2 Φεβρουαρίου, 2023

Ρένα Δούρου στον Real FM: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε σύγκρουση με το αληθές

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ποτέ δεν επένδυσε στο χάος ή στην καταστροφή σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εδώ και δύο χρόνια ασκούμε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταθέτοντας προτάσεις από την υγεία και την παιδεία ως την κλιματική κρίση, τις οποίες η ΝΔ λοιδορεί και διαστρεβλώνει με τη βοήθεια των φιλικών της ΜΜΕ και της Ομάδας Αλήθειας. Αυτό δεν θα το πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης αλλά η Δημοκρατία και η πολιτική. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον Real Fm και στους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Γιώργο Παγάνη.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε σύγκρουση με το αληθές, παίζοντας με το ψέμα και την αλήθεια”, υπογράμμισε η ίδια, στηλιτεύοντας τη “δημιουργική αριθμητική της κυβέρνησης με τους εμβολιασμούς που οδηγεί στη δημιουργία ενός εφησυχασμού στους συμπολίτες μας, τον οποίο θα τον πληρώσουμε όλοι”. “Όσο η κυβέρνηση παίζει με τα ΜΜΕ και με ψευδείς ειδήσεις, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί σε βάρος της κοινωνίας τροφοδοτώντας τον εφησυχασμό. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φθάσουμε στα ποσοστά των εμβολιασμένων που θα κτίσουν το τείχος της ανοσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι να παίζουμε για την εκλογική επιβίωση κάποιων υπουργών ή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Για αυτό και καλώ τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν”.

Η ίδια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση παρατηρώντας ότι Δελτία Τύπου και εκδηλώσεις όπως οι πρόσφατες στο Παραλιακό Μέτωπο της Αττικής και την Αστυπάλαια, δεν αποτελούν σοβαρές πολιτικές κατά της κλιματικής κρίσης. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης “στήνοντας καρέκλες στο Φαληρικό, πηγαίνοντας στην Αστυπάλαια και βαφτίζοντάς την `πράσινο νησί` με πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν επιλέγει σοβαρές πολιτικές κατά της κλιματικές κρίσης”.

“Έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει απολιγνιτοποίηση χωρίς κανένα σχέδιο, αφήνει στην τύχη τους τις λιγνιτικές περιοχές, αναφέρομαι στην Μεγαλόπολη, την Πτολεμαΐδα. Ιδιωτικοποιεί τους ενεργειακούς φορείς και τα δίκτυα, στερώντας από την πατρίδα μας τα κρίσιμα εργαλεία για την πράσινη μετάβαση, οδηγεί σε χρεοκοπία τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με πρόσχημα την διάσωση της ΔΕΗ, καθυστερεί αδικαιολόγητα το Ειδικό Χωροταξικό των ΑΠΕ με αποτέλεσμα να φυτρώνουν ανεμογεννήτριες χωρίς κανένα σχέδιο και να δημιουργείται στον κόσμο καχυποψία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κυβέρνηση καταργεί τις ενεργειακές κοινότητες, καθυστερεί τα περιφερειακά σχέδια προσαρμογής στη κλιματική κρίση και σήμερα απλά βγάζει ένα Δελτίο τύπου”.

Αναφερόμενη στην κυβερνητική αποτυχία στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, η Ρένα Δούρου, επισήμανε ότι “θα ήταν πιο σωστό να μιλάμε για ευθυνοφοβία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και όχι για εγκληματοφοβία των πολιτών”.

“Ενώ προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης είχε επενδύσει, αναδεικνύοντας, μάλλον, ορθότερα, εκμεταλλευόμενος σχεδόν κάθε συμβάν του Αστυνομικού Δελτίου, για να πλήξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Οικολόγων, μιλώντας διαρκώς για ανασφάλεια των πολιτών, όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση το μόνο που τη νοιάζει είναι να κυνηγάει όχι το έγκλημα αλλά τους νέους σε πλατείες και διαδηλώσεις”. “Να μπουκάρει σε σπίτια πολιτών και να τους ξυλοκοπεί όπως τον κ. Ινδαρέ, που γιατί τον έχουμε ξεχάσει; Ή να κτίζει χώρους πολιτισμού όπως το Εμπρός, που κανέναν δεν ενοχλούσε και δεν ήταν εστία εγκληματικότητας”. “Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη, ως οφείλει, προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια. Ή ρίχνει την ευθύνη στον νόμο Παρασκευόπουλου που σύμφωνα με την κυβέρνηση ευθύνεται δια πάσαν νόσον…”

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

​Η υπόθεση της κλιματικής κρίσης και όχι της κλιματικής αλλαγής, δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τις ημέρες πριν ή μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γιατί σαρώνει τον πλανήτη με εκτεταμένες φυσικές καταστροφές.
​Θυμάμαι την εποχή του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, την δεκαετία του 1990, όταν εξηγούσε ότι κάθε φορά που ανάβουμε τον θερμοσίφωνα ή σήμερα παίζουμε με τα smartphones, στο Αιγάλεω, επιβαρύνεται η υγεία κάποιου στην Πτολεμαΐδα. Εμείς, η πληθυντική Αριστερά παλεύαμε ήδη από τη δεκαετία του 1990 για απολιγνιτοποίηση με σχέδιο, με Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, με σοβαρές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Διαφορετικά οι άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία, δημιουργείται καχυποψία στις τοπικές κοινωνίες.

Η ΝΔ προσπαθεί πάση θυσία να παρουσιάσει μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ και της Ομάδας Αλήθειας ότι εμείς επενδύουμε στη δυσαρέσκεια, μας λοιδορεί και εμφανίζει τον Τσίπρα να λέει πέρσι ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία ανοησία, αποσιωπώντας όμως την υπόλοιπη φράση του “όταν έχεις 7% εμβολιασμένους στην Ευρώπη”. Μιλάμε για την πάγια τακτική της ΝΔ να κάνει τη μέρα, νύκτα.
​Το ίδιο έκανε ο κ. Μητσοτάκης και με την ιστορία της άρσης των πατεντών και μάλιστα σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να μας λέει ότι έκανε αυτός την πρόταση πριν και από τον κ. Μπάιντεν!

​Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και μακάρι να έκανε το ίδιο όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης. Αντ` αυτού δεχόμαστε τις λοιδορίες της Ομάδας Αλήθειας.

​Η εγκύκλιος της Νομικού Συμβούλου του Κράτους σε σχέση με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που ζητά από τους υπαλλήλους να μην προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις, ειδάλλως θα διώκονται πειθαρχικά, είναι μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της δικαιοσύνης και επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης που μπορεί να γίνει από το κράτος. Και αυτό δεν έχει προηγούμενο.

​Είναι λογικό να φοβόμαστε το έγκλημα. Δεν είναι λογικό η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα ή να λέει ανοησίες και να μην προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τα όσα προτείνει και δεν διαπιστώνει απλά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, μήπως και υπάρξει ένα σοβαρό δίκτυ ασφάλειας στο σύνολο της κοινωνίας αντί να απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *