15 Ιουνίου, 2024

Aλαλούμ αναμένεται με τις νέες χρεώσεις στο ρεύμα!

0

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΝ καταργείται ούτε αναστέλλεται. Ενσωματώνεται σε μια και μοναδική τιμή, βάσει της οποίας οι εταιρείες θα χρεώνουν και η τιμή θα αναπροσαρμόζεται ελεύθερα κάθε μήνα από τις ίδιες. Απλά δεν θα βλέπεις την ρήτρα να χρεώνεται ξεχωριστά στον λογαριασμό σου.

Κάτσε τώρα εσύ καταναλωτή μου και αγνάντευε μείωση των λογαριασμών από τον Αύγουστο, όσο οι διεθνείς τιμές ενέργειας είναι υψηλές.

Οι προμηθευτές με τη ρύθμιση του ΥΠΕΝ θα καθορίζουν κατά βούληση κάθε μήνα την τιμή προμήθειας ρεύματος, ταυτόχρονα με την “αναστολή” της ρήτρας αναπροσαρμογής που ουσιαστικά ενσωματώνεται στην τιμή χρέωσης ως μέρος του κόστους τους. Στις 10 Ιουλίου λέει θα ανακοινώσουν την τιμή του Αυγούστου, στα τέλη Ιουλίου την τιμή για τον Σεπτέμβριο και τέλος Αυγούστου για τον Νοέμβριο. Δηλαδή, κάθε μήνα θα δίνουν νέες τιμές που θα ισχύουν δύο μήνες μετά, με άλλα λόγια για πρόβλεψη… forward στις χονδρεμπορικές τιμές.

Εν ολίγοις κάθε προμηθευτής θα αποφασίζει με βάση δικούς του υπολογισμούς για την τιμή προμήθειας λιανικής που θα προσφέρει & ενδεχομένως να υπάρξουν εταιρίες που θα δίνουν τιμολόγια με πολύ χαμηλές τιμές αρχικά για να κερδίσουν πελάτες & στο εκκαθαριστικό τέλος τετραμήνου να τους δίνουν να καταλάβουν. Η μετακίνηση πελατών χωρίς την υποχρέωση καταβολής πέναλτι θα κάνει ευκολότερες τις τζογαδόρικες συμπεριφορές marketing.

Τι θα γίνει με το πλαφόν & το θέμα της επιδότησης παραγωγών ενέργειας που υποτίθεται ότι θα ρίξουν τις τιμές, ουδείς γνωρίζει.

Mόνο εγώ μυρίζομαι ένα τρελλό αλαλούμ?

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *