20 Μαΐου, 2022

Εκλογές Κ.Ε.: Δέσποινα Κουτάντου: Η νέα γενιά μπορεί

Της Δέσποινας Κουτάντου

Όταν ήμουν παιδί, αυτό που με πλήγωνε ήταν η απαξίωση, η αδιαφορία και η έπαρση των μεγαλύτερων μου … αυτή τη τάση τους να προσπερνούνε την άποψη μου, τη γνώμη μου, με την δικαιολογία, «μη μιλάς … είσαι μικρή, θα μάθεις…» … Και δεν μίλαγα… κι όταν μίλαγα κανείς δεν άκουγε… γιατί ήμουν μικρή … Την ίδια ώρα άκουγα όλους αυτούς που με έβαζαν στη «θέση» μου, να λένε, ότι οι νέοι είναι το μέλλον, το αύριο, η ελπίδα, η δύναμη και το φως… Και αναρωτιόμουν … αν τα πιστεύουν αυτά που λένε, γιατί δεν με ακούνε? …

Μεγαλώνοντας, αποφάσισα … να μην μεγαλώσω ποτέ. Να μείνω πάντα παιδί … να ακούω τους νέους, να μαθαίνω από αυτούς, να κάνω στην άκρη να περάσουν αφού είναι μεγαλύτεροι από εμένα … Σας μπερδεύω? Σκεφτείτε το λίγο …

Λατρεύω και θαυμάζω και πιστεύω στους νέους ανθρώπους, γιατί είναι εξ ορισμού αγωνιστές. Έχουνε δύναμη, κουράγιο, φως. Συναναστρέφομαι μαζί τους, παίρνω δύναμη, μαθαίνω το σήμερα κοιτάζοντας το αύριο. Όταν δε, αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι και γυναίκες… τότε όλα αυτά πολλαπλασιάζονται.

Οι νέες γυναίκες έχουν πολλαπλάσια δύναμη, γιατί ζούνε μέσα δίνοντας έναν συνεχή αγώνα όχι μόνο, για να «υπάρχουν» αλλά και για να αποδεικνύουν συνεχώς ότι το αξίζουν.

Την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ σας καλώ να γίνετε «παιδιά» … να εμπιστευθείτε τους νέους και δη τις νέες γυναίκες. Νέες γυναίκες αγωνίστριες, τολμηρές, φωτεινές που ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ να χτίσουν το αύριο με υλικά του σήμερα. Οι μεγαλύτεροι, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν ας κάνουν χώρο και ας στηρίξουν τους νέους και τις νέες. Ας προσφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους και ας γίνουν φάροι αναμμένοι, να προστατεύουν το «καράβι» που θα οδηγεί η νέα γενιά.

Στέλνω την αγάπη και την στήριξή μου, σε δυο από τα αστέρια που είναι υποψήφιες στην Κ.Ε. την Φωτεινή Καλπάκη, την ψυχάρα, την αγωνίστρια της ζωής, με τη βελούδινη φωνή και στο κοριτσάκι μου, την Κατερίνα Τσουκαλά, με την αστείρευτη δίψα για γνώση, ακούραστη πάντα στην πρώτη γραμμή στους αγώνες, για το περιβάλλον και την γυναίκα.

Στηρίξτε νέους ανθρώπους, το μέλλον ανήκει σε αυτούς, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να το «χτίσουν»….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.