16 Ιουνίου, 2024

Αυγενάκη… Άκου, λοιπόν να δεις κύριε υφυπουργέ του αθλητισμού (με αφαιρεμένο το «θ» κατόπιν ενεργειών σου) – (ηχητικό)

0

Επιμέλεια – Γράφει: Μιχάλης Στρατάκης

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Κύριε Αυγενάκη, υφυπουργέ αθλητισμού, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί το γράμμα «θ».

Είπα να μην ασχοληθώ με την υπερλαμπρότητα σου, γιατί γερνώ, λίγος νους μου ‘χει απομείνει και δε θέλω να τονε σκορπίζω στση τριβόλους.

Μα δεν αντέχω να μη σου πω δυό κουβέντες, γιατί δε λέει να ξεκολλήσει από το νου μου αυτό που ξεστόμισες στα Χανιά, ότι «διέκρινες κομπλεξισμό από τους Χανιώτες, έναντι των έργων που γίνονται στο Ηράκλειο».

Επήγες, λοιπόν, στα Χανιά (άραγε ενέκρινες και ημερήσια αποζημίωση για τον απατό σου, όπως άμα επήγες στο Τόκιο για να φωτογραφηθείς;), αποκάλεσες τους Χανιώτες «κομπλεξικούς» κι έφυγες πανευτυχής, θαρρώντας πως έγλυψες σαν το γδυμνό χοχλιό τους Ηρακλειώτες κι έτσι στις άλλες εκλογές θα σου δώσουνε χαχαλιές τση ψήφους.

Άκου, λοιπόν να δεις κύριε υφυπουργέ του αθλητισμού (με αφαιρεμένο το «θ» κατόπιν ενεργειών σου), εγώ δεν είμαι Χανιώτης, Ηρακλειώτης είμαι. Μα όποιος πει κακή κουβέντα είτε για τα Χανιά, είτε για το Ρέθεμνο, είτε για το Λασίθι, είτε για το τελευταίο μιτάτο τση πιο απρόσιτης βουνοκορφής τση Κρήτης, θα του χυθώ.

Δε θ’ ασχοληθώ καν με τα «έργα» που «γίνονται» στο Ηράκλειο, γιατί δε θέλω να μπω στη σφαίρα της υπέρκοσμης φαντασίας σου.

Αυτό που με πνίγει και θέλω να το πω, είναι πως τέθιες κουβέντες, σαν κι αυτή που ξεστόμισες στα Χανιά για τους Χανιώτες, τις έχουνε στη μπούκα τους κι άλλοι, που παλεύουνε, χρόνια τώρα, να διχάσουνε τους Κρητικούς και να στρέψουνε τση μισούς εναντίον των άλλων μισών και να τση βάλουνε ν’ αλληλοσκοτωθούνε.

Είδαμε και πάθαμε ν’ απομονώσουμε όλους αυτούς τους διαολοσπορείς και να σηκώσουμε ψηλά, όλοι οι Κρητικοί, τη σημαία του Συγκρητισμού.

Και θωρεί η Μάνα Κρήτη ετούτη τη σημαία να κυματίζει και χαίρεται, σαν όπως χαίρεται η μάνα που θωρεί τα κοπέλια της μονιασμένα κι αγαπημένα.

Κι έρχεσαι εσύ, ξαφνικά, και κόβεις το σκοινί τση σημαίας, προσπαθώντας να στρέψεις τους Χανιώτες εναντίον των Ηρακλειωτών !

Ξέρω, βασικό εργαλείο της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχεις, είναι ο διχασμός των Ελλήνων.

Επαέ, όμως, είναι Κρήτη κύριε Αυγενάκη κι άλλους παπάδες έχομε κι άλλα χαρθιά βαστούνε.

Δεν το ‘χεις καταλάβει ακόμη.

Βάλε τα δυνατά σου να το καταλάβεις, για δικό σου καλό.

Η Κρήτη, πράμα δεν περιμένει από σένα.

Εσύ περιμένεις απ’ αυτήν να σε ξαναστείλει στη Βουλή, γιατί ‘ναι γλυκό το βόλεμα.

Και η Κρήτη δεν ξεχνά εκειουσάς απού βάνουνε διχόνιες κι ανακατερά στα κοπέλια της.

Αυτά είχα να σου πω και ξα σου.

 

Υ.Γ : Τι θυμήθηκα τώρα…Ένα καφενείο στους Αγίους Δέκα (Ηράκλειο) πρίχου δυό χρόνια, όπου εκάτσανε με τον Μητσοτάκη και πίνανε ρακές και κερνούσανε τον κόσμο και χαχαχαχουχουχου και στο τέλος σηκωθήκανε και φύγανε, αφήνοντας φέσι το λογαριασμό.

 

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του υφυπουργού όπου για την επίσκεψή του στα Χανιά αναφέρεται μετά το 23ο λεπτό.

 

 

 

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *