28 Νοεμβρίου, 2022

“Όλοι/ες/α θα έχουν μια πατρίδα όσο υπάρχει η Σαλονίκη”

100 χρόνια μετά το 1922, μέσα σε μια νέα κρίση και απέναντι σε έναν ακόμα αιματηρό πόλεμο, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της πόλης μας επιτέλους επανέρχεται.

Μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής απουσίας, δεκάδες αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, φεμινιστικές, LGBTQ, εργατικές, πολιτικές και νεολαΐστικές συλλογικότητες θα βρεθούμε ξανά στις 30 Ιουνίου και 1, 2 Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης, στο Πάρκο Ξαρχάκου.

30 Ιουνίου | 1 & 2 Ιουλίου
στο Πάρκο Ξαρχάκου (ΧΑΝΘ)

Οι βασικές θεματικές που θα μας απασχολήσουν θα αφορούν μεταξύ άλλων την αντίσταση στον πόλεμο, τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τον αντιπροσφυγικό πόλεμο που διεξάγει το ελληνικό κράτος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το γυναικείο κίνημα, την επέτειο από το 1922 και την υποδοχή των προσφύγων, την κρίση της δημόσιας υγείας, το δικαίωμα στη στέγη, τους εργατικούς αγώνες, την αντιφασιστική πάλη. Και φυσικά, δίπλα στις συζητήσεις θα στηθεί η γνώριμη γιορτή της άλλης Θεσσαλονίκης, με δεκάδες συγκροτήματα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε μια επετειακή χρονιά και σε μια ιστορική στιγμή, αντλούμε έμπνευση από την ιστορία της πόλης, από την Θεσσαλονίκη της αλληλεγγύης, από την πόλη των προσφύγων και 7 αιώνες μετά, αντηχούμε ακόμα τη φωνή του Νικηφόρου Χούμνου:

Όλες, όλ@, όλοι θα έχουν μια πατρίδα, όσο υπάρχει η Σαλονίκη…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *