29 Μαρτίου, 2024

“Απόψεις… με Άποψη” – Όταν αντιστρέφεις το ερώτημα…. “Φαντάζεστε να ξεσπούσε η πανδημία το 2014” ;

0

Όταν αντιστρέφεις το ερώτημα. Φαντάζεστε να ξεσπούσε η πανδημία το 2014;

 

 

Γράφει – Επιμέλεια: Δημήτρης Πετράς

“Απόψεις…  με Άποψη” 

Βλέπω αρκετοί φίλοι να αναπαράγουν από τα ΜΜΕ τη φράση «φαντάσου τώρα να είχαμε Ξανθό και Πολάκη στην Υγεία να διαχειριστούν τον κορωνοϊό», θεωρώντας προφανώς πως η θητεία τους ήταν αποτυχημένη!

Το πλέον εύκολο είναι να αντιστρέψουμε αυτό το ερώτημα. Φαντάζεστε να ξεσπούσε η πανδημία το 2014; Με 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και απολύσεις προσωπικού.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα 5 ευρώ εισιτήριο για την είσοδο σε νοσοκομείο… Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το κλείσιμο του ματιού σε ιδιώτες. Ποιος μπορεί να συγκρίνει αυτήν την περίοδο με το 2015-2019 που άνοιξαν νοσοκομεία, προσλήφθηκαν ιατροί και νοσηλευτές, αυξήθηκαν οι ΜΕΘ, καταπολεμήθηκαν οι χρονιές αμαρτίες (βλέπε Novartis).

Δεν θέλω να μηδενίσω τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εν μέσω αυτής της πανδημίας. Για το καλό όλων μας ελπίζω να πετύχουν τους στόχους τους και να ελαχιστοποιηθούν τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν. Αλλά από την άλλη, είναι ντροπή να στοχοποιούν τα ΜΜΕ των 11.000.000 ευρώ κρατικής διαφήμισης εν μέσω πανδημίας τον Ξανθό και τον Πολάκη, «ξεχνώντας» την συνειδητή εγκατάλειψη, απαξίωση και διάλυση της Δημόσιας Περίθαλψη έως το 2014.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *