19 Μαΐου, 2024

Euronews: Ρεπορτάζ σοκ για το «τσουνάμι» ακρίβειας και τη φτώχεια στην Ελλάδα! (βίντεο)

0

Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εκτενές ρεπορτάζ στο Euronews περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τη σκληρή πραγματικότητα και την κατάσταση που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η υπερβολική ακρίβεια, την οποία καλούνται να αντέξουν οι πολίτες.

Το διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι θέτει στο επίκεντρο τις πραγματικές εμπειρίες κατοίκων και επαγγελματιών αναδεικνύοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν με την κρίση ακρίβειας και το ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος, το τεράστιο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται όλοι, ενώ συμπυκνώνεται στον τίτλο του που αναφέρει ότι «οι ουρές επιστρέφουν στα συσσίτια της Ελλάδας».

«Πολλές οικογένειες έρχονται εδώ για να παίρνουν τρόφιμα» λέει στην κάμερα ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας “Ο ‘Αλλος Άνθρωπος”, Κώστας Πολυχρονόπουλος και συμπληρώνει ότι πολλοί συνταξιούχοι τους ζητούν να τους βοηθήσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή να τους αγοράσουν φάρμακα.

Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Hans von der Brelie, ο οποίος τονίζει: «Και πάλι: Είμαι πίσω στην Ελλάδα. Έγκυες έφηβες μαμάδες με άδεια ψυγεία. Αδύνατοι συνταξιούχοι με τους λογαριασμούς του ρεύματος που εκτοξεύονται στα ύψη. Ψαράδες που σταμάτησαν να ψαρεύουν – επειδή τα καύσιμα των σκαφών είναι πολύ ακριβά. Αγρότες που σταμάτησαν τη γεωργία – επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για λιπάσματα ή ζωοτροφές. Οι μόνοι γονείς δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν παγωτό για τα παιδιά τους. Νεαροί άντρες χωρίς δουλειά που έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ και κάνουν ουρές σε κουζίνες» και κάνει αναφορά στην πολυετή οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα, στην πανδημία και τώρα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια για να καταλήξει στο ερώτημα: θα καταφέρουν οι Έλληνες να ξεπεράσουν ξανά την «καταιγίδα»;

Δείτε το ρεπορτάζ:

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *