29 Μαΐου, 2023

Εκλογές Κ.Ε.: Φωτεινή Καλπάκη: Η δυναμική παρουσία από το Ρέθεμνος

0

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Φωτεινή Καλπάκη

Μέλος στο Συντονιστικό της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ρεθύμνου

Στα πλαίσια της υποψηφιότητας μου στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, λίγα λόγια από καρδιάς.

Δε θα αναφέρω τις σπουδές μου γιατί αυτές δεν καθόρισαν τη στάση ζωής μου και το χαραχτήρα μου, αυτός σφυρηλατήθηκε στο πανεπιστήμιο της ζωής, στον εργασιακό σκληρό στίβο όπου η γυναίκα δουλεύει σαν άντρες δέκα και οι πόρτες πολύ εύκολα κλείνουν αν πορεύεται με εντιμότητα.

Μπορεί να συνέβαλαν, να με βελτίωσαν αλλά δε με διαμόρφωσαν σαν πολιτικό ον.

Μεγαλωμένη ως μοναχοθυγατέρα ενός πολυσχιδούς πατέρα, αγωνιστή κατά της Χούντας και κάθε εκπροσώπου του Φασισμού, αρθρογράφου έντυπης δημοσιογραφίας, φροντιστικού γονιού και μάχιμου Βιοπαλαιστή βιοτέχνη, δε θα μπορούσα να είμαι αδιάφορη κοινωνός χωρίς ταξική συνείδηση και συμμετοχή.

Στην παιδεία που πήρα κι απ΄τους δύο, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η μαχητικότητα, η προσφορά στο διπλανό και η αλληλεγγύη εν συνόλω ήταν στην ημερήσια διάταξη της γαλούχησης μου ως παιδί, ως έφηβη. Να είμαι αυτόφωτη, ασυμβίβαστη, ανένδοτη με το άδικο και να θυμάμαι πάντα αυτόν που με έχει ευεργετήσει, να μην είμαι αχάριστη.

Στα φοιτητικά μου χρόνια αναθεώρησα πολλά και πολύ.

Πλέον με τόση διαπλοκή και διαφθορά το ΠΑΣΟΚ, στην κούνια του οποίου γεννήθηκα, δε με εξέφραζε κι εγκατέλειψα την πολιτική αυτή στέγη. Τότε έκανε τα πρώτα του πολιτικά χιλιόμετρα ένας νέος γύρω στα 30 με t shirt, χωρίς γραβάτες με σύγχρονο προφίλ και χαμηλούς τόνους που μου τσίγκλισε την συναισθηματική μου νοημοσύνη πρωτίστως κι έπειτα την κριτική μου αντίληψη.

Αυτά τα δυο πάντα σε αέναη μάχη αλλά με γόνιμο πάντρεμα.

Με ενέπνευσε, με κέρδισε, ήξερα ότι η επιλογή μου να κάνω δεύτερο σπίτι μου τον Σύριζα

Θα είχε ανηφόρες και συγκρουσιακές στιγμές. Έχει όμως κι αυτό τη γοητεία του!

Δεν προερχόμουν λοιπόν από τη μήτρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά απ΄το προοδευτικό κέντρο του σοσιαλισμού, πάντα όμως καθόμουν στα πολύ αριστερά σκαλοπάτια αυτού κι αυτό έχει την ανάγνωση του.

Οι δύο δεξαμενές αποτελούν ένα κράμα κοινωνικό στη σύγχρονη Αριστερά που ο Τσίπρας ευαγγελίζεται και ήδη έδωσε επιτυχείς εξετάσεις.

Ο Σύριζα του Αύριο χρειάζεται όσο τίποτα άλλο την διεύρυνση και την εξωστρέφεια.

Ο Πρόεδρος δε βάζει ταμπέλες στα πολιτικά παρελθόντα των μελών κ εγώ ταυτίζομαι απόλυτα με το σκεπτικό αυτό. Απέναντι σε καθεστώτα που χειραγωγούν το λαό, τον φτωχοποιούν, τον εμπαίζουν… δε χωράνε “Ζυγαριές Αριστεροσύνης”.

Στο λεωφορείο του Σύριζα ανεβαίνεις χωρίς πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, εισιτήριο είναι μόνο ο αντιφασιστικός αγώνας και η δίψα για μια υγιή δημοκρατική Ελλάδα των πολλών.

Και αυτό δεν είναι ένας αγώνας δρόμου μέχρι τις εθνικές εκλογές, μέχρι την ανάληψη της εξουσίας. Αυτό είναι ένας  μ α ρ α θ ώ ν ι ος  και αυτόν θέλω να υπηρετήσω.

Ο καθημερινός αγώνας στα social media, το μοναδικό μου μέσο αντίδρασης μέσα στην πανδημία και στις λίστες Πέτσα, αυτόν τον γνώμονα είχε.

Η κεντρική επιτροπή Είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος.

Ειναι “το κοινοβούλιο”του κόμματος.

Χρειάζεται περισσότερη τόλμη, γενναιότητα, αυταπάρνηση σύγκρουση περισσότερο πάθος.

Ζητάω να γίνω μέρος αυτού του αύριο.

Εσύ θα με εκλέξεις και μέσα από τη φωνή μου εκλέγεσαι τρόπον τινά εσύ ο ίδιος που μέχρι προχτές ήσουν ένας ψηφοφόρος μόνο μιας Κυριακής.

Αυτό αλλάζει συλλήβδην.

Γίνεσαι τα αυτιά και τα μάτια του Προέδρου, γίνεσαι η ηχώ της δικής σου καθημερινότητας κι αυτή μεταφέρεται μέσα από εμάς στη λήψη των αποφάσεων.

Για να γίνει μαζικό το κόμμα, για να αποκτήσει γείωση που λέμε με την κοινωνία, να ριζώσει στη συνείδηση της πλειοψηφίας, η αυριανή επιτροπή, πρέπει να έχει νέα πρόσωπα.

Η διεύρυνση (το άνοιγμα) εκτός από πολιτικό θεώρημα, πρέπει να γίνει πολιτική πράξη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δούμε πόσο αριστερός είναι κάποιος…

Ή γεννιέσαι ή αποφασίζεις μέσω συνειδητής “μετάγγισης” να αποκτήσεις “γονίδια Αριστεράς”.

Και τα γονίδια της αριστεράς είναι: ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός. Αυτα είναι τα δικά μου.

Όμως η νοοτροπία της νέας γενιάς, η κοσμοθεωρία της, η απόσταση από το παλιό, η απαξίωση παρωχημένων θεωριών που δε τους αφήνουν τίποτα μέσα τους οφείλει να γίνει σεβαστή κι όχι μόνο υποφερτά ανεχτή απ΄τους παλαιότερους.

Η νέα γενιά πλήττεται και δεν έχει μερίδιο ευθύνης στην κοινωνική εξαθλίωση που κληρονόμησε.

Υπάρχει μεγαλύτερος αγώνας αλήθεια από αυτόν της επιβίωσης;

Υπάρχει μεγαλύτερη βία απ΄τη Φτώχεια και να μην εξαργυρώνεις τις σπουδές σου;

Κι εγώ ως νέα γυναίκα με όσα βιώματα, αξίες,όνειρα, κατορθώματα και μια πένα στη γλώσσα της Ανάγκης που κουβαλώ, συνεισφέρω όσο μπορώ στην αφύπνιση των απολιτικ. Γράφω κυρίως όμως για εκείνους που ψάχνουν ένα έρεισμα να πιστέψουν στα ιδεώδη που διδαχτήκαμε στην αρχαία γραμματεία στο σχολείο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΛΩΤΟΥ-ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ-ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ Κ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Η προσπάθεια της Νέας γενιάς με όσα κινήματα γεννήθηκαν και ζεστάθηκαν στη θερμοκοιτίδα του metoo δηλώνει ότι είμαστε εδώ για να πάρουμε την Αριστερά στις πλάτες μας και να τη φέρουμε στο σήμερα δίχως να λογαριάζουμε συστημικές συγκαλύψεις και μια μη χρήσιμη επιβράδυνση.

Η δική μου πλάτη αντέχει.

Οι Κρήτες και όλα τα μέλη την Κυριακή, εκλέγουν για πρώτη φορά οι ίδιοι τον πρόεδρο και τα μέλη της Κ.Ε.

Οι γυναίκες έχουμε ευαισθησίες, αρετές, θάρρος και μια έντονη ενσυναίσθηση απ΄την ευλογημένη μας φύση.

Μαζί με την αδήριτη ανάγκη για  π ο λ ι τ ι κ ή   α ν α τ ρ ο π ή, θα είμαι εκεί να διεκδικήσω μια θέση.

Σας ευχαριστώ όλους α πριόρι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

*Εγώ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα και να αγωνίζομαι για τους συνανθρώπους μου που βίωσαν απώλειες από την πιο αυταρχική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απ΄το τόπο μας.

*να βγει νικήτρια Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ

Μάθε πού ψηφίζεις

https://www.syriza.gr/page/ekloges.ht

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *