24 Σεπτεμβρίου, 2022

Μπαράζ παρεμβάσεων σε χώρους πολιτισμού για την αποφυλάκιση Λιγνάδη!

Από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Ναύπλιο, τη μικρή Επίδαυρο και τη Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην προκλητική απόφαση.

Κύμα διαμαρτυριών κατά της απόφασης για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12ετή φυλάκιση για δύο βιασμούς, σε χώρους πολιτισμού της χώρας. Σε Καλαμάτα, Ναύπλιο, μικρή Επίδαυρο, Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό και διάβασμα της ανακοίνωσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είχε χθες πρεμιέρα, όμως αυτή δεν φαίνεται να πήγε όπως θα το επιθυμούσε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο, αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας για την προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για δύο βιασμούς.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν πριν από την έναρξη της παράστασης. Γνώριζαν κάτι;

Δηκτικο και το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου και Αλέξη Χαρίτση.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κα Μενδώνη

Η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της.

Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ’ την Ελλάδα.

Κείμενο του ΣΕΗ σε Μικρή Επίδαυρο, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση σημειώθηκε και στη διάρκεια της παράστασης «Ρίζες από Βαμβάκι» στη Μικρή Επίδαυρο, όπου αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διάβασε ανακοίνωση του ΣΕΗ για την υπόθεση σημειώνοντας με νόημα «Το δικαστήριο όχι μόνο δεν έκλεισε τον ένοχο παιδοβιαστή στη φυλακή, όχι μόνο δε δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα με ζητούμενο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αλλά επιπλέον ανέχτηκε επί μήνες στη δικαστική αίθουσα να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών. Ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης…»

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Ναύπλιο, στο περιθώριο της παράστασης «Ανατολή», αλλά και στο Θέατρο του Δάσους της Θεσσαλονίκης στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Ελένη».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.