7 Φεβρουαρίου, 2023

Κικίλιας: «Γερμανοί συνταξιούχοι, ελάτε στην Ελλάδα για χειμώνα by the beach»(βίντεο)

Come to Greece για να τη βρεις Αλαμανέ παππού

Ένα σχόλιο – φόρο τιμής στις βιντεοκασέτες των 80s με τον Στάθη Ψάλτη και τη νοσταλγία που αυτές βγάζουν έκανε ο chief τουρίστας της χώρας, Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν head honcho του υπουργείου Τουρισμού μίλησε στην tabloid εφημερίδα Bild της Γερμανίας, όπου κάλεσε τους Γερμανούς συνταξιούχους να έρθουν να ξεχειμωνιάσουν στην Αθήνα σαν αποδημητικά πτηνά.

Για την ακρίβεια, στο άρθρο της Bild, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία», ο Βασίλης Κικίλιας τάζει στους Γερμανούς ακριβώς αυτό : Έναν ζεστό χειμώνα πάνω στο κύμα (των Χανίων, αν θέλετε να μάθετε που ακριβώς). Το μοιάζει-με-ειρωνεία-αλλά-το-λένε-στα-σοβαρά κλίμα συμπληρώνεται από το σχόλιο της εφημερίδας.

«Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Γερμανοί έσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια – τώρα θέλουν να μας ανταποδώσουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ των τιμών και τον φόβο για την ενέργεια.»

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του Κικίλια είναι η εξής:

«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν “μεσογειακό χειμώνα” με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ.»

Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ – μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι.»

Καλό είναι να φτιάξει ένα Power Point με τις πληροφορίες αυτές:

Στο ίδιο άρθρο υπάρχουν δηλώσεις του δημάρχου των Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος υπόσχεται έναν παράδεισο μακριά από τις κρίσεις:

«Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ – μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι.»

Άμα είναι έτσι να πάμε όλοι στα Χανιά, τι καθόμαστε εδώ.

Πηγή: luben.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *