29 Νοεμβρίου, 2022

Πραγματική ελευθερία σημαίνει ελευθερία για όλους !

Ο 69χρονος Γουίλ Βαν Σπρόνσεν ήταν Αναρχικός μουσικός που δολοφονήθηκε από σφαίρες ενστόλων γουρουνιών στις 13 Ιουλίου του 2019 ενώ διαμαρτυρόταν έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών ICE (της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων) στην Τακόμα των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Van Spronsen είχε οπλιστεί με καραμπίνα και έριξε «εύφλεκτα κι εμπρηστικά αντικείμενα» σε κτίρια και οχήματα στον χώρο στάθμευσης του Κέντρου Κράτησης.

Υπάρχει λάθος και υπάρχει σωστό.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση εναντίον των δυνάμεων του κακού.

Ο κακός λέει ότι μια ζωή αξίζει λιγότερο από μια άλλη. Ο κακός λέει ότι η ροή του εμπορίου είναι ο σκοπός μας εδώ. Ο κακός λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους λαούς που θεωρούνται “λιγότεροι” είναι απαραίτητα.
Η υπηρέτρια του κακού λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι πιο ανθρώπινα.

Προσοχή στον κεντρώο.
Έχω σπασμένη καρδιά ενός πατέρα, Έχω ένα σπασμένο σώμα και έχω ένα ακλόνητο αποτροπιασμό για την αδικία…

Αυτό με φέρνει εδώ. Αυτή είναι η σαφής μου ευκαιρία να προσπαθήσω να κάνω μια διαφορά, θα ήμουν ανυπόμονος να περιμένω μια πιο προφανή πρόσκληση.

Ακολουθώ τρεις δάσκαλους:

Don Pritts, ο πνευματικός μου οδηγός. “Η αγάπη χωρίς δράση είναι απλά μια λέξη.”
John Brown, ο ηθικός μου οδηγός. “Αυτό που χρειάζεται είναι δράση!”
Emma Goldman, πολιτικός μου οδηγός. “Αν δεν μπορώ να χορέψω, δεν θέλω να είμαι στην επανάσταση σου”.

Είμαι ένα κεφάλι στο ονειροπόλο σύννεφο, πιστεύω στην αγάπη και την λύτρωση. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε.
Είμαι χαρούμενα επαναστατική. (Όλοι θα έπρεπε να διαβάζαμε την Emma Goldman στο σχολείο ) (Πρέπει όλοι να κοιτάμε τις φωτογραφίες των ηρωων του YPG, θα πρέπει να παρασυρθούμε και να πιστεύουμε ότι τα όνειρά μας είναι δυνατα)

Σε αυτές τις μέρες οι φασιστές χούλιγκαν κυνηγάν τους αδύνατους στους δρόμους μας, στο όνομα του κράτους ή υποστηριζόμενοι και υπερασπιζόμενοι από το κράτος.
Σε αυτές τις μέρες των πολύ αποδοτικών στρατοπέδων κράτησης / συγκέντρωσης και μάχης πάνω στη σημασιολογία,
Σε αυτές τις ημέρες της απελπισίας, της άδειας αναζήτησης και της άδειας λαχτάρας,

Ζούμε σε ορατό ανερχόμενο φασισμό. (Το λέω ορατό, διότι εκείνοι που δίνουν προσοχή βλέπουν ότι επιβιώνει και ευδοκιμεί κάτω από την προστασία του κράτους εδώ και δεκαετίες. [Βλέπε Howard Zinn, Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.] Τώρα ακολουθεί αδιάκοπα την ατζέντα του με ανοιχτή και πλήρη συνεργασία από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο φασισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες του κράτους εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων και με δικά σας έξοδα. Ποιος ωφελείται; Jeff Bezos, Warren Buffet, Elon Musk, Tim Cook, Bill Gates, Betsy de Vos, George Soros, Donald Trump και πρέπει να συνεχίσω; Επιτρέψτε μου να το πω ξανά: οι πλούσιοι πραγματικά σκάβουν την κυβέρνηση (κάθε κυβέρνηση παντού, συμπεριλαμβανομένων των “κομμουνιστικών” κυβερνήσεων), επειδή κάνουν τους κανόνες για τους πλούσιους για να γίνονται πλουσιότεροι.

Απλά. Μην το ξανασκεφτείτε.

(Εσείς πατριώτες στο πίσω μέρος, παρακολουθείτε;)Όταν ήμουν αγόρι, στη μεταπολεμική Ολλανδία, αργότερα στη Γαλλία, το κεφάλι μου γεμίζει με ιστορίες για την άνοδο του φασισμού στη δεκαετία του ’30. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα είμαι ένας από εκείνους που στέκονται αμέτοχοι δίπλα σε ανθρώπους την ώρα που τους ξεριζώνουν και τους φυλακίζουν οι φασίστες. Δεν χρειάζεται να τους κάψουν τους καριόληδες, αλλά θα μείνουν δίπλα τους χωρίς να κάνουν τίποτα;

Αυτή είναι η δοκιμασία της θεμελιώδους πίστης μας στην πραγματική ελευθερία και η ευθύνη μας ο ένας στον άλλο. Αυτή είναι και κάλεσμα προς τους πατριώτες, για να αντισταθούν σε αυτήν την τραγωδία ενάντια σε όλα όσα κρατάτε ιερά. Σας ξέρω. Ξέρω ότι στις καρδιές σας, βλέπετε την ατιμία σε αυτά τα στρατόπεδα. Ήρθε η ώρα και για σας να αντισταθείτε στα χρήματα που τραβούν τις χορδές κάθε μαριονέτας που προσποιείται ότι μας αντιπροσωπεύει.

Είμαι ένας άνθρωπος που σας αγαπά όλους και αυτή τη γη που γυρίζει τόσο πολύ που θα εκπληρώσω την παιδική μου υπόσχεση στον εαυτό μου να είμαι ευγενής.
Εδώ είναι, σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα κέρδη εταιριών.
Εδώ είναι, στο Brown και στους ανυπόταχτους φίλους που φοβούνται να δείξουν τα πρόσωπά τους από το φόβο που έχουν από την αστυνομία / migra / Proud Boys / το αφεντικό / beckies …
Εδώ είναι, ένας πλανήτης σχεδόν εξαντλημένος από την απληστία της αγοράς.
Είμαι άσπρος και μαύρος στοχαστής.
Τα στρατόπεδα κράτησης είναι βδέλυγμα.
Δεν στέκομαι άπραγος. Δεν θα έπρεπε να πω τίποτα περισσότερο από αυτό.
Άφησα στην άκρη τη σπασμένη καρδιά μου και θεραπεύομαι με τον μόνο τρόπο που ξέρω.. με το να είμαι χρήσιμος.
Διαχωρίζομαι αποτελεσματικά από τον πόνο μου …Και χαίρομαι για αυτό το έργο.
(Για όσους επιβαρύνονται με τα συντρίμμια από τις πράξεις μου, ελπίζω ότι θα αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το βάρος.)

Στους συντρόφους μου:
Λυπάμαι που θα χάσω την υπόλοιπη επανάσταση.
Σας ευχαριστώ για την τιμή να με πάρετε στις πλάτες σας.
Δίνοντάς μου χώρο για να είμαι χρήσιμος, να αισθάνομαι ότι εκπληρώνω τα ιδανικά μου, υπήρξε το πνευματικό αποκορύφωμα της ζωής μου.
Κάνοντας ό, τι μπορώ για να βοηθήσω στην υπεράσπιση των πολύτιμων και θαυμάσιων ανθρώπων μου είναι μια πλούσια εμπειρία για να περιγράψω.
Τα τρανς συντρόφια μου με μεταμόρφωσαν, εδραιώνοντας την πεποίθησή μου ότι θα οδηγηθούμε σε ένα ονειρεμένο μέλλον από εκείνους που περιθωριοποιούνται περισσότερο. Το έχω ονειρευτεί τόσο ξεκάθαρα που δεν έχω καμία λύπη που δεν θα δω πως θα είναι. Σας ευχαριστώ που φέρατε τόσο μακρυά.
Είμαι antifa. Στέκομαι με τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο που ενεργούν από την αγάπη της ζωής σε κάθε μετάθεση. Σύντροφοι που καταλαβαίνουν ότι πραγματική ελευθερία σημαίνει ελευθερία για όλους και μια ζωή που αξίζει να την ζεις.