υπέγραψε στη Γουότφορντ από την οποία δόθηκε δανεικός σε Φορμεντέρα, Ιμπιζα και Μπανταχόθ. Έχει συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες Κ20 και Κ23 της Γκάνας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Ο 23χρονος αμυντικός για τη μεταγραφή του στα Χανιά δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στην ομάδα των Χανίων. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά όλοι στην ομάδα και ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την προπόνηση με τη νέα μου ομάδα και να βοηθήσω όπως μπορώ…. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ!»

Με τις Εθνικές Ghana U23- U20

Στο γήπεδο Περιβολίων για πρώτη φορά ΠΑΕ Χανιά – ΑE Καραϊσκάκης Άρτας 4-0

Ο διεθνής Γκανέζος με την Κ23 δεξιός ακραίος αμυντικός, Kingsley Fobi (Κίνγκσλεϊ Φόμπι) βρέθηκε προχθές Τετάρτη 29 Δεκέμβρη στο γήπεδο Περιβολίων για πρώτη φορά όπου και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα στο νικηφόρο ματς με σκορ 4-0 κόντρα στην ΑE Καραϊσκάκης Άρτας

Αποκαλύφθηκε (Φομπί) η πρώτη μεταγραφή στα Περβόλια

Χανιά – ρεπορτάζ από το https://athlitiko.gr/

Στο γήπεδο Περιβολίων για πρώτη φορά όπου και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα βρέθηκε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα των Χανίων για τη χειμερινή περίοδο. Αυτός είναι ο Κίνγκσλεϊ Φομπί.

Ο νέος ποδοσφαιριστής των Χανίων είναι νεαρός σε ηλικία, καθότι μόλις 23 ετών (20/9/98) και πρόκειται για τον δεξιό μπακ, όπου όπως έχουμε γράψει ήδη είχε “κλείσει”.

Πράγματι, ο Φομπί βρίσκεται στα Χανιά τις τελευταίες μέρες κι έτσι άδραξε την ευκαιρία να βρεθεί στα Περβόλια για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα.

Με καταγωγή από την Γκάνα, ο Φομπί είναι διεθνής με την Εθνική Κ23 και παλαιότερα Κ20 της χώρας του. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περίπτωση του είναι ότι την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας, την La Liga, οπότε και ήταν στο ρόστερ της Γρανάδα! Ουσιαστικά μπορεί να μην είχε συμμετοχές, παίζοντας μονάχα σ’ ένα παιχνίδι κι αυτό ως αλλαγή για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ -παιχνίδι που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2020- αλλά αυτό δεν αναιρεί την σημαντική προσθήκη που φαίνεται να κάνουν τα Χανιά για το δεξί άκρο της άμυνας τους. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν στις επιδιώξεις των Χανίων προκειμένου να τον αποκτούσαν το καλοκαίρι, αλλά τότε η μεταγραφή δεν μπόρεσε να γίνει, αφού η προτεραιότητα του ποδοσφαιριστή ήταν να έβρισκε ομάδα ανάλογου επιπέδου, μένοντας τελικά χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Όπως μαρτυρά και το βιογραφικό του Φομπί, η δράση του μέχρι σήμερα επικεντρώνεται κυρίως σε Ισπανία και Αγγλία, μιας και έχει αγωνιστεί στην Μπανταχόθ, την Ιμπιζα και την Φορμεντέρα, αλλά και στην Κ23 της Γουότφορντ. Ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του μετά την αποχώρηση του από την Γκάνα ήταν η Κ19 της Ουντινέζε.

Ο Φομπί παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη από τα επίσημα του γηπέδου, συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν αποκλείεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Χανίων να υπολογίζεται αρχής γενομένης ακόμη και από το επόμενο ματς με τον Εργοτέλη που ακολουθεί την άλλη Τετάρτη, εκτός κι αν, επειδή ήταν χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες, ο Παπαδόπουλος τον υποβάλει σε μία μίνι προετοιμασία και τον χρησιμοποιήσει αργότερα. Δεδομένα πάντως θεωρείται η πρώτη μεταγραφή για τα Χανιά.

Δείτε βίντεο με Highlights από τον Γκανέζο Kingsley Fobi

Εστέμπαν Σουάρεζ

Εστέμπαν Σουάρεζ - Esteban Suarez - Hombre deportivo - Escritor deportivo (ΣΠΟΡ) Αθλητικός Συντάκτης ladinoormestizo@gmail.com Λατίνος εραστής των ΣΠΟΡ και δη του ποδοσφαίρου… Λάτρης του ωραίου φύλλου...
Sleepy