29 Νοεμβρίου, 2022

Καταγγελία στις δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου για το ζήτημα της κλήτευσης των φοιτητών-συνδικαλιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Ασφάλεια Χανίων!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές στην Κρήτη ενάντια σε αυτή την επίθεση.

Οι προσπάθειες ΝΔ και εγκάθετων καθηγητών να τρομοκρατήσουν φοιτητές και συνδικαλιστές και να καλλιεργήσουν το αφήγημα της ανομίας στα πανεπιστήμια συνεχίζονται αλλά κι αυτή τη φορά θα πέσουν στο κενό καθώς τόσο το φοιτητικό κίνημα όσο και η ακαδημαϊκή κοινότητα έχουν εξ αρχής θέση απέναντι στον αυταρχισμό της ΝΔ με τον νόμο Κεραμέως -Χρυσοχοΐδη, είτε αυτό αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία είτε την προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής με πειθαρχικές διώξεις!

Ως ΑΝΑΣΑ καταγγέλλουμε την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καθώς δεν υπέγραψε το ψήφισμα για το ζήτημα της κλήτευσης των συναδέλφων μας στο πολυτεχνείο Κρήτης από την ασφάλεια Χανίων.

Στις 16 Ιουνίου , 6 φοιτητές συνδικαλιστές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολυτεχνείου Κρήτης , εκλεγμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου δέχτηκαν κλήτευση προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τη συνδικαλιστική τους δράση. Η ασφάλεια δεν δίστασε να πάρει τηλέφωνο στους γονείς των φοιτητών προκειμένου να σπείρει τον πανικό.

Αυτό το κλίμα τρομοκράτησης επικρατεί στα Χανιά από την αρχή της χρονιάς με την προσπάθεια εφαρμογής πειθαρχικού και την τρομοκράτηση φοιτητών συνδικαλιστικών και έρχεται να ολοκληρωθεί με αυτή την συγκεκριμένη κίνηση της ασφάλειας. Η στοχοποίηση έχει ξεκινήσει από την στιγμή που φοιτητής απειλούνταν να περάσει πειθαρχικό για αφισοκόλληση που θα μπορούσε να τον οδηγούσε και στην απομάκρυνση από την σχολή για κάποιο διάστημα. Προφανώς ο φοιτητικός σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης απάντησε σε όλη αυτή την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και κατάφερε να παγώσει την πειθαρχική δίωξη. Έτσι και τώρα με την κλήτευση των συναδέλφων μας, κατευθείαν φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την χώρα ξεκίνησαν να καταγγέλλουν αυτό το γεγονός και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες φίμωσης του φοιτητικού κινήματος, της απονομιμοποίησης των συλλογων και του συνδικαλισμού.

Η ΔΑΠ στο Πάντειο αρνήθηκε να στηρίξει τους συμφοιτητές μας που κατηγορούνται. Δεν υπέγραψε την καταγγελία με το πρόσχημα πως “δεν έχει ενημερωθεί για το ζήτημα” . Η θέση αυτή αναδεικνύει ολοφάνερα πως ο ρόλος που έρχεται να παίξει η κυβερνητική παράταξη μέσα στις σχολές μας είναι το δεξί χέρι της ΝΔ, συναινώντας στην εφαρμογή όλων των εκτρωμάτων που έχει ψηφίσει , αλλά και να νομιμοποιήσει μια κατάσταση στις σχολές όπου όποια φωνή ακούγεται θα φιμώνεται, όποια αντίδραση, θα καταστέλλεται, δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο μακριά από συλλογικές διεκδικήσεις, με φοιτητές που δεν θα σηκώνουν κεφάλι.

Οι συνάδελφοί μας στην Κρήτη δεν είναι μόνο 6. Την στιγμή που στοχοποιούν έναν, στοχοποιούν όλο το κίνημα και όσους θέλουν να παλέψουν ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Στο πρόσωπο τους στοχοποιείται το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις, να εκφραζόμαστε στο χώρο της σχολής μας, στοχοποιούνται και οι ίδιοι οι ΦΣ και οι δράσεις τους στις οποίες συμμετέχουμε όλοι εμείς οι φοιτητές.

Στεκόμαστε δίπλα τους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας καταστείλει. Μέσα από τους συλλόγους θα απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση!

Η καταγγελία για την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ