19 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ραγκούσης στο Podemos.gr: “Πολύ χαμηλή η ποιότητα του μοντέλου διακυβέρνησης Μητσοτάκη” (βίντεο)

0

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στο Podemos.gr και τη δημοσιογράφο Μαύρα Σαραντοπούλου για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο Γιάννης Ραγκούσης έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επέλεξε συνειδητά να μη στηρίξει το ΕΣΥ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών. Παράλληλα, επεσήμανε πως θαρραλέα θωράκιση του ΕΣΥ θα σήμαινε μικρότερο σε διάρκεια lockdown και μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις.

Επιπλέον, ο πρώην Υπουργός υπογράμμισε ότι “το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης, το ζήτημα της ασφάλειας. έχει καταρρεύσει, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία των πολιτών”. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για “μαφιόζικη, λατινοαμερικάνικου τύπου εγκληματικότητα” που το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Φουρθιώτη, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι “δεν υπήρχε κανένας πραγματικός λόγος για να φυλάσσεται” γνωστός παρουσιαστής και ζήτησε “να δοθούν εξηγήσεις για την προνομιακή μεταχείρισή του”, εις βάρος της τσέπης αλλά και της ασφάλειας των πολιτών.

Μιλώντας για την υπόθεση “Palantir”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε πίσω από την πλάτη του λαού και των ΜΜΕ, να υπογράψει μία σκοτεινή συμφωνία με έναν πολυεθνικό κολοσσό, προκειμένου να κατευθύνουν ακόμη και τις εκλογικές προτιμήσεις του λαού”.

“Η ποιότητα του μοντέλου διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολύ χαμηλή”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση δεν θέλει να στηρίξει την πραγματική οικονομία ρίχνοντας χρήματα στην αγορά”.

“Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, με την μονοφωνική. προς όφελος της κυβέρνησης, παρουσίαση των γεγονότων.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν την προγραμματική εκδήλωση “Οικονομία, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη: Ο δρόμος της επανεκκίνησης”, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *