20 Μαΐου, 2022

Εκλογές Κ.Ε.: Γιώργος Τρούλης: Ο Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από το Ρέθεμνος υποψήφιος στη περιφέρεια Κρήτης

Επιμέλεια: Σάββας Σεληθωμάς

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Γιώργος Τρούλης

Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Μέλος του Συντονιστικού της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου

Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από την περιφέρεια της Κρήτης

Ονομάζομαι Γιώργος Τρούλης, έχω γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές (master) στις Επιστήμες της Αγωγής. Από τα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα και το υπηρέτησα ως Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004-2005) και Πρόεδρος του ΔΣ Μεταπτυχιακών φοιτητών του ίδιου τμήματος (2007-2009). Ως εκπαιδευτικός συνέχισα τη δράση μου μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετώντας το ως Πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ρεθύμνου (2011-2015), Αναπληρωτής Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης (2011-2013), Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου (2013-2015), Γενικός Σύμβουλος ΑΔΕΔΥ (2013-2015), μέλος ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (2015-2017), Γενικός Γραμματέας (2017-2019) και Αντιπρόεδρος (2019-έως σήμερα), Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου (2016-έως σήμερα). Είχα την τιμή να είμαι μέλος της Κ.Ε.Α. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (2019-2022), μέλος του Συντονιστικού της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου (2021-σήμερα), μέλος του Συντονιστικού της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας (2020-σήμερα) και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Συνδικαλισμού (2021-σήμερα).

Email: giorgostroulis@gmail.com

🌹 Κυριακή 15 Μαΐου 🌹
✊ Έρχεται η ώρα του Λαού…
✅Για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της προοδευτικής προοπτικής του τόπου μας.
✅Για την πολιτική Αλλαγή.
✅Για να επιστρέψει ο Λαός στην εξουσία.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, οι δημοκράτες, αριστεροί, σοσιαλιστές και προοδευτικοί πολίτες θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα. Το μήνυμα της αρχής του τέλους της Κυβέρνησης της ΝΔ. Το μήνυμα ότι αρχίζει να ξηλώνεται η ραφή της νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής πολιτικής Μητσοτάκη που συνδέει τα υπερκέρδη των εγχώριων funds και ολιγαρχών με το σάρωμα των εργασιακών σχέσεων. Τελειώνει επιτέλους ο παρασιτισμός του εγχώριου κεφαλαίου κι έρχεται ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, για κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να ζήσει από τη δουλειά του με αξιοπρέπεια.
✴️Ενώνουμε τις δυνάμεις μας.
✴️Γίνομαι μέρος της λύση.
✴️Γίνομαι μέρος της πολιτικής αλλαγής.
✴️Κανένας δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη.
Στις 15 Μαΐου ψηφίζουμε για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που κράτησε όρθια και έβγαλε τη χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές που σάρωσαν εργασιακά κεκτημένα και κατακτήσεις των εργαζομένων και άλλαξαν το παραγωγικό μοντέλο προς όφελος των λίγων, σε βάρος των πολλών.
Σε αυτή τη μάχη αποφάσισα να παίξω ενεργό ρόλο για τους ανθρώπους μας, για το αύριο της κοινωνίας μας καταθέτοντας την υποψηφιότητά μου για την Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία από την Κρήτη.
Αυτό που σηματοδοτεί και αποτελεί τη δική μου αφετηρία πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής σκέψης και δράσης είναι η υπηρέτηση του ανθρώπου, οι εργατικοί αγώνες, οι αγώνες των ανθρώπων που σήμερα βλέπουν το μεροκάματό τους να εξανεμίζεται μέσα στις 10 πρώτες μέρες του μήνα, των ανθρώπων που προσπαθούν με πενιχρά μέσα να ζήσουν την οικογένειά τους γιατί δεν είχαν το προνόμιο να είναι γόνοι οικονομικών και πολιτικών ελίτ, που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους, που ονειρεύονται ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τα παιδιά τους, που με τον ιδρώτα τους σπούδασαν τα παιδιά τους και σήμερα τα βλέπουν να ζουν ακόμα στα παιδικά τους δωμάτια και δουλεύουν σε καφετέριες και ταβέρνες για να νιώθουν πως κάτι κάνουν σε ένα κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που τους πνίγει, ένα περιβάλλον δυσοίωνο για το μέλλον τους και καταθλιπτικό. (https://www.syriza.gr/article/id/126926/sv.html)
Γι’ αυτό η επόμενη Κεντρική Επιτροπή οφείλει να έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, να χαράζει τη στρατηγική του κόμματος και την προοπτική της χώρας μέσα από τα βάθη της κοινωνίας, μέσα από τους ανθρώπους της υπαίθρου, της αγροτιάς, τους ανέργους, τους φοιτητές, όλους αυτούς που δίνουν τις καθημερινές μάχες για επιβίωση και καλύτερες συνθήκες ζωής. Δεν πιστεύω σε μια κεντρική επιτροπή των σοφών, των ειδικών και των τεχνοκρατών αλλά των μαχητών, των αγωνιστών της ζωής, με όραμα για ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό, ένα κόμμα γειωμένο στην κοινωνία, για να αποκτήσουμε στον τόπο μια κυβέρνηση του λαού για το λαό. Αυτή είναι η πραγματική Αριστερά, τα κινήματα, η κινητήριος δύναμη της οποιασδήποτε προοδευτικής αλλαγής στην κοινωνία, η Αριστερά είναι ο δρόμος για να έρθει η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η κατανόηση, η ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα, η ειρηνική συμβίωση, η προοδευτική εξέλιξη της κοινωνίας με εμβάθυνση της δημοκρατίας.
Προσδοκώ επομένως μια κεντρική επιτροπή με μέλη της αγρότες, κτηνοτρόφους, κληρικούς γιατί δεν θα χαρίσουμε ούτε την εκκλησία ούτε τον πατριωτισμό στη δεξιά, εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές και ανέργους, από το χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, από συντρόφους μέσα από την κοινωνία και φυσικά μέσα από τα κινήματα.
Ο Πρόεδρός μας έκανε την αρχή, άφησε όμως σε εμάς τον δύσκολο δρόμο να οδηγηθούμε στην πολιτική ωριμότητα μέσα από την αμεσοδημοκρατική αυτή διαδικασία. Με εμπιστοσύνη σε όλους ότι θα δώσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και της σηματοδότησης ότι κάνουμε τα σωστά βήματα στην πορεία προς την Κυβέρνηση, για να έρθει ο λαός στην εξουσία , για ένα μαζικό, δημοκρατικό πληθυντικό κόμμα, για το προοδευτικό αύριο της κοινωνίας μας προχωράμε και εργαζόμαστε.
⭕ Η 15η Μαΐου δεν θα είναι το τέλος μιας διαδικασίας αλλά η ΑΡΧΗ της Πολιτικής Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.
⭕ Η επιλογή μας διαμορφώνει το αύριο!!!

Μάθε πού ψηφίζεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.