10 Δεκεμβρίου, 2023

Έπεσαν οι μάσκες: Η κυβέρνηση των 13 εκ χρέη των 17 εκ καταθέσεις και των 829 ακινήτων απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για αληθινή διαφάνεια στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών!

0

Όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο, αλλά …

Έπεσαν οι μάσκες για την κυβέρνηση καθώς απέρριψε ασυζητητί την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το πόθεν έσχες ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και τις ρυθμίσεις του.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης ισχυριζόμενος ότι μελλοντικά θα φέρει η κυβέρνηση σχετική ρύθμιση.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει τη Δευτέρα ο Γιάννης Οικονόμου, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες. «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει πιθανές βελτιώσεις προς την κατεύθυνση αυτή που θα συνέβαλαν στη δημιουργία καλύτερης εικόνας της κοινής γνώμης για τον οικονομικό βίο και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών προσώπων. Αυτό όμως μπορεί να γίνει κατόπιν μιας έτσι πολύ ενδελεχούς εξέτασης του καθεστώτος που ισχύει για το πόθεν έσχες, εν ευθέτω χρόνω» είχε σημειώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προβλέπει στις δηλώσεις πόθεν έσχες:

– Να επισυνάπτονται παραστατικά από τα οποία προκύπτουν οι κάθε είδους δανειακές υποχρεώσεις.
– Να αναρτώνται, εφόσον υπάρχουν: α) ανάπτυξη δόσεων δανείου στον χρόνο χορήγησής του, β) αναλυτική κατάσταση πληρωμών, γ) σύμβαση ή άλλη έγγραφη πράξη ρύθμισης οφειλών, δ) έγγραφες πράξεις άφεσης ή διαγραφής ή παροχής αναστολής χρέους, ε) τρέχουσα ανάπτυξη δόσεων δανείου.
– Να επισυνάπτονται παραστατικά για κάθε οφειλή άνω των 5.000 ευρώ που προέρχεται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέλη προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και εισφορές προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Να δηλώνονται τα ακίνητα που νοικιάζονται συνοδευόμενα από τα μισθωτήρια.

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά την πρώτη ψυχρολουσία και τη σιωπή, αντέδρασε σπασμωδικά, με τη Νέα Δημοκρατία να μιλά για «χυδαιότητα» και «λαϊκισμό».

Πηγή: avgi.gr

Πηγή Φωτό: efsyn.gr

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *