17 Αυγούστου, 2022

Antonov: Νεκροί και τα 8 μέλη του πληρώματος – Μετέφερε δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου – Αναλαμβάνουν ΕΜΑΚ και στρατός

Βλάβη στον κινητήρα υπέστη το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Καβάλα. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών κλήθηκε για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου. Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δύο πυροσβέστες. Μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή

Δώδεκα τόνους επικίνδυνου φορτίου μετέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα λίγο πριν τις 23:00.

Ειδικότερα το αεροσκάφος στο οποίο φαίνεται να επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος που δυστυχώς είναι όλοι νεκροί, ξεκίνησε από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία, μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου (dangerous goods), γεγονός που σημαίνει ότι απελευθερώνονται τοξικά αέρια.

Απομάκρυνση πυροσβεστών από το σημείο

Εκτός από την εντολή στους κατοίκους να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να μην κάνουν χρήση κλιματιστικών, ζητήθηκε και η άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-12, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Πληροφορίες από διάφορα sites

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.