7 Φεβρουαρίου, 2023

Φωτεινή Καλπάκη: Φωτιά στο Ρέθυμνο.. Δικαιοσύνη για ΟΛΑ !

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Απόψεις… με Άποψη

Παπάδες κ μπάτσους διορίσατε.. όχι πυροσβέστες!


Όταν σας ζήτησαν οι εθελοντές μονιμοποίηση, τους απωθήσατε με Αύρες κ κροτίδες.


Φρεγάτες, ραφαλ αγοράσατε για την ακροδεξιά πολυκατοικία που σας στηρίζει. Όχι πυροσβεστικά οχήματα κ στελέχωση επαρχιών και νησιών σε δύσβατους αλλά πανέμορφους καταπρασινους ορεινούς όγκους.


Ο μοναδικός αυτουργός του εμπρηστικού σχεδίου είναι ένας. Και έχει ονοματεπώνυμο.


Σήμερα δεν είχαμε άπνοια όπως στη Βαρυμπόμπη. Σήμερα θα φταίει ο στρατηγός άνεμος για τα πετσοταϊσμένα κανάλια. Ίσως να φταίνε κ τα μουρέλα τα ίδια, ικανοί είναι να το πουν κ αυτό.


Μια χώρα κάρβουνο, μια χώρα φτωχοποιημένη, μια χώρα που προσκυνάνε τον κλήρο κ δικάζουν τον υγειονομικό, μια χώρα που αυξάνει μισθούς στα σώματα ασφαλείας κ όχι στους δασκάλους, μια χώρα που αγοράζει περιπολικά κ όχι θαλάσσια κατασβεστικά.

Μια χώρα που σηκώνει ο πρωθυπουργός στρατιωτικό αεροσκάφος για να πάει να δει παράσταση αλλά για τον κυρ Γιωργη απ’ τη Γαύδο αν πάθει έμφραγμα δεν έχουν καύσιμα.


Μια χώρα που πεθαίνει ασθενής έξω απ’ το νοσοκομείο διωγμενος γιατί δεν εφημέρευε, μια χώρα που ζει ελεύθερος ένας παιδοβιαστής της υψηλής κοινωνίας κ αργοσβηνει ο απεργός πείνας έγκλειστος, αναρχικός γαρ.

Μια χώρα που χάνεις το σπίτι σου για 10.000 κ ο πολιτικός αποκτά 20 κάθε χρόνο λες και είναι παπούτσια… Είναι μια χώρα για να ντρέπεσαι να ζεις, μια χώρα που οφείλεις να την εγκαταλείψεις.
Να μη την παινεύεις από πείσμα γιατί δε θες να παραδεχτείς ότι έχεις μερίδιο ευθύνης για την εξαΰλωση των πάντων.


Η ανοχή είναι συνενοχή.

Εγώ δε θα πω κρίμα. Εγώ θα πω πως περιμένω κ απαιτώ απ’ τους επόμενους να δικάσουν τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους εμπρηστές, τους ντιλερς, τους τυμβωρύχους, αυτούς που θα χτίσουν στα καμένα malls ,hotels, ανεμογεννήτριες κ αυτούς που στήσανε καριέρες πάνω σε νεκρά σώματα.

Δε συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο


Καλή δύναμη στους πυροσβέστες κ στους κατοίκους, νέους κ γεροντάκια.


Αύριο να μετρηθούνε κ να μη λείπει κανένας τους.


«Η δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί, απομένει μόνο με τη ζυγαριά. Αυτή όμως την έχουν και οι μπακάληδες» Στρατής Μυριβήλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *