28 Νοεμβρίου, 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν έλεγε ότι για το Μάτι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κλιματική αλλαγή! (vid)

Ποιος θυμάται την κωλοτούμπα Μητσοτάκη;

Τί κι αν έστησε ολόκληρη την προεκλογική του καμπάνια πάνω σε πτώματα;

Λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε την τυμβωρυχία και έλεγε σε ομιλία του στον ΟΗΕ πως έφταιγαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες με τους “λυσσασμένους ανέμους”, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη υποκρισία της Ν.Δ. και την επικοινωνιακή στάση με την οποία εκμεταλλεύτηκε σοβαρότατα ζητήματα όπως αυτό της φονικής πυρκαγιάς που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι.

Συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΟΗΕ ανέφερε:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης» και πρόσθεσε: «102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία» είπε για να συνεχίσει: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι η κλιματική αλλαγή «δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».