18 Απριλίου, 2024

Ισχυρά μπόνους για τα golden boys – λεηλασία για τα νοικοκυριά!

0

Όταν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν βγάζουν τον μήνα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ή να αδυνατούν εντελώς να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγάλος προστάτης των καρτέλ της ενέργειας.

Και το χειρότερο: ευνοεί προκλητικά τα golden boys της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια κοινωνία να αγωνιά να πληρώσει προκειμένου να χτίζουν βίλες ο κ. Στάσσης και η παρέα του. Παίρνουν υπέρογκους μισθούς, δίνουν στον εαυτό τους αυξήσεις και εισπράττουν μπόνους που ζαλίζουν. Έχουν μετατρέψει την παλιά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε οικογενειακό μαγαζί, σαν να το κληρονόμησαν ή να τους ανήκει αυτοδικαίως.

‘Όταν η Ελλάδα φιγουράρει σταθερά στην κορυφή, ως η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη κινητοποίηση περιορισμού των απολαβών των golden boys της ΔΕΗ εξαιτίας του νέου χαρατσιού υπό τη μορφή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ή έστω θα περίμενε κανείς μια ενέργεια ανακούφισης των πληττόμενων πελατών τους. Αντί γι’ αυτό, επέλεξαν να λάβουν επιπρόσθετο μπόνους 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, συνολικής αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ.

Φαίνεται ότι η δουλειά των golden boys είναι η απαξίωση της ΔΕΗ και όχι η αναβάθμισή της. Το βίαιο και άρπα – κόλλα κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων απέτρεψε τη μείωση των τιμών ρεύματος και την ενίσχυση της επάρκειας του ενεργειακού συστήματος της χώρας σε μια εποχή δύσκολων διεθνών εξελίξεων. Άλλωστε, η απολιγνιτοποίηση είναι ένα στοίχημα για όλες μεν τις χώρες, όμως σε όλες τις περιπτώσεις των προηγμένων χωρών γίνεται σταδιακά, με μεγάλη προσοχή και ισορροπία.

Η «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» δεν είναι πια Δημόσια και γι’ αυτό μπορούν τα golden boys να αλωνίζουν, να μην λογοδοτούν και να κινούνται κάτω από σκιές χειραγώγησης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κι όλα αυτά καταλήγουν στη λεηλασία του οικογενειακού προϋπολογισμού, αλλά και του προϋπολογισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο πλέον. Όμως, τίποτα δεν συγκινεί τους Λουδοβίκους. Το χρυσάφι των golden boys το βάζουμε ρεφενέ όλοι οι υπόλοιποι.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *