4 Ιουλίου, 2022

Διονύσης Τεμπονέρας: Στόχος μας να δώσουμε διέξοδο στη χειμαζόμενη κοινωνία!

«Οφείλουμε να πάρουμε τα μηνύματα από τη βάση της κοινωνίας και να τα μετουσιώσουμε σε πραγματική πολιτική»

Μια πρώτη αποτίμηση για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή αλλά και των υποχρεώσεων που γεννά η εκλογή του, έκανε σήμερα το πρωί στο Κόκκινο 105.5 ο Διονύσης Τεμπονέρας, που καταλαμβάνει την 3η θέση στην Αττική, πίσω από τα «βαριά ονόματα» των Ρένας Δούρου και Έφης Αχτσιόγλου και πάνω από άλλα δυνατά στελέχη του κόμματος.

«Η ένταξη 110.000 νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δημιουργεί στην πράξη μια έντονη πολιτική και κοινωνική κινητικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια είναι ένα κόμμα πιο μαζικό, πιο λαϊκό, πιο νεανικό χωρίς να χάνει τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του. Το κυριότερο είναι ένα κόμμα που ετοιμάζεται να δώσει μία θετική αριστερή προοδευτική προοπτική εξουσίας στη χώρα, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο εργατολόγος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Διονύσης Τεμπονέρας

«Οι άνθρωποι που επέλεξαν να εμπλακούν ενεργά στην πολιτική διαδικασία εκλογής της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. το έκαναν για τρεις λόγους. Πρώτον για να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και να του δώσουν την απαραίτητη δυναμική ώστε να προχωρήσει σε μία συνολική ανασύνταξη αυτού που ονομάζουμε προοδευτικού χώρου αλλά με όρους πια πολιτικής ηγεμονίας. Δεύτερον για να στείλουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και τρίτον για να δώσουν μία εντολή δημιουργίας αριστερής δημοκρατικής διεξόδου, φέρνοντας στο προσκήνιο αυτούς που πραγματικά πλήττονται, τα λεγόμενα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Επιπλέον το πολιτικό μήνυμα αυτού του πολιτικού γεγονότος, έχει την διάσταση της επανανοηματοδότησης της πολιτικής δράσης και συμμετοχής. Πρέπει να αποχωριστούμε τις όποιες αυταπάτες του παρελθόντος χωρίς να αποχωριστούμε τις βασικές μας αξίες, αυτές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Θα πρέπει να αναπτύξουμε μία διαδραστική σχέση και επικοινωνία με όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν ήρθαν απλά να ακολουθήσουν, ούτε ως περαστικοί, αλλά μέσα από την πολιτική διαδικασία ίδρυσαν μία αμιγώς πολιτική σχέση με τον κομματικό φορέα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν πάρα πολλά απ’ αυτόν. Εκεί είναι η μεγάλη μας ευθύνη να αντιστοιχίσουμε την οργανωτική δομή με την κοινωνία. Μιλάμε για μία νέα οργανωτική κατάσταση με πολλαπλές προκλήσεις προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε τα μηνύματα από τη βάση της κοινωνίας και να τα μετουσιώσουμε σε πραγματική πολιτική.

Η επίθεση της κυβέρνησης είναι συνολική και συνεχόμενη. Δυστυχώς δεν είναι μονάχα ο νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο ή η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Υπάρχει μία συνεχής προσπάθεια αφαίμαξης των μεσαίων στρωμάτων. Από τον Γενάρη του 2023 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, θα δουν περαιτέρω επιβαρύνσεις, βασικά λόγω της αύξησης του πληθωρισμού. Εμείς πιέζουμε να μην υπάρξει αύξηση των εισφορών γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αυτή τη στιγμή να επιβαρυνθούν αυτά τα κοινωνικά στρώματα, ειδικά μετά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που έζησαν.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει πόρους από εκεί που πραγματικά μπορεί να τους βρει. Δεν γίνεται να βλέπουμε τα εκατομμύρια να μοιράζονται απο την κυβέρνηση -όχι μόνο σε οπλικά συστήματα αλλά και σε ημετέρους- και να κοιτάζει πώς να πάρει μερικά εκατομμύρια ακόμα, από τα στρώματα τα οποία παλεύουν να επιβιώσουν. Τα χρήματα μπορούν να βρεθούν και έχουμε καταθέσει πρόταση για τον τρόπο που μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλιστικό δίκαιο και βιώσιμο το οποίο θα αίρει τις κοινωνικές ανισότητες».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.