29 Νοεμβρίου, 2023

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία στο Ηράκλειο – Ο κ. Μητσοτάκης είναι μία παρένθεση παρακμής (βίντεο)

0

Επιμέλεια – Γράφει: Σάββας Σεληθωμάς

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την περιοδεία του για την ”Πανελλαδική Συνδιάσκεψη” μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μεταξύ άλλον ανέφερε…

H Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι μία παρένθεση παρακμής

Η δημοκρατική Κρήτη έστειλε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα μήνυμα ενότητας και αφύπνισης. Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής.

Σήμερα, από το Ηράκλειο, απευθύνουμε δημοκρατικό προσκλητήριο συστράτευσης και εγρήγορσης σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας.

Και ταυτόχρονα, όλοι μαζί, βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο «Ως Εδώ» σε όσους επιχειρούν τούτες τις κρίσιμες ώρες να διχάσουν το λαό μας, μόνο και μόνο για να καλύψουν τις δικές τους μεγάλες και εγκληματικές ευθύνες.

Ένα μεγάλο «Ως Εδώ» σε αυτούς που έκαναν την εξαπάτηση κανονικότητα και την κανονικότητα εξαπάτηση.

Δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς σχεδόν σε όλα όσα έταξε.

Σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα θέματα που διαχειρίστηκε.

Το θέμα δεν είναι οι «ψεκασμένοι», αλλά οι φοβισμένοι, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι που φοβούνται γιατί 18 μήνες τώρα, ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν γίνει κυρίαρχο συναίσθημα. Και τον φόβο δεν τον νικάς με τιμωρία, αλλά με ψυχραιμία, λογική και κατανόηση.

Δεσμεύονταν για ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων 70% στις αρχές Ιουνίου και έχουμε σήμερα μόνο 45%.

Αλλά τι να περιμένει κανείς, όταν δίνουν έναν σκασμό λεφτά στα κανάλια, όχι για να λένε πόσο σωτήριο είναι το εμβόλιο αλλά «πόσο σωτήρας είναι ο Μητσοτάκης».

Όλοι και όλα σε κινούμενη άμμο.

Καθημερινότητα, δουλειές, επιχειρήσεις, σπουδές, σχέδια ζωής.

Όλα είναι σε διαρκή αναστολή.

Γιατί η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός.

Είναι επικίνδυνος γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος.

Και δυο φορές επικίνδυνος γιατί δεν παραδέχεται τα λάθη του.

Γι’ αυτό και η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία.

Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δεν μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δεν μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα.

Είναι μονόδρομος πια να φύγουν.

Η χώρα σήμερα πρέπει να βρει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, την κοινωνική ειρήνη, τη σιγουριά. Να επανέλθει η κοινή λογική και το δημοκρατικό μέτρο στις πράξεις μιας συντεταγμένης πολιτείας. O πλουραλισμός στο δημόσιο διάλογο, η αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και η δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Ένα δίκαιο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, ασφάλεια στον εργαζόμενο κόσμο, ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος, πράσινη μετάβαση με δικαιοσύνη, ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτά είναι τα κομβικά σημεία – τα θεμέλια της Ελλάδας της επόμενης μέρας.

Και αυτά τα θεμέλια μόνο μία κυβέρνηση μπορεί να τα στήσει γερά και ακλόνητα: Μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας.

Εμείς θα πορευτούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και πίστη στο στόχο για μια καλύτερη χώρα, για μια καλύτερη ζωή για όλους και όλες.

Θα ενώσουμε ξανά τους ανθρώπους απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της χώρας, που έχουν να τα βγάλουν πέρα όχι μόνο με έναν φονικό ιό αλλά και με το δηλητήριο του διχασμού που ρίχνει ξανά η Δεξιά.

Δείτε το video:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *