10 Δεκεμβρίου, 2023

Οδηγός Novartis για αρχάριους – Τι ισχύει και τι όχι!

0

Τα παρακάτω είναι πραγματικά δεδομένα και ΔΕΝ βασίζονται σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

του Παναγιώτη Μαρκάτου

Τι συμβαίνει με το σκάνδαλο Novartis;

Γιατί δεν μιλάει κανείς (ή σχεδόν κανείς) για τις καταιγιστικές εξελίξεις που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες/ώρες;

Ο Βαξεβάνης και ο Πολάκης φωνάζουν καιρό τώρα αλλά λοιδορούνται συστηματικά από την κυβέρνηση ως συκοφάντες κλπ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση Novartis oι δημοσιογράφοι που διώκονταν (ανάμεσά τους και ο κ. Βαξεβάνης) καθώς και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς κα. Τουλουπάκη και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος είναι αθώοι.

Ναι, αθώοι.-

Θα περίμενε κανείς για τα παραπάνω έκτακτα δελτία ειδήσεων, συνεχείς αναφορές στα μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου, ζωντανές συνδέσεις και άλλα πολλά.

Αυτά όμως θα ήταν πραγματικότητα σε μία χώρα που δεν είναι στην 108η θέση κατάταξη για την ελευθερία στην δημοσιογραφία παγκοσμίως (ανάμεσα σε 180 χώρες).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται το 2022 χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

Ναι, καλά το ακούσατε.

Άρα, ποιος αφελής θα περίμενε να αναφερθούν στα ΜΜΕ τα παραπάνω, ειδικά όταν είμαστε (σχεδόν επίσημα) σε προεκλογική περίοδο;

Ας δούμε πρώτα λιγάκι μερικές λεπτομέρειες όσον αφορά την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

  • To 2008-2009 (προ κρίσης) η Ελλάδα βρίσκεται στην 31η και 35η θέση αντίστοιχα.
  • Μέσα στην κρίση και συγκεκριμένα την περίοδο 2010-2016 η χώρα μας βυθίστηκε στην 90η θέση (99η θέση το 2014)
  • Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ελλάδα άρχισε την κατιούσα και συγκεκριμένα το 2019 που παρέδωσε την εξουσία στην Νέα Δημοκρατία, ή Ελλάδα ήταν στην 65η θέση παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε έργο σε αυτόν τον τομέα είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
  • Από το 2019 φτάσαμε στο σήμερα όπου η Ελλάδα είναι στην χειρότερη θέση απαρχής της μέτρησης-αξιολόγησης της ελευθερίας του τύπου – 108η θέση – χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία, το Τόγκο και η Αλβανία μεταξύ άλλων.

Βλέπουμε λοιπόν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.


Χωρίς κομματικές παρωπίδες, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θέλουν να πούνε τα παραπάνω νούμερα κατάταξης της χώρας μας.
Τα ανεξάρτητα μέσα ελάχιστα – και όσα είναι – δέχονται ανελέητο πόλεμο από αυτό που ονομάζεται παρεάκι.

Βέβαια, το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρμαχος της ελεύθερης δημοσιογραφίας δεν σημαίνει πως δεν έκανε λάθη, μερικά σοβαρά, ή πως ήταν συγκροτημένη και 100% προσανατολισμένη στον σκοπό της. Σίγουρα όχι.

Όμως άλλο είναι να κάνεις λάθη αλλά να αφήνεις να υπάρχει η απαραίτητη για την λειτουργία της δημοκρατίας μας ελευθεροτυπία, και άλλο θέμα είναι να έχεις την “δημοσιογραφική κουρτίνα” μέσω της λίστας Πέτσα (και όχι μόνο) ώστε να κάνεις ότι θέλεις παίζοντας συνέχεια Πισπιρίγκου και Trappers με αποτέλεσμα να είσαι στο απυρόβλητο όσον αφορά την κοινή γνώμη.

Φυσικά και τα παραπάνω είναι θέματα και θα πρέπει να καλυφθούν δημοσιογραφικά, αλλά θα πρέπει πάντα να ενημερώνεται η κοινή γνώμη για τις όποιες κινήσεις/λάθη της όποιας κυβερνήσεως.

Από τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, τα παραπάνω νούμερα λένε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα τουλάχιστον ήταν υπέρ της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας (με όποιο κόστος).

Και αφού ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα, ξαναπάμε πάλι στην υπόθεση Novartis (αν και ποτέ δεν φύγαμε από το θέμα γιατί όλα είναι αλληλένδετα).

Την Παρασκευή το πρωί 01 Ιουλίου διαρρέει στους δημοσιογράφους που κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ πως η κα. Τουλουπάκη και ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο.
Οι πηγές όμως ήταν αξιόπιστες.

Όμως τι συνέβη;

Η κυβέρνηση μέσω διαρροών χρεώνει τον υπουργό κ.Τσιάρα για την διαρροή της υποτιθέμενης παραπομπής των Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου.
Μία διαρροή που ανάγκασε την Ιωάννα Μάνδρου και τον Τάσο Τέλογλου να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Τσιάρας

Συγκεκριμένα, οργανωμένη παραπληροφόρηση προκειμένου να εμφανιστεί ψευδώς ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διώκονται για την υπόθεση Novartis, κατήγγειλε η δικαστική συντάκτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Ζητώντας για ακόμα μία φορά συγγνώμη από τους ακροατές και τους αναγνώστες του ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος άφησε υπόνοιες πως μόνο τυχαία δεν ήταν η παραπληροφόρηση που υπήρξε το βράδυ της Πέμπτης πως Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη διώκονται για το σκάνδαλο Novartis.

Ιωάννα Μάνδρου

«Δεν παρασυρθήκαμε, αυτή την πληροφόρηση είχαμε. Είχαμε πληροφόρηση από Ανώτατες δικαστικές πηγές. Έχω πάθει σοκ» ανέφερε η κα. Μάνδρου.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα από πίσω είπε: «Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη. Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα, ενδεχομένως να είναι πολιτικά».
Όταν επέμεινε ο Δημήτρης Οικονόμου στο αν ήταν στημένη η παραπληροφόρηση αυτή, η Ιωάννα Μάνδρου συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος ή αφελές» και κλείνει «είναι θέμα παραπληροφόρησης που εγώ δεν θεωρώ τυχαία».

Και κάπως έτσι η είδηση πως Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλος καθώς και ο Βαξεβάνης αλλά και όλοι οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνταν για την Novartis είναι αθώοι πέρασε στα ψιλά γράμματα των περισσότερων μέσων.

Όμως λόγω της παραπάνω ψευδής διαρροής που υπήρξε αλλά και της παραδοχής των δημοσιογράφων Μάνδρου και Τέλογλου, το θέμα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει θόρυβο.

Ο Τάσος Τέλλογλου δήλωσε για το θέμα μέσω της ιστοσελίδας insidestory:
«Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους συνδρομητές και τους ακροατές του Briefstory για την πληροφορία που δημοσιεύσαμε σχετικά με την παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis, η οποία ήταν λανθασμένη παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές»
Ύστερα σε ανάρτησή του έγραψε:
«Ξέρω ότι οι 10 πολιτικοί που κατηγορήθηκαν για τη Νοβάρτις έχουν εκτός από καριέρα και αξιοπρέπεια. Ελπίζω ότι θα την εκφράσουν προς την κυβέρνηση και την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη με τρόπο που δεν θα επαναληφθεί η χθεσινοβραδινή κωμωδία»

Τάσος Τέλογλου

Τι γίνεται όμως με τον Στουρνάρα;

Βάση του βουλεύματος, ο κ. Στουρνάρας αφού πρώτα προσέγγισε τον κ. Μανιαδάκη (μάρτυρας για την υπόθεση Novartis) καλώντας τον για φαγητό στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, και εκεί του είπε πως αυτός είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες και πως όταν αλλάξει η κυβέρνηση (τότε είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), ο ίδιος μαζί με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα από τα ερευνώμενα για την υπόθεση Novartis, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τόσο τους εισαγγελείς όσο και τους μάρτυρες. Επίσης ο κ. Στουρνάρας φαίνεται βάση του βουλεύματος πως έστελνε και απειλητικά μηνύματα στους μάρτυρες.

Ναι καλά τα διαβάσατε τα παραπάνω. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος συμπεριφερόταν σαν κοινός εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο Παύλος Πολάκης στο Facebook έγραψε τα εξής:

Γιαννη Στουρνάρα!!
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ;;
Το χθεσινο βούλευμα που απάλλαξε όλους τους υποτιθεται εμπλεκόμενους για τη «σκευωρια Νοβαρτις» ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ πως απείλησες το Μανιαδακη πως όταν «αλλάξει η κυβέρνηση» θα τους «τσακίσετε όλους»!!!

Το χθεσινό ΒΟΥΛΕΥΜΑ,περιγράφει τα στοιχεία που ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΟΙΞΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ!!
Από την αρχή….για όλα τα αδιευκρίνιστα…και τους αρχειοθετημένους!!

Οι ίδιοι προστατευόμενοι μάρτυρες που τους ονομάσατε κουκουλοφόρους ,είναι αυτοί που κατέθεσαν στην Αμερική και με βάση τα στοιχεία που έδωσαν η ΝΟΒΑΡΤΙΣ πλήρωσε 350 εκατομμύρια ευρώ στο Αμερικανικό δημόσιο επειδή ΧΡΗΜΑΤΙΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕ τις τιμές των φαρμάκων !!!

Εδώ με τη βοήθεια ενός παρακρατικού μηχανισμού και ενός τμηματος διεφθαρμένων δικαστών πήγατε να θάψετε το τεράστιο σκάνδαλο και να τιμωρήσετε αυτούς που το αποκάλυψαν .

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!

Υγ η ομάδα του Ντοκουμεντο σε χαιρετάει (φωτο 4)

Και με τον Λοβέρδο;

Ενώ υπάρχουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε 20 χιλια΄δες ευρώ ώς μίζα, τα μέσα αλλά κυρίως η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, πράγμα απολύτως λογικό αν αν συνειδητοποιήσουμε το τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα και όπως έχουν ΄ήδη δημοσιευθεί ξανά, στο έγγραφο που στέλνει το FBI στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2012 η NVG (σ.σ. Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση».

Στη μετάφραση που πραγματοποιείται στις 12 Απριλίου του 2021 από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου έχει εξαφανιστεί. Το ποιος είναι αυτός που πήρε τη μίζα των 20.000 ευρώ δεν εμφανίζεται.

Στην επίσημη μετάφραση, αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «To 2012 η NVG πλήρωσε 20.000 ευρώ ως δωροδοκία που ξεπλύθηκε μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση». Πουθενά το όνομα του Α. Λοβέρδου. Ουσιαστικά, οι αμερικανικές αρχές κατονόμασαν τον υπουργό που έλαβε τη μίζα και το ποσό που έλαβε από την φαρμακευτική πολυεθνική και το μεταφραστικό τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έκανε παρέμβαση στα στοιχεία αλλοιώνοντάς τα, με τις ευθύνες της πρωτοφανούς παραποίησης να βαραίνουν την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνου Αλεβιζοπούλου, υπό την ευθύνη της οποίας ήταν τότε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο έχει και άλλη παραποίηση. Και πάλι για τον Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίου εξαφανίζεται για ακόμη μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που είχε αποστείλει το FBI, αναγράφεται ότι: «το 2010 ο Ανδρέας Λοβέρδος (υπουργός υγείας) εισήγαγε δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya με μεγάλη εμπορική επιτυχία και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας».

Στη μετάφραση όμως το νόημα του επίμαχου αποσπάσματος αλλάζει άρδην. Κι αυτό γιατί αυτό που αναφέρεται είναι ότι: «το 2010, εισήχθησαν δύο νέα φάρμακα της Novartis. To φάρμακα Gilenya με μεγάλη εμπορική επιτυχία και μια δεύτερη διατύπωση του φαρμάκου Tasigna, μέσω μιας ταχείας διαδικασίας έγκρισης και τιμολόγησης, παρά την εφαρμογή ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Υγείας», με το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου να σβήνεται για ακόμη μία φορά.

Αλέξης Τσίπρας: Θα σας πάμε μέχρι τέλους

Ο Παύλος Πολάκης “σέρνει τον χορό” εδώ και αρκετό καιρό κοντρα σε όλους και όλα.
Πλέον όμως δείχνει να ακολουθεί και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την μάχη, τώρα που τα στοιχεία δείχνουν όντως σκευωρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε για τις εξελίξεις:

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν.

Αφού αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από την κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής.
Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια.

Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης. Και ήρθε η ώρα τώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους.

Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη.
Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις.
Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;
Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει.
Σε αυτό τον τόπο η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου δεν θα νικηθούν.

Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Ο Παύλος Πολάκης με αναρτήσεις του στο Facebook και για αυτό το θέμα έγραψε:

Προσοχή-προσοχή!!!

Μετά τη χθεσινή κατραπακιά που έφαγε το σύστημα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Αδωνη-Στουρνάρα—Σαμαρά-Αβραμοπουλου-Λοβερδου- Βενιζέλου με την κατάρρευση της «σκευωρίας Νοβαρτις» και την αθώωση και των Παπαγγελόπουλου Τουλουπακη ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ:

Έχουν αμολύσει λυτούς και δεμένους μέσα στο « παραδικαστικό παρακράτος» τους ,για να προχωρήσουν σε απαλλαγή του Λοβερδου από τις κατηγορίες και μάλιστα τωρα που βγήκε και στο φως το έγγραφο του FBI με τη μίζα των 20.000 ευρώ!!!
Προσπαθούν με λυσσώδη τρόπο να πετύχουν αρχειοθέτηση του Λοβερδου για να μπορέσουν τα ΠΕΤΣΩΜΕΝΑ τους να πουν κάτι για σκευωρία ξανά καθώς δυο μέρες τωρα έχουν πάθει ΠΑΤΑΤΡΑΚ οι παπαγάλοι!!!


Ένα Λοβερδο που ασκήθηκε δίωξη το 2018 και για 2,5 χρόνια η ανακρίτρια Μαρια Λουιζα Ιωαννιδου δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,πρότεινε απαλλαγή λόγω παραγραφής που δεν έγινε δεκτή και θεωρητικά η ανάκριση πρέπει να συνεχιστεί και να τελειώσει με έκδοση βουλεύματος!

Τα στοιχεία για την ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ που έκανε ο Λοβερδου είναι συντριπτικά εναντίον του,το θέμα του Lucentis και της υπερτιμολόγησις του ΕΠΙΣΗΣ!!

Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει κάποιος άλλος ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ όπως στην περίπτωση του ΑΔΩΝΗ(που η υπόθεση θα ξανανοίξει) που θα προχωρήσει σε αρχειοθέτηση του ΛΟΒΕΡΔΟΥ,με αδιευκρίνιστα ,αλλοπρόσαλλα και προκλητικά «σκεπτικά»!!!!
ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΟΒΑΡΤΙΣ στην ΕΛΛΑΔΑ,όπως και με το χθεσινό βούλευμα αποδείχθηκε,είναι ΥΠΑΡΚΤΟ και οργανώθηκε από ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!!!
Γι αυτό η Νοβαρτις πλήρωσε 350 εκατομμύρια στο Αμερικανικό δημόσιο !!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ :
Τίποτα δεν θα μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!
Και τωρα και αύριο!

Υγ Θα ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ….είπε ο Αλέξης σήμερα!

Κατόπιν όλων των παραπάνω καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα εδώ και αρκετά χρόνια και πόσα χρήματα εισέπραξαν σαν μίζα διάφορα πολιτικά πρόσωπα, είτε καταχράστηκαν χρήματα του Ελληνικού δημοσίου.

Με το συγκεκριμένο άρθρο ελπίζουμε να δείτε πως δεν είναι όλα τα μέσα ίδια και κυρίως πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι.

Τα συμπεράσματα για την υπόθεση Novartis όμως τα αφήνουμε σε εσάς…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *