27 Σεπτεμβρίου, 2023

Παύλος Πολάκης: Είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να αναλάβει να κάνει αυτά που χρειάζεται η χώρα και ο λαός

0

Επιμέλεια – Γράφει : Σάββας Σεληθωμάς

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κόλαφος Ντρέτος και ξεκάθαρος ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και τονίζει πως έφτασε η ώρα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και καταθέτει μια σειρά από προτάσεις και μέτρα για την αντιμέτωπη της πανδημίας και την αποσυμφόρηση του ΕΣΎ. 

Αναλυτικά τόνισε…

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Η “Μητσοτάκης Α.Ε” ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία. Δεν τους “καίγεται καρφί” που έχουμε περισσότερους από 500 νεκρούς την εβδομάδα, ούτε ότι είμαστε σταθερά στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ από όλες τις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Το “επιτελικό κράτος των αχρήστων” θεωρεί ότι εφόσον τα πετσοταισμένα ΜΜΕ κρύβουν και παραποιούν την πραγματικότητα, αυτή δεν υπάρχει…
Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να περιορίσει την πανδημία, θα το πετύχαινε εύκολα:
– Με την άμεση επικέντρωση και ενίσχυση του εμβολιασμού στις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο και πιο σοβαρά από τον κορωνοιό, δηλ. στα άτομα άνω των 60 ετών και στις ευπαθείς ομάδες, μεταφέροντας αρμοδιότητες στους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας, στις Τ.ΟΜ.Υ και στους οικογενειακούς γιατρούς, δηλ. στους θεσμούς που εμείς καθιερώσαμε και ο Μητσοτάκης κατέστρεψε.
– Με την άμεση και ευρεία χρήση των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα. Όσες χώρες τα χρησιμοποιούν, έχουν θεαματικά αποτελέσματα όπως φαίνεται από την αναλογία των θανάτων τόσο ως προς τον πληθυσμό όσο και ως προς τα ημερήσια κρούσματα τους (π.χ. η Γερμανία με παραπλήσια ποσοστά εμβολιασμού με την Ελλάδα, έχει διπλάσια και τριπλάσια ημερήσια κρούσματα, αλλά πολύ λιγότερους, αναλογικά, ημερήσιους θανάτους).
– Με την επαναφορά στα Νοσοκομεία των υπό αναστολή υγειονομικών, προκειμένου να αντέξει το παραπαίον σύστημα. Με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως έκαναν κι άλλες χώρες. Με την άμεση αύξηση του μισθού στους ήδη υπηρετούντες, προς αναγνώριση της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά. Με την ακύρωση της εγκληματικής περικοπής των 820εκ. από τον προϋπολογισμό του 2022!
– Με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών αντί της τυχαίας επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών που ενδέχεται να μην έχουν καμία νοσοκομειακή εμπειρία.
– Με την άμεση τοποθέτηση στα σχολεία αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι τάξεις των 25 -30 μαθητών.
– Με την άμεση αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
– Με την άμεση επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
– Με την ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας από όλους όταν υπάρχει συνωστισμός και αυξημένος συγχρωτισμός.
– Με την υποχρεωτική διενέργεια δωρεάν τεστ σε συγκεκριμένες κατηγορίες εμβολιασμένων επαγγελματιών. Με τη διενέργεια δωρεάν τεστ και στους εμβολιασμένους πριν την είσοδο σε μαζικούς χώρους (διασκέδασης, αθλητικούς κλπ).
– Με τη διενέργεια τυχαιοποιημένων τεστ στην κοινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με βάση τη συγκέντρωση κρουσμάτων

Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα, χωρίς μεγάλο κόστος και με άμεσα αποτελέσματα.
Και θα αποκαθιστούσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Κράτος, τους Θεσμούς και την Επιστήμη, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης, από το διχαστικό κλίμα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει καλλιεργήσει, από την παντελή έλλειψη διαφάνειας και ειλικρίνειας, από την προσέγγιση του προβλήματος μόνο με επικοινωνιακούς όρους, από την εμμονή της κυβέρνησης σε αντιεπιστημονικά και επικίνδυνα αφηγήματα (όπως π.χ ότι πρόκειται μόνο για πανδημία ανεμβολίαστων ή ότι οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν βαριά και δεν πεθαίνουν), από την λήψη αντιφατικών, ακατανόητων ή και εκδικητικών μέτρων που μπερδεύουν και εξοργίζουν τους πολίτες κλπ.

-Επειδή είναι βέβαιο ότι η “Μητσοτάκης ΑΕ” δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς το μόνο που πραγματικά την ενδιαφέρει είναι το “business as usual” για την ίδια και τους κολλητούς της.
-Επειδή κανένας από εμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανέχεται την καθημερινή απώλεια 70-90 συνανθρώπων μας, οι περισσότεροι από τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.
-Επειδή το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown δεν πρέπει καν να συζητείται!
-Επειδή η Νέα Δημοκρατία ούτε θέλει, ούτε ξέρει,ούτε μπορεί

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *