27 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα σχέδια της Μαρίας και η “Σχεδία”

0

Όταν έμεινε άνεργη, η Μαρία βρέθηκε να κοιμάται σε ένα παγκάκι στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη.

«Έκρυβα από τα παιδιά μου, την κατάστασή μου. Δεν με ένοιαζε αν θα φάω ή όχι. Αισθανόμουν άχρηστη. Μια μέρα μου έκλεψαν το τηλέφωνό μου, τα ρούχα μου. Δεν μπορούσα να βλέπω τα παιδιά μου, να έχω επικοινωνία μαζί τους. Ο γιος μου παντρεύτηκε και δεν ήμουν στο γάμο του

Και συνεχίζει λέγοντας «Όταν έπιασαν οι βροχές, κατέβηκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου κοιμόμουν σε ένα υπόστεγο. Υπήρξε κόσμος που με στήριξε. Όπως εκείνος ο κύριος που είχε ένα παλιό μαγαζάκι, στο οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να μείνω. Ή εκείνος ο νεαρός που μου μίλησε για τη “Σχεδία“».

«Στη “Σχεδία”, επανέκτησα την αυτοπεποίθησή μου, ξαναένιωσα χρήσιμη. Με τα χρήματα που κερδίζω, νοίκιασα ένα ισόγειο διαμέρισμα με μια αυλίτσα, για να βγαίνει έξω το σκυλάκι μου. Μπορώ να πάρω ένα τηλέφωνο τα παιδιά μου, να πληρώσω το εισιτήριό μου για να πάω να τα δω, να κάνω ένα δωράκι στα εγγονάκια μου».

Η Μαρία, που το 2020 μοιράστηκε την ιστορία της στο τεύχος #83 (Ιούλιος – Αύγουστος 2020) είναι μια απαραίτητη υπενθύμιση για τους λόγους εκείνους, που η “Σχεδία” χρειάζεται την στήριξη όλων μας.

Στηρίζουμε Shedia 

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *