25 Απριλίου, 2024

“Απόψεις… με Άποψη” – “Σύντροφοι πού πάτε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια ; ”

0

Επιμέλεια – Γράφει: Κωνσταντίνα Δημητροπούλου

Σάββατο 05 Φεβρουαρίου 2022

Απόψεις… με Άποψη

Σύντροφοι πού πάτε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια;

Δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, μιας κυβέρνησης Ορμπανικού τύπου με Οργουελικά φαινόμενα καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Μια διακυβέρνηση ολετήρας στοιχειωδών εργασιακών κατακτήσεων, στερώντας στους πολίτες πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία κι ευτελίζοντας πολιτιστικές και πολιτισμικές αξίες. Η καταπάτηση των θεσμών αγνοώντας τη διάκριση των εξουσιών με ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και μεροληπτικές λειτουργίες των θεσμικών οργάνων του κράτους καταδεικνύουν τη θεσμική και ηθική έκπτωση του κυβερνώντος κόμματος. Η συγκάλυψη σκανδάλων με διεθνείς προεκτάσεις καθώς και οι συναλλαγές με στοιχεία του υποκόσμου συνθέτουν ένα δυσώδες μείγμα. Η καταστολή που άσκησε η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έφερε κανένα αποτέλεσμα μιας και εξαντλήθηκε στο σύνολό της στους διαδηλωτές και στους απλούς πολίτες ενώσω τα ποσοστά εγκληματικότητας εκτινάσσονταν. Τέλος οι πλειστηριασμοί Α’ Κατοικίας με το νομοσχέδιο – λαιμητόμο της Κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα στρατιές αστέγων. Όσοι διατηρήσουν την κατοικία τους θα βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση εξαιτίας των ανατιμήσεων των προϊόντων από τα καρτέλ των εφοπλιστών και το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Μια Κυβέρνηση σε αποδρομή που παίζει τα ρέστα της προκειμένου να ξεπληρώσει και τα τελευταία γραμμάτια στους χορηγούς της.

Στον αντίποδα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να δώσει ηχηρή απάντηση σε μια πολιτική που στοχεύει στην εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών ομάδων συμπιέζοντας προς τα κάτω ακόμη και τις πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού παραχωρώντας το σύνολο των προνομίων στα χέρια των ολιγαρχών – νταβατζήδων. Συνθέτει,ωστόσο, το κόμμα της Αντιπολίτευσης την εικόνα μιας συμπαγούς πολιτικής δύναμης ικανής να αντιμάχεται τις έκνομες ενέργειες και τον αυταρχισμό μιας παρακμιακής Δεξιάς; Η απάντηση είναι καταδικαστική εκ μέρους των μελών και των πολιτών. Η εσωκομματική Δημοκρατία παραπαίει εξαιτίας της εμμονικής άρνησης ενός μειοψηφικού ποσοστού στελεχών – Μελών σε πρακτικές συρρίκνωσης. Εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν για τα κείμενα συμβολής στο Συνέδριο με αναφορά σε αντιδημοκρατική πρωτοβουλία του Προέδρου για εκχώρηση του δικαιώματος ψήφου στη βάση.

Η σαθρή επιχειρηματολογία για έλλειμμα ορθολογικής κρίσης της βάσης, με χρήση όρων όπως “κόμμα σουπερμάρκετ” και “εύνοια τηλεαστέρων”, αποδεικνύει περίτρανα το φοβικό σύνδρομο φθηνών πολιτικάντηδων που στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν από τις καρέκλες μιας ενδεχόμενης διακυβέρνησης αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν με το σύνολο του προοδευτικού κόσμου προκειμένου να αποφύγουν τον ανταγωνισμό. Η υποτίμηση των μελών ως προς την αντίληψή τους στην επιλογή και ψήφιση στελεχών φανερώνει την αλαζονεία και την έλλειψη πολιτικής παιδείας. Το ιδεολογικό πρόσχημα καταρρέει εφόσον οι ίδιοι που το επικαλούνται υποβαθμίζουν το αίτημα της κοινωνίας για πλατύ άνοιγμα του κόμματος, το οποίο είναι αφενός λαϊκό αφετέρου πλειοψηφικό. Ουδείς είναι σε θέση να εμποδίσει το ζωτικής σημασίας εγχείρημα του Προέδρου που βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το αίτημα της πλειονότητας των πολιτών για ένα πλατύ άνοιγμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία στην κοινωνία. Ουδείς είναι σε θέση να κάνει λόγο για μηχανισμούς όταν ο καταγγελτικός τους λόγος εμπεριέχει μηχανισμούς απαξίωσης των μελών πολλά εκ των οποίων εκδιώχθησαν και διεγράφησαν με άκρως αντικαταστατικές και αδιαφανείς διαδικασίες για τις οποίες όχι μόνο δεν λογοδότησαν οι σημερινοί καταγγέλλοντες τη διαδικασία, αντιθέτως μετατοπίζουν το φορτίο των ευθυνών και των αντιδημοκρατικών τους ενεργειών στην πλειοψηφία επιχειρώντας ένα “καπέλωμα” άνευ προηγουμένου με μόνη στόχευση την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών.

Αιδώς Αργείοι!

Κωνσταντίνα Δημητροπούλου

Μέλος ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *