30 Νοεμβρίου, 2023

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Οι τράπεζες αγνοούν τη Βουλή και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0

Την προκλητική στάση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και απέναντι στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, τις οποίες ουσιαστικά αποκλείει από τη χρηματοδότηση, κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του σ/ν του υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων για να τερματιστεί η αιματοχυσία μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ. Τόνισε ότι μόνη λύση στην περιοχή αυτή είναι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από το Ισραήλ, ώστε να επιτευχθεί ειρηνική συνύπαρξη των δύο Λαών. Επίσης χαιρέτισε την επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα λέγοντας ότι δικαιώνεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, επιλογή με πελώριο πολιτικό κόστος. Σήμερα όμως πολλοί λένε ότι είναι μεγάλη και σημαντική η παρουσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR των Σκοπίων. Έτσι λύσαμε ένα πρόβλημα για να είμαστε προσηλωμένοι εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος και ξέρουμε όλοι από πού προέρχεται», είπε ο βουλευτής.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής χαιρέτισε την κυβίστηση του Υπουργού Ανάπτυξης στην υπόθεση της φαρμακευτικής κάνναβης, υπόθεση για την οποία είχε λασπολογηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Η Δεξιά με τέτοια τεχνάσματα παίρνει τις εκλογές», είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι πρέπει μεν να ενσωματώνονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες, ωστόσο «η Ευρώπη έδειξε ακόμα μία φορά ότι είναι υποταγμένη στα συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών και κυρίως της Γερμανίας, και αρνήθηκε αυτό που τόλμησε να πει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν -στην καρδιά του καπιταλισμού και των πολυεθνικών του φαρμάκου, ότι σε μια τέτοια υγειονομική κρίση πρέπει να σπάσει το πατέντουμ των εμβολίων για την covid-19. Αποδεικνύεται έτσι η Ευρώπη υπόδουλη σε δουλείες των λόμπι των πολυεθνικών του φαρμάκου. Αλλά τώρα άνοιξε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για τη λεγόμενη πνευματική ιδιοκτησία της έρευνας για τα φάρμακα και για τη χρηματοδότηση που τα τελευταία 40χρόνια τα κράτη και οι φορολογούμενοι έχουν δώσει στα ερευνητικά κέντρα, και τα έχουν αξιοποιήσει οι πολυεθνικές», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *