29 Νοεμβρίου, 2023

Πολιτική αλητεία Άδωνι: Καταφεύγει σε διπλή λαθροχειρία στη σκιά του φιάσκου “Turkaegean”! (vid)

0

Υπό ασφυκτική πίεση ο υπουργός Ανάπτυξης επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ με παραπλανητικό βίντεο και έωλους ισχυρισμούς εντός Βουλής. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια διαφημιστική καμπάνια ή τις ενέργειες ιδιωτικής επιχείρησης και στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος από το υπουργείο Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Μετά την ΕΔΕ για να πέσουν όλες οι ευθύνες σε υπαλλήλους και να φύγουν από τις πλάτες του Μαξίμου και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την σκληρή απάντηση των εργαζομένων, μετά, ακόμη, και από τις αποκαλύψεις ότι το θέμα είχε ανακινηθεί από πέρυσι σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης «χτυπά ξανά» και πάει ένα βήμα παραπέρα.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, αφού ξεπερνά το βατερλώ με την διαπίστωση ότι «δεν καταπατά καμία εθνική μας κυριαρχία», επιχειρεί να πετάξει την ευθύνη και στον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από βίντεο, ισχυριζόμενος ότι «οι Τούρκοι διαφήμιζαν το Τουρκικό Αιγαίο και τότε», δηλαδή το 2018. Η φωτογραφία προέρχεται από βίντεο που φέρεται να είναι από το youtube και γράφει «Turkey Aegean». Το βίντεο στη φωτογραφία που επισυνάπτει ο υπουργός Ανάπτυξης και έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν διάφορα τρολ του Διαδικτύου, έχει μόλις 714 θεάσεις (views) και ένα like.

Το πραγματικό βίντεο, όμως, από το οποίο πήρε την φωτογραφία ο υπουργός Ανάπτυξης δεν προέρχεται από κάποιον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού κράτους ή τουρκικού οργανισμού. Είναι ένα ξεκάθαρα διαφημιστικό βίντεο του τουριστικού πρακτορείου busabout, το οποίο, άλλωστε, δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά σε «τουρκικό Αιγαίο», παρά μόνο έχει τις λέξεις «Turkey Aegean» στην έναρξή του. Κατά τα άλλα διαφημίζει την Κωνσταντινούπολη και διάφορους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της γειτονικής χώρας.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτή η κοροϊδία από τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια διαφημιστική καμπάνια τουριστικού γραφείου ή τουριστικού οργανισμού και στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση “Turkaegean” που βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης σήμερα.

Ενδεικτικά η φωτογραφία που ανέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και το βίντεο από το οποίο προέρχεται το στιγμιότυπο.

Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται η προσφιλής προς τον Άδωνη Γεωργιάδη τακτική της στρεψοδικίας, για να στηρίξει την άποψή του και να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Δεύτερη λαθροχειρία Άδωνη από το βήμα της Βουλής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, συνέχισε τα έωλα επιχειρήματα παρουσιάζοντας μια περίπτωση τουρκικής εταιρείας, η οποία κατοχύρωσε τον όρο «Αιγαίο» στην ίδια υπηρεσία από το 2018. Το θέμα ανακίνησαν από νωρίς το πρωί δεξιά τρολ στο Διαδίκτυο.

Η περίπτωση στην οποία αναφέρεται ο υπουργός Ανάπτυξης αφορά στην κατοχύρωση του όρου από τουρκική εταιρεία που εμπορεύεται «ρούχα, παπούτσια και λευκά είδη με έδρα την Άγκυρα», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.  

Αυτή όμως, είναι μια μόνο από τις αναρίθμητες περιπτώσεις κατοχυρώσεων του συγκεκριμένου όρου από εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και τουρκικές, ακόμη και πίσω στο 1999. Άλλα σήματα έχουν λήξει, άλλα παραμένουν σε ισχύ. 

Σε κάθε περίπτωση η διαφορά της κατοχύρωσης ενός όρου από μια ιδιωτική εταιρεία με την κατοχύρωση του “Turkaegean” από την Άγκυρα και το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού είναι χαώδης και μόνο ο κ. Γεωργιάδης και η Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. δεν την… βλέπουν. Την βλέπουν, μάλλον, αλλά διαστρέφουν συνειδητά την αλήθεια με μοναδικό στόχο να απαντήσουν μικροπολιτικά και να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό φιάσκο μεγατόνων.

«Φταίνε όλοι οι άλλοι»

Ανάμεσα σε άλλα, στην πρωινή του ανάρτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι:

  • Φταίει κάποια γραφειοκράτης του ευρωπαϊκού οργανισμού από Βόρεια χώρα. 
  • Φταίνε υπάλληλοι της υπηρεσίας που δεν ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία. Αν και το θέμα ήταν γνωστό ήδη από τον περσινό Ιούλιο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εκτόξευαν εθνικιστικές κορόνες για το ζήτημα.
  • Φταίει γενικώς η συγκεκριμένη υπηρεσία και για τον λόγο αυτό καταργήθηκε από τον κύριο υπουργό 

Αναλυτικά

Για το Turkaegean

Καταρχάς στην πολιτική όταν κάτι πάει στραβά, ευθύνεσαι δεν ευθύνεσαι οφείλεις να δείχνεις γενναιότητα και να ζητάς συγγνώμη. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια ούτε πάντα τα ξέρουμε όλα. Από όσους λοιπόν αυθεντικά στενοχωρήθηκαν με την καθυστερημένη αντίδραση του Κράτους μας στην κατοχύρωση από την Τουρκία αυτού του όρου “Turkaegean”, ζήτησα Συγγνώμη αν και ουδέποτε ολιγώρησα ο ίδιος, ουδέποτε ενημερώθηκα και δεν αντέδρασα ή μπορούσα να το αποτρέψω και δεν το έκανα. Ασφαλώς θα κάνουμε όσα γίνονται σε νομικό επίπεδο για να το ακυρώσουμε και πιστεύω ότι με τα σωστά νομικά επιχειρήματα θα το επιτύχουμε.

Όμως την συζήτηση για το ζήτημα αυτό οφείλουμε να την θέσουμε στις σωστές της διαστάσεις μακριά από τις γελοιότητες του τύπου ότι «θα γύρναγα με τα πόδια» του ανθρώπου που έδωσε με τις Πρέσπες εις γνώσιν του το όνομα της Μακεδονίας (και όχι ένα απλό εμπορικό σήμα). Και η υποκρισία πρέπει να έχει κάποια όρια.

Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε αυτή την υπόθεση με την σειρά:

Α) η κατοχύρωση αυτού του εμπορικού σήματος καμία Εθνική μας Κυριαρχία δεν καταπατά και όχι δεν μας πήραν το Αιγαίο οι Τούρκοι. Εμείς εξακολουθούμε μάλιστα, τώρα μάλλον και με έμμεση Τουρκική αναγνώριση, να έχουμε την πλήρη νομή του αυθεντικού, Ελληνικού από αρχαιοτάτων χρόνων, όρου «Αιγαίο».

Β) οι Τούρκοι έκαναν αίτηση απευθείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό και όχι σε μας, εκεί μία εξεταστής από κάποια βόρεια Χώρα, είδε το θέμα καθαρά γραφειοκρατικά, δηλ διαπίστωσε ότι ουδείς άλλος είχε κατοχυρώσει αυτό το σήμα και το έδωσε στον πρώτο αιτούντα, δηλ σε αυτή την περίπτωση στην Τουρκία. Με την ίδια διαδικασία καθημερινά κατοχυρώνονται αυτομάτως χιλιάδες εμπορικά σήματα. Δεν υπήρξε καμία έγκριση από ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ούτε η Κομισιόν ή η ΕΕ δεν έχουν ευθύνη, ούτε μας πούλησε η Ευρώπη και διάφορες άλλες ανοησίες που ακούστηκαν. Όλο αυτό έγινε σε χαμηλό γραφειοκρατικό επίπεδο εξ ου και δεν υπήρξε πολιτική αντίδραση.

Γ) οι εδώ υπηρεσίες του Υπουργείου μας δεν είχαν καμία δικαιοδοσία ούτε να το εγκρίνουν ούτε να το κόψουν.

Δ) αφού είναι έτσι γιατί διέταξα την ΕΔΕ; Διότι ουδείς από την υπηρεσία αυτή ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία, για να αποφασίσουμε εμείς, για το εάν θα θέλαμε ή όχι να προβάλουμε ένσταση κατά αυτού του Σήματος. Η ΕΔΕ λοιπόν γίνεται όχι κατ´ανάγκην για να τιμωρηθεί κάποιος, αλλά για να δούμε τι πήγε στραβά στην διαδικασία και να το διορθώσουμε. Προφανώς δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός και πολλών μάλλον κανενός υπαλλήλου του Υπουργείου μας ή άλλων Υπουργείων. Όμως ευκαιρία είναι από το σφάλμα αυτό, να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε. Αυτά θα μας τα υποδείξει επακριβώς το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ε) ως Υπουργός είχα πάει σε ανύποπτο χρόνο στην Βουλή και είχα εξηγήσει ότι αυτή η υπηρεσία δεν λειτουργούσε τόσο καλά όσο θα το ήθελα και την κατήργησα, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες της στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με εξαιρετικά καλύτερο επίπεδο λειτουργίας. Η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρθηκε στον ΟΒΙ φέτος τον Μάιο, δηλ μετά από τα γεγονότα. Κατόπιν αυτού ο ΟΒΙ δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία.

Στ) η υποκρισία των πολιτικών μου αντιπάλων σε αυτό το θέμα και η προσπάθεια τους για άλλη μία φορά να με εξοντώσουν πολιτικά αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Ξαφνικά από «επικίνδυνος ακροδεξιός εθνικιστής» όπως με κατηγορούσαν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, τώρα έγινα «προδότης» και «Τουρκ’Αδωνις». Σημειώστε ότι αυτή την «ευαισθησία» την είχαν κόμματα και άνθρωποι που πιστεύουν «ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα», ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» λογαριασμοί και κόμματα που ασταμάτητα πχ κατηγορούν την Ελλάδα για τα δήθεν pushbacks, υιοθετώντας όλη την Τούρκικη προπαγάνδα για το Αιγαίο, ξαφνικά οργίστηκαν υποτίθεται για ένα εμπορικό σήμα…Υποκριτές…

Τέλος να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι φυσικά και επί θητείας του οι Τούρκοι διαφήμιζαν το «Τουρκικό Αιγαίο» και τότε (η φωτό ειναι από το 2018) ούτε με τα πόδια πήγε πουθενά ούτε διαμαρτυρήθηκε πουθενά.

Τέλος επαναλαμβάνω εμείς, επειδή αυτό μας ενοχλεί πραγματικά, θα κάνουμε όσα πρέπει νομικά να κάνουμε για να ακυρώσουμε αυτή την κατοχύρωση και θα το επιτύχουμε.

Πηγή: efsyn.gr

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *