6 Οκτωβρίου, 2022

Νίκος Κοτζιάς: “Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του Στόλτενμπεργκ”

Η κυβέρνηση «παρέδωσε τα ελληνικά συμφέροντα στα χέρια ενός απρόκλητα φιλότουρκου γραφειοκράτη» τονίζει ο Νίκος Κοτζιάς.

Ως «κυβέρνηση των υποχωρήσεων, των αδιεξόδων και θεατή των γεγονότων» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, την ελληνική κυβέρνηση, τη συμφωνία Σουηδίας – Φιλανδίας με την Τουρκία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

H κυβέρνηση των υποχωρήσεων, των αδιεξόδων και θεατή των γεγονότων, άφησε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ να προωθήσει στο όνομα και της Ελλάδας, μια κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Φιλανδίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας, με την οποία εκτουρκίζεται τμήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δέσμευσε δύο χώρες, κράτη μέλη της ΕΕ, να προτάσσουν στην διπλωματία τους «τις ανάγκες ασφάλειας» της Τουρκίας, στις οποίες η τελευταία συμπεριλαμβάνει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την Κύπρο. Εξασφάλισε στην Τουρκία, χωρίς να του πέφτει λόγος, δύο στηρίγματα εντός της ΕΕ μέσω των οποίων θα υπονομεύεται η ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και η Pesco, η ίδια η συνοχή της ΕΕ. Έδωσε βορά στην Τουρκία τους Κούρδους της περιοχής, έναν λαό σαράντα εκατομμυρίων για τον οποίο έχει καταργηθεί η δημοκρατική αρχή της αυτοδιάθεσης. Οι φιλελεύθερες κοινωνίες σε Σουηδία και Φιλανδία θα πρέπει να ντρέπονται για την συμφωνία των κυβερνήσεών τους με τον Ερντογάν και οι λαοί τους να αντιδράσουν δημοκρατικά.

Η Ελληνική κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε όσα όφειλε να κάνει, παρέδωσε τα ελληνικά συμφέροντα στα χέρια ενός απρόκλητα φιλότουρκου γραφειοκράτη. Εκείνο που πρέπει να κάνει την ύστατη στιγμή, είναι να ζητήσει την παραίτηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ ως όρο αποδοχής των δύο νέων μελών στο ΝΑΤΟ. Εκείνος που θυσιάζει τα συμφέροντα μιας χώρας μέλους για να «διευκολύνει» την ένταξη δύο άλλων, οφείλει να «θυσιάσει» εαυτόν προκειμένου να γίνει αυτή η ένταξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.