6 Οκτωβρίου, 2022

“Απόψεις… με Άποψη” – “Ο γελαστός μονάρχης – Με φωτιές ανέβηκαν… Με φωτιές θα κατέβουν”

Γράφει – Επιμέλεια: Φωτεινή Καλπάκη

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Απόψεις… με Άποψη

 

Ο γελαστός μονάρχης Γ🤡 μηθηκε να γελάει πάνω στην καμμένη γη

#Πενθώ, πενθώ τους νεκρούς,τα ελάφια,τα σκυλιά,τα άλογα,τα σπίτια,τους τοίχους,τις αυλές,τα δέντρα,τα πουλάκια,τα κατσίκια, πενθώ για σένα κ για μένα, όπως κ αν σε λένε,ο τι κ αν ψήφισες, πενθώ μαζί σου για τα χαμένα όνειρα μας κ τις σκοτεινές μέρες που έρχονται όπου θα περπατάμε ξυπόλυτοι στα κάρβουνα, χωρίς σπίτια, χωρίς λεφτά, χωρίς ομορφιά, χωρίς φύση, χωρίς δύναμη.

Που να τη βρεις άλλωστε. Γιατί Φωτεινή δε γράφεις για τις φωτιές…

Πενθώ κ δεν έχω έτοιμες λέξεις, αλήθεια, τα δάχτυλα μου δε δίνουν εντολή τόσες μέρες, συγνώμη…

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ του προμελετημένου εγκλήματος

Κυριάκος Μητσοτάκης ή αλλιώς #ο_Γελαστός_Μονάρχης

Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μαύρη ώρα που ήταν.

Θεσμικά, ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του κράτους και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τι έχει κάνει ο Μητσοτάκης λοιπόν, εδώ και δύο χρόνια για τα παραπάνω;

Ο Μητσοτάκης έχει κάνει αυτά τα οποία έχει μάθει. Πάτησε χυδαία επί 102 πτωμάτων για να ξεγελάσει τον κόσμο και να πάρει την εξουσία, έπαιξε με το θυμικό, χρησιμοποίησε εντέχνως το παρακράτος της ελληνικής μαφίας κάνοντας τον αρχηγό και τάζοντας αρχικά και ταΐζοντας εν συνεχεία, έβαψε τα #ΜΜ€ μπλε.

Μάλλον όχι μπλε, ,#μητσοτακικά τα έκανε, #προσωποκεντρικό είναι το #αφήγημα των καναλιών, καθημερινά.

Είναι όμορφος, γυμνασμένος, αγέρωχος, κάνει διακοπές με το βυζί έξω κι εσύ παρακολουθείς το κατασκεύασμα των μμ€ κ των 5 επιχειρηματιών να σε εμπαίζει και λες μλκ μου τι ζω;

Έχοντας τη στρατιά των κηφήνων αυλικών του και κολαούζων δίπλα του, ξεκινά την ασύδοτη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Κι η κουστωδία του, σε κυβερνητικά και δημοσιογραφικά πόστα, να ξεπλένει βράδυ πρωί χωρίς παύση. Με αντάλλαγμα, ένα μέρος από μη διαυγείς επιδοτήσεις ή απευθείας αναθέσεις… και δώρα μεζονέτες σε όλα τα αγορασμένα δημοσιογραφικά κορμιά.

Έπειτα έρχεται ο covid. Στο όνομα της πανδημίας, οι δεξιές #ακρίδες σαρώνουν τα πάντα. Απαγορεύσεις ισοπεδωτικές από τη μία που οδηγούν σε κλείσιμο πάρα πολλών επιχειρήσεων κι από την άλλη, οι ημέτεροι παίρνουν απευθείας μιζο-δουλίτσες, κραυγαλέα παράνομες και πλουτίζουν. Δε χορταίνουν οι ύαινες, θέλουν κι άλλα, τα θέλουν ΟΛΑ.

Απαξίωση των ανθρώπων της δημόσιας υγείας, απολύσεις πυροσβεστών.

Επενδύει σε σώματα όχι κοινωνικής ασφαλείας, αλλά πολιτικής.

Αγοράζει κανάλια και μπάτσους.

επιδιώκει με πάθος εναν #κοινωνικό_αυτοματισμό, επιδιώκει τον #επικοινωνιακο_έλεγχο… ο έλεγχος της φωτιάς είναι μόνο για τους πυροσβέστες των 800 κ 400 ευρώ που δεν έχουν ούτε ατομικούς κρουνούς στα οχήματα, ούτε σύγχρονο εξοπλισμό, αυτόν τον καίει μόνο η επικοινωνία, η εικόνα του.

Μπουκώνει Κανάλια για να προσφέρουν στον κάθε κυρ παντελή, αυτά που θέλει να ακούσει για να νιώσει ασφαλές το τομάρι του, Κλάιν Μάιν το σύνολο, ο γείτονάς, το παιδί του απέναντι.

Έχει εκπαιδευτεί να ακούει για να ξεγελάσει τον πόνο στο σβέρκο που έχει από την καθημερινή φάπα που τρώει, αλλά ζει με το “καλά είμαστε κι έτσι, δες, άλλοι είναι χειρότερα”.

Προσλαμβάνει Μπάτσους, για ευνόητους λόγους. Να τους προστατεύουν. Όχι τους πολίτες. Αυτόν και τα κουστουμαρισμένα τομάρια του, από τους πολίτες. Ηρθς στο Νότιο Ρέθυμνο σ΄ένα χωριουδάκι να παραστήσει τον Άνακτα με 100 μπράβους, ούτε στο Παλέρμο ο αρχηγός της μαφίας τόση συνοδεία.

Εδώ και δυο χρόνια, η αλαζονεία τους είναι παροιμιώδης. Όπως κι η μηδενική ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ περπατάει με τα χέρια στη τσέπη λες και είναι στη βίλα του στη Χαλέπα… Ενημερώνεται μπροστά από το αρχηγείο της πυροσβεστικής και γελάει το πανί του αιδοίου δίχως αύριο, γιατί ξέρει ότι με λίγα ευρώ μια βδομάδα πριν τις εκλογές ο Έλληνας θα ξεχάσει τον εμπρησμό με την υπογραφή του και θα ψηφίσει με τη τσέπη του όχι με το μυαλό του.

Ο λαός όμως αρχίζει να ξυπνάει;

Ισως.

Αντιδράει πάντως γιατί ήρθε πλέον το κακό στην πόρτα του… Αν δεν έκλεισε η επιχείρηση του, αν δεν τον διωξαν απ τη δουλειά,

αν δεν τον γ🍎 μουν εργασιακά πλέον με τα 12ωρα και τα ρεπό, αν δεν κάηκε,

ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ…

#Οι_δικτατορίες δεν έχουν το έξωθεν σκληρό πρόσωπο, όπως τη δεκαετία του 80. Πλέον, εμφανίζονται #με_επίφαση_δημοκρατίας, με αέρα σωτηρίας και βελτίωσης της καθημερινότητας. Αλλά μη γελιέστε. Όταν ένα κανάλι, (open), που απλά αφήνει αγανακτισμένους πολίτες να εκφραστούν, δέχεται μαφιόζικη επίθεση άμεσα και σε ζωντανή σύνδεση, ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Κι όλοι ξέρουμε ποιο είναι το τέλος του δικτάτορα και της αυλής του, αργά ή γρήγορα.…

Οπότε Kyriakos Mitsotakis , πρωθυπουργέ της Ελλάδας, το “γ🍎 μιεσαι” είναι το λιγότερο, η δίκη για εγκλήματα κατά της πατρίδας μας, είναι το δικαιότερο κι ελπίζω να γίνει άμεσα.

ΝΑΙ ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ.

#ΕΓΩ Μητσοτάκη ΣΕ ΘΕΛΩ ΦΥΛΑΚΗ #για_εσχάτη_προδοσία_εμπρησμό_Και_καταδίκη.

ΕΓΩ Μητσοτάκη σε θέλω χωρίς ένα σπίτι, να μην έχεις ούτε μπεντένι να στηρίξεις το σαπισμένο σου κουφάρι.

#ΕΓΩ Μητσοτάκη σε θεωρώ ηδη #πολιτικό_πτώμα και δεν αρκούμαι σε παραίτηση σου. Η #παραίτηση κα η #συγνώμη ειναι #πολιτική_δειλία_και_αλητεία στην περίπτωση σου.

Άλλωστε σου είναι άγνωστη κι αυτή και η πολιτική ευθύνη και το γαμημένο φιλότιμο έστω την ύστατη στιγμή που η ανικανότητα σου αναγνωρίζεται κι απ΄τα νήπια. Είπαν όλοι οι πυροσβέστες που ήρθαν να συμβάλλουν απ΄τα Βαλκάνια.… οι φωτιές με 2 μποφωρ σβήνονται γρήγορα, κάποιος (😉 ΔΕΝ ήθελε να σβήσουν…

#ΕΓΩ Μητσοτάκη θέλω να σε ρίξει ο ΛΑΟΣ

Αυτός ο ΒΛΑΚΑΣ που σε έβγαλε αυτοδύναμο γιατί δε του έφτανε ο Τσίπρας, δεν ήταν κλέφτης, δεν ήταν από τζάκι, δεν είχε 40 ακίνητα, δεν σε λήστεψε, μάζευε χρήμα κι εσύ έβγαλες το παράωρο με τα χέρια στις τσέπες σαν φεουδάρχης και ινφλουενσερ να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη, πιο εύρωστη.

Μαλάκα Έλληνα,γελασμένε κι αχάριστε

Μαλάκα Έλληνα μας πήρες στο λαιμό σου

Μαλάκα Έλληνα αυτός έδωσε εντολή για εκκένωση μόνο, να μη φορτωθεί νεκρό λες και παίζει ο παλιάτσος #πλέι_στέισιον και κερδίζει πίστα όποιος έχει τους λιγότερους καμένους.

Μαλάκα Έλληνα σου έκαψε τα χωράφια σου, τη σπορά σου, το βιός σου που το΄χτισες με ιδρώτα και στερήσεις για να έρθει η Alexandra Mitsotaki η κυρία των αιολικών πάρκων να θησαυρίσει πάνω στις στάχτες μαζί με τους γεραπετρίτες κηφήνες, και λοιπά γεράκια της κατασκευής ανεμογεννητριών.

Μαλάκα Έλληνα τι φωνάζεις, τι κλαις, πήγαινε σε δυο μήνες στην κάλπη και μαύρισε τον.

Στείλε τον για πολλές δεκαετίες στο χρονοντούλαπο της λήθης και μην περιμένεις το Τσίπρα σα ναυαγοσώστη πάλι,

Να αναλάβεις το τίμημα της επιλογής σου να ψηφίσεις ηγέτη τον Άπατρη κοινωνιοπαθή συναισθηματικά ανάπηρο και κραυγαλέα ανεπαρκή Μητσοτάκη.

Τον ήξερες, δεν ήταν Κίντερ έκπληξη ο Μητσοτάκης.

Ήξερες τι πολιτική θα ασκούσε.

Δεν σου αναγνωρίζω Έλληνα κανένα ελαφρυντικό. #Συνεργός_εισαι.

Όποιος θα τον διαδεχτεί θα έχει εμάς δίπλα του αυτή τη φορά και δε θα σας αφήσουμε εσάς “τους όλοι ίδιοι είναι” να καθορίσετε ξανά τη βάρκα μας και το πέρασμα μας στη ζωή.

Απ΄το είμαι Ελληναράς εγώ με dna αγωνιστών, δεη με διακανονισμό, βρακί Αρμάνι και χρέη φιρμάνι… σε πρόσφυγας σε βαπόρι με μια ταυτότητα, το σκυλί και μια ευχή, μόνο Ένας Μητσοτάκης δρόμος.

Είδες Έλληνα πως είναι ο φόβος του τα χάνω όλα ;;;

#Ο_δούρειος_ιππος_του_Γαμέτη_Μητσοτάκη είναι ο ίδιος του ο εαυτός, από αυτόν #πάσχει και κανένας επικοινωνιολόγος, καμιά λίστα ευρώ στα μμ€ δε δύνανται να τον καλύψουν.

Είναι έκπτωτος βασιλιάς με μαγιό, άνιωθος, ασέβαστος, εκδικητικός, χαμογελάει μπροστά στους πυροσβέστες σαν γκόμενα που χει πιει τσίπουρα.

Άγεται και φέρεται #σαν_αρσενική_πόρνη μαζί με μπράβους όχι γιατί φοβάται αλλά γιατί στηρίζει το αφήγημα του..

ΔΕ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,

ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ.

Σας ρωτάω… μας αξίζει αυτό το καρτούν που στην αρχή έμοιαζε γελοίο, τώρα φαντάζει επικίνδυνο;

Σας ρωτάω μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε ?

Μέχρι πότε θα κάνουμε μάγκες τη Μπακογιάννη, τον γόη μπομ βιβερ κύριο Περίπατο και υιό της, την Αλεξάνδρα που ετοιμάζεται για μπίζνες κι όλους αυτούς που πίνουν το νερό μας

Τρώνε το φαΐ μας

Μας έκαψαν τα σπίτια και τη γη μας

Και μας χαμογελάνε με κυνισμό

Κι εσύ κλαις, συμπάσχεις, στέλνεις κουβέρτες και τρόφιμα στους πυρόπληκτους και πονάς, πονάς.

Κι αυτός γελάει…

Είναι ήδη αποδομημένος

Είναι ήδη γυμνός

Είναι ήδη νεκρός

Είναι ήδη για ειδικό δικαστήριο ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Έλληνα… #ΕΣΥ τον έφερες

Εσύ θα τον διώξεις

Καμία Σαμαρική και Καραμανλική πτέρυγα δε θα τον πλήξει.

Ένα #καθεστώς_με_ερντογανικά_κ_ορμπανικά_χαραχτηριστικα πέφτει με κρότο απ΄το λαό και μόνο.

Με φωτιές ανέβηκαν

Με φωτιές θα κατέβουν

Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές

Μη το ξεχνάς

Στον αγώνα κατά του φασισμού, του νεοφιλελευθερισμού και των Μητσοτάκηδων είμαστε όλοι μαζί, χωρίς σημαίες πολιτικές.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ

ΜΠΟΡΕΙΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΑΠ΄ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

ΑΠ΄ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΜΕΤΑ ΘΑ ΄ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.