28 Νοεμβρίου, 2022

Και βζιιιιν ο πληθωρισμός στην Ελλάδα!

Η υπεραύξηση στην Ελλάδα είναι το λεγόμενο Mizotakis effect.

Ο υψηλότερος στην Δυτική Ευρώπη!

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός Ιουνίου στην ευρωζώνη αυξήθηκε 8.6% από 8.1% τον Μάιο. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό αφού ο εναρμονισμένος πληθωρισμός έφτασε το 12% από 10.5% τον Μάιο, πράμα που σημαίνει ότι ο εθνικός πληθωρισμός θα είναι στο 12.5-13% αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει επιδόματα ψίχουλα και να κοροϊδεύει την κοινωνία λέγοντας ότι είναι εισαγόμενη κρίση και ό,τι δεν μπορεί να επέμβει (μπορεί αλλά δε θέλει)!

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 29 ετών κι όσοι νοσταλγούν το παρελθόν θα έχουν ευκαιρία να το ξαναζήσουν αφού ο ίδιος πληθωρισμός είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 1993.! Για μαύρο ρεκόρ κάνουν λόγο τα ΜΜΕ.. βέβαια τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, όλοι το ξέρουν αυτό.. πάμε παρακάτω!

O κλάδος της ενέργειας είχε την υψηλότερη συνεισφορά, καθώς εκτινάχθηκε στο 41.9% έναντι 39.1% τον προηγούμενο μήνα. Σε αυτό το σημείο μη ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση των αρίστων που ενώ σε όλη την Ευρώπη ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει με 39% στην Ελλάδα είναι 61% (επίπεδα Μάϊου μη βιάζεσαι, θα ανέβει κι άλλο). Αυτό κι αν είναι επιτυχία!

Η ραγδαία ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά και οι Έλληνες/ιδες θα συνεχίσουν να βγάζουν με δυσκολία τον μήνα (ΝΔ θέλατε) αφού ο κλάδος τροφίμων – αλκοόλ – καπνού “χτύπησε” 8.9% (από 7.5%), τα μη βιομηχανικά προϊόντα 4.3% (από 4.2%) και οι υπηρεσίες 3.4% (από 3.5%). Ξέχνα και τις διακοπές, έτσι κι αλλιώς που θα πήγαινες με τις τιμές των ακτοπλοϊκών κλπ που έχουν φτάσει στα ύψη; Καλά είσαι και στο σπίτι.. κι αν χρωστάς και σε καμιά τράπεζα; άστα να πάνε, κάτσε να το χαρείς όσο μπορείς γιατί δες ΕΔΩ τί γίνεται!

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα ο πληθωρισμός στη χώρα μας έχει κατακόρυφη άνοδο. Από το 5.5% τον Ιανουάριο, 6.3% το Φεβρουάριο, 8% το Μάρτιο και 9.1% τον Απρίλιο φτάσαμε στο 12% τον Ιούνιο κι έχει ο Θεός.. αποταμίευσε ότι μπορείς (εδώ γελάμε) γιατί προβλέπεται δύσκολος χειμώνας, μη πεις ότι δε στο είπα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *