28 Νοεμβρίου, 2022

Καβάλα: Έπεσε αεροπλάνο – Έπιασε φωτιά στον αέρα – Συναγερμός στις Αρχές(βίντεο)

Αεροπλάνο τύπου Antonov κατέπεσε κοντά στους Αντιφιλίππους Καβάλας – Πληροφορίες πως άρπαξε φωτιά στον αέρα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Στα γύρω χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση

Αεροπλάνο τύπου Antonov έπεσε στην Καβάλα, η πτώση του έγινε στις 22:50 στον κάμπο ανατολικά της Νικήσιανης (πιθανότατα μεταξύ των αγροκτημάτων Νικήσιανης – Παλαιοχωρίου – Αντιφιλίππων) και μάλλον προσέκρουσε πέφτοντας σε πυλώνα/ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη, μεγάλη λάμψη κι αμέσως μετά γενικό blackout.

Το αεροσκάφος φέρεται να άρπαξε φωτιά στον αέρα, έχασε τον έναν του κινητήρα με τον πιλότο να ζητά να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στην Καβάλα αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε. Λίγο πριν φτάσει στο αεροδρόμιο, χάθηκε το ίχνος του στο ραντάρ, με κατοίκους των χωριών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ένα πλήρωμα το οποίο είθισται να αποτελείται από 2 έως 4 άτομα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μποσμπότη, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά γι΄αυτό και είναι συνεχείς οι εκρήξεις στο σημείο της συντριβής.

Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στο σημείο της πτώσης κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στα γύρω χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως κάτοικοι είδαν από μακριά να έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Το αεροπλάνο που πληροφορίες θέλουν να είναι Cargo φέρεται να έκανε το δρομολόγιο Σερβία-Ιορδανία.

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου:

Δείτε το βίντεο:

Η πορεία που ακολούθησε το αεροπλάνο

Πληροφορίες από δίαφορα sites