7 Φεβρουαρίου, 2023

Το μήνυμα του Παύλου Πολάκη ανήμερα του 15Αύγουστου και οι 6 βαθιές τομές που χρειάζεται η χώρα απέναντι στη διακυβέρνηση της «εταιρείας Μητσοτάκη»

Επιμέλεια – Γράφει: Σεμπάστιαν Τριστάν – Sebastian Tristan

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ένα ξεκάθαρο μύνημα στη κοινωνία στέλνει από τα Σφακιά ο βουλευτής Χανίων του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στα social media και στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook λέγοντας ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Σκληρή, δομική, προγραμματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για το πως θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας από την καταστροφή τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πραγματική εναλλακτική ΛΥΣΗ στη διακυβέρνηση της χώρας από την «εταιρεία Μητσοτάκη» και καλεί την κοινωνία σε επαγρύπνηση ώστε να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι συνθήκες και αναζητά η λαϊκή πλειοψηφία..

Αναλυτικά η ανάρτηση…

Εν αρχή ην ο λόγος…..

Κατ αρχήν χρόνια πολλά σε όλους , με υγεία και δύναμη για να αντέξουμε πανδημία , καταστροφές και τη ληστεία της χώρας και να ξαναγυρίσουμε σε εποχές αξιοκρατίας και κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Η κοινωνία βράζει, ο ΣΥΡΙΖΑ ως η μοναδική πραγματική εναλλακτική ΛΥΣΗ στη διακυβέρνηση της χώρας από την «εταιρεία Μητσοτάκη» ΠΡΕΠΕΙ να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι συνθήκες και αναζητά η λαϊκή πλειοψηφία.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

– Σκληρή, δομική, προγραμματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για το πως θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας από την καταστροφή

Με τα διδάγματα από την προηγούμενη μας διακυβέρνηση και με την εμπειρία 1,5 χρόνου πανδημίας, πυρκαγιών, ξεπουλήματος δημοσίου πλούτου, αρπαχτών από τις απευθείας αναθέσεις, αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, στυγνού πελατειακού κράτους της νεοφιλελεύθερης Ακροδεξιάς του Μητσοτάκη !

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:

1) Μια – τουλάχιστον -Τράπεζα στον έλεγχο του Δημοσίου

2) Ανασχεδιασμός, με ακύρωση των υπαρχόντων δεσμεύσεων, των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ προς όφελος της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, της ολοκλήρωσης Υποδομών που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας της χώρας και που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Μητσοτάκης καταστρέφει προς όφελος του σκληρού πυρήνα των 100 ολιγαρχικών οικογενειών και του πλουσιότερου 5% !

Αμφισβήτηση ΕΜΠΡΑΚΤΗ του υπάρχοντος σχεδιασμού των ΑΠΕ υπέρ των τριών εταιρειών και των Εισαγωγέων, με σχεδιασμό σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και εγχώριας παραγωγής που εκεί να διαχέεται το όφελος !

3) Ισχυρό κοινωνικό κράτος που φάνηκε η αξία του με ενίσχυση σε υλικά, προσωπικό, υποδομές και ΥΨΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ των ανθρώπων που το υπηρετούν !

Ακύρωση του νόμου της επικουρικής ασφάλισης και των νόμων της Κεραμέως για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, 800 ευρώ κατώτερος μισθός, προοπτική 35ωρου.

4) Νέο φορολογικό νόμο με έσοδα – έξοδα και η διαφορά να φορολογείται με ένα συντελεστή για τη μισθωτή εργασία και ένα για το ελεύθερο επάγγελμα και την επιχειρηματική δραστηριότητα

5) Μεγάλη ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ αλλαγή του κράτους με εκχώρηση αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων σε όλο το φάσμα, σε δήμους και περιφέρειες και ετήσιο τελικό κατασταλτικό έλεγχο από την κεντρική κυβέρνηση με νέους θεσμούς από τα υπουργεία και το ελεγκτικό συνέδριο.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αλλιώς θα αναπαράγουμε το σημιτικό-δεξιό μοντέλο της γραφειοκρατίας, καθυστέρησης, πελατειακών αρπαχτών, μίζας και παραοικονομίας !

6) Θεσμικές τομές στη δικαιοσύνη, γιατί αυτή η χώρα χρεοκόπησε το 2010 γιατί κανείς δεν ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ !

Δεύτερη σχολή δικαστών στην Αθήνα, μαζικοποίηση του δικαστικού σώματος, ενοποίηση προανάκρισης και κύριας ανάκρισης και όχι αναβολές σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς δημοσίων λειτουργών !

Ο λαός, τα φτωχά στρώματα, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι αγρότες και όσοι από τη διανόηση και τους καλλιτέχνες έχουν ακόμα ψηλά τον ουρανό ΖΗΤΟΥΝ :

Ψωμί, ελπίδα για αξιοβίωτη και ελεύθερη ζωή, κοινωνική Ασφάλεια την ώρα της ανάγκης και τιμωρία-Δικαιοσύνη

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεν θα φτιαχτεί μαζί αλλά ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και δυστυχώς προσπαθούν (με την άδεια της ψήφου του λαού) τώρα και δυο χρόνια να ολοκληρώσουν το σχέδιο μιας κοινωνίας 10-15% πλούσιων και 80-90% φτωχών και στην απέξω..…

Η Ιστορία δεν σταματάει.… γιατί οι κοινωνικές ανάγκες το απαιτούν και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρεθούμε από τη σωστή πλευρά της όπως και στο άμεσο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά να ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *