6 Οκτωβρίου, 2022

Κυβερνητική επιλογή το ξεπέταγμα των ανασφάλιστων από τη δωρεάν περίθαλψη… Σκοπός ο πλουτισμός των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας και των funds!

γράφει ο Τάσος Γιακουμής, Γενικός Ιατρός, Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας σε περιοχή του νομού Αχαΐας

Οι ανασφάλιστοι δε μπορούν πλέον να επισκεφθούν τους ιδιώτες ιατρούς τους.

Όταν θ’ αρχίσουν να το ανακαλύπτουν, θα ακροβολίζονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας: Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων για να γράψουν τα φάρμακά τους, τις απαραίτητες εξετάσεις τους.

Ιδίως όσοι έχουν ανάγκη εξειδικευμένης φροντίδας και συνταγογράφησης (ρευματοπαθείς, νευρολογικοί ή ογκολογικοί ασθενείς κοκ) θα κάνουν τεμενάδες για να βρουν ραντεβού σε δημόσιες δομές και πάλι άκρη δε θα βρίσκουν.

Με την εφαρμογή δε του λεγόμενου προσωπικού ιατρού, αν αυτό το πράγμα το προχωρήσουν βάσει του νόμου που ψήφισαν πρόσφατα και αν όλοι οι ιατροί του Δημοσίου Πρωτοβάθμιου Συστήματος ενταχθούν στο.. θεσμό (χλωμό κι αυτό), ο αριθμός τους πανελλαδικά (2500 περίπου), ίσα που θα φτάνει να καλύψει τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας (υπολογίζονται 2,5 με 3 εκατομμύρια).

Με λίγα λόγια, σε ένα με δυο μήνες η υγεία των ανασφάλιστων θα επιδεινωθεί μιας και μετά την πανδημία έχουν απορρυθμιστεί όλες οι χρόνιες νόσοι και οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση με το γιατρό θα διογκωθούν και η πληρωμή φαρμάκων και εξετάσεων θα βρίσκεται στην ημερησία διάταξη για όσους μπορούν ακόμα.

Κι οι ασφαλισμένοι, δε θα έχουν γιατρό, άρα κι αυτοί θα έχουν τις ποινές του νόμου.. γιατί δεν εγγράφηκαν στον ανύπαρκτο προσωπικό γιατρό.

Τα έχουν όλα μετρημένα, βέβαια.

Μνημονιακή υποχρέωση ο νόμος για τον “προσωπικό” γιατρό, κυβερνητική επιλογή το ξεπέταγμα των ανασφάλιστων από τη δωρεάν περίθαλψη.

Κοινή πολιτική και των δύο (εταίρων και ημετέρων) ο πλουτισμός των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας και των funds.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.