28 Νοεμβρίου, 2022

Κώστας Ζαχαριάδης για ΑΣΕΠ: Γαλαζοπράσινη συμμαχία για τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Μητσοτάκης και Βορίδης δεν σεβάστηκαν ούτε το ΑΣΕΠ”

Δεκανίκι ξανά το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη

Δήλωση του βουλευτή της Β1 εκλογικής περιφέρειας Βορείου τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κώστα Ζαχαριάδη για τον ΑΣΕΠ.

Κώστας Ζαχαριάδης :

Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επέλεξαν νέο Πρόεδρο, νέο Αντιπρόεδρο και έξι συμβούλους του ΑΣΕΠ αποκλειστικά της δικής τους επιλογής, αποκλείοντας από τη διαδικασία την αξιωματική αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις της ίδιας της ολομέλειας του ΑΣΕΠ!

Η συγκεκριμένη μεθόδευση συνιστά τεράστιο θεσμικό ατόπημα και πρωτοφανή ύβρι απέναντι στους συμπολίτες μας, που βλέπουν τη χώρα να απομακρύνεται από τους στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας που πρέπει να διέπουν μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να επανέρχεται στις γνώριμες πρακτικές του κομματικού κράτους της δεξιάς περασμένων δεκαετιών.

Επιφέρει ταυτόχρονα, μεγάλο πλήγμα στο κύρος του ΑΣΕΠ, της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής, που είναι συνυφασμένη με τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας στη στελέχωση του δημοσίου τομέα.

Η φωτο από το ΣΥΡΙΖΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ